Сњежна олуја у САД

Област на источној обали САД - од Филаделфије, преко Њујорка, до савезне државе Мејн, ишчекује данас јаку снежну олују, која би могла да резултира висином снежног покривача од око 60 - 90 цм у Њу Џерсију, и 45 - 60 цм у Бостону, као и великим проблемима у саобраћају за десетине милиона људи.

Свијет 26.01.2015 | 10:45
Сњежна олуја у САД

Америчка Национална метеоролошка служба (НWС) је издала упозорење на мећаву од данас поподне до уторка, а градоначелник Њујорка Бил де Блазио упозорава да би то дословно могла да буде једна од две или три највеће снежне олује у овом града још од 1872. године, преноси Ројтерс.

Он је на конференцији за штампу упозорио Њујорчане да се "држе даље од друмова и спреме на нешто горе него што су досад виђали".

Метеоролог НWС Кевин Вит очекује да ће данас доћи до проблема у саобраћају приликом повратка грађана с посла, као и одлагања летова у ваздушном саобраћају.

Вит је упозорио да би могло доћи и до застоја на неким путевима, као и да они који се буду враћали с посла или негде кретали треба да рачунају да ће им то однети двоструко више времена него обично.

Компанија Америкен ерлајнз је већ отказала више летова, између осталог и један са њујоршког аеродрома Џон Кенеди за лондонски Хитроу и други са поменутог британског аеродрома за Њујорк, саопштио је портпарол ове команије Мет Милер.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кобац

26.01.2015 13:45

Хајмоооо скијање

ОДГОВОРИТЕ
Name

кукулеле

26.01.2015 17:22

'Надвио се облак густи, Америку да опусти.....'

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

26.01.2015 19:51

Имају два ралога за ово. Први је што су уништили озонски оматач а други је пад цјене нафте па се више возају - када нема снијега и осталих непогода.

ОДГОВОРИТЕ