КАН: Прође домаћин, али уз ''проблем''!

Екваторијална Гвинеја освојила друго место у А групи, па ће четвртфинале морати да игра на стадиону капацитета 8.000 места.

Фудбал 25.01.2015 | 22:30
КАН: Прође домаћин, али уз ''проблем''!

После невероватних 10 ремија у 16 утакмица прва два кола групне фазе Афричког купа нација, у недељу увече је епилог А групе скројен победама Конга и Екваторијалне Гвинеје!

Конго, шампион Африке из 1972, прошао је групу први пут од 1992. године, док је у случају Екваторијалне Гвинеје принцип јасан: на завршном турниру АКН играју само као организатори и тада иду у четвртфинале!

Тако је било 2012, када су били домаћини заједно са Габоном, а тако је и сада, када су у последњем тренутку преузели организацију такмичења од Марока, који није успео да реши проблем еболе.

Иначе, Екваторијална Гвинеја никада није успела да се на терену квалификује за континентални шампионат.

Податак који може да забрине домаћина је то што ће као другопласирани морати да игра четвртфинале у Ебебијину, на стадиону који може да прими само 8.000 гледалаца, док ће Конго као победник групе у Бату, на најбољи стадион у земљи, капацитета 22.000 места.

Директни "кривац" за то је голман Буркине Фасо Жермен Сану, који је само минут после изједначујућег поготка Аристиде Бансеа, у финишу утакмице, лошим боксовањем омогућио Фабрису Нгуесију да погоди празан гол и донесе Конгу ново вођство.

У надокнади времена је могло да буде 2:2, што би променило распоред у врху табеле, али је Ален Траоре са 25 метара погодио пречку!

Противници у четвртфиналу стићи ће из групе Б, у којој уочи последњег кола води Тунис са четири бода, а следе Зеленортска острва и ДР Конго са по два и Замбија са једним.

РЕЗУЛТАТИ 3. КОЛА:

Екваторијална Гвинеја - Габон 2:0 (0:0)
/Балбоа 55п, Еду Салвадор 86/

Конго - Буркина Фасо 2:1 (0:0)
/Бифума 52, Н'Гуеси 88 - Бансе 87/

ТАБЕЛА: Конго 7, Екваторијална Гвинеја 5, Габон 3, Буркина Фасо 1.

Коментари / 0

Оставите коментар