Радојичић пред избором: Додик, СНСД, или друга странка?

Иако детаље разговора са Радојичићем крију као змија ноге, неки од његових дугогодишњих пријатеља и сарадника откривају да је он у себи већ преломио и да само чека повољан тренутак. У међувремену разматра могућност активирања Демократске социјалистичке партије (ДСП)

Република Српска 25.01.2015 | 13:57
Радојичић пред избором: Додик, СНСД, или друга странка?

Анализу стања у Савезу независних социјалдемократа Рајко Васић сигурно није писао из досаде, да би тек ажурирао свој блог. Нити зато што му је мањкало политичких тема током „светог јануара“.Не! Рајко је истински војник своје партије и вјеран поданик њеног врховног вође. Не би се Рајко тек тако одважио да позове Милорада Додика да одступи с чела СНСД, да зато не постоје ваљани разлози.

Рајково писаније није ни производ личног незадовољства положајем у странци коју љуби изнад свега. Али јесте израз незадовољства стањем у организацији коју је градио годинама и гледао како расте и јача. Осјетио је Рајко да је његово чедо угрожено и зато је реаговао. Отишавши тако далеко да је спреман да жртвује чак и самог Милорада Додика ради партије!

Да се разумијемо, није Рајко против Додика. Ипак је он захвалан свом шефу, који га је је ономад позвао да уђе у странку и „дао му хљеб у руке“ након што га је СДС-ова ратна и поратна власт оставила без посла и као новинара скрајнула на маргине јавног живота. Али, сада када су се црни облаци надвили над СНСД, Рајко није имао куд. Свјестан је да овако више не иде.

 

Био је то крик очајника и позив на разум да би се спасило оно у шта су хиљаде чланова партије уложиле године труда, рада и новца. Да не би било забуне, СНСД-ово завлачење руку у џепове грађана Републике Српске, овдје нећемо помињати. Друга је то и дуга прича.

Шта је предосјетио Рајко?

Критикујући потезе и организационе пропусте Милорада Додика у посљедње три године, Рајко Васић је назначио шта СНСД угрожава изнутра. Незадовољство у партији кључа и питање је времена када ће ескплодирати. Зна то и Додик, али не може да критикује сам себе. Вријеме другарске критике и самокритике је, ипак, далеко иза нас. А посипање пепелом у медијима одавно не даје резултате. Видјело се то и након локалних избора 2012.

Рајко је, као добар љекар, дијагностицирао опасан канцер у партијском ткиву. И предложио терапију. Одстранити Додика док још није касно. Уклонити канцер који пријети метастазама. Јер, зна Рајко да у организму СНСД-а има и мање или више здравих органа који одбијају да оболе и одумру.

Није Рајко Васић неук и необавијештен човјек којем би промакло понашање другог човјека СНСД, Игора Радојичића, који се након избора тотално дистанцирао од врха странке. Јаз између Додика и Радојичића је толики да нема тог политичког неимара који је у стању да сагради мост између њих двојице. То Рајко и види као највећу опасност по СНСД.

Иако Радојичић још није предузео никакве конкретне политичке потезе, зна се да је разговарао са више страначких колега, али и људи изван СНСД. Некима је повјерио своју дилему о томе да ли да и дефинитивно раскрсти са СНСД-ом и Додиком.

Шта чека Игор Радојичић?

Иако детаље разговора са Радојичићем крију као змија ноге, неки од његових дугогодишњих пријатеља и сарадника откривају да је он у себи већ преломио и да само чека повољан тренутак. У међувремену разматра могућност активирања Демократске социјалистичке партије (ДСП), странке која је настала 2000-те године, након раскола у Социјалистичкој партији, а која се 2002. спојила са Додиковом Странком независних социјалдемократа у Савез.

Социјалисти су годинама уназад били надмоћнија струја у бањалучком СНСД-у, али је временом дошло до потпуног стапања и питање је да ли би дисолуција по старим шавовима успјела у потпуности. Тога је свјестан и Небојша Радмановић, први и једини предсједник ДСП-а, који је пожурио да у медијима умири узбуркане страсти након Васићевог позива на уклањање Додика и Радојичићеве похвале „анализи“ на Твитеру.

Радмановић, који је својевремено уклонио Драгутина Илића, а потом и Живка Радишића с предсједничке функције у СП РС, није склон брзим потезима и неодмјереним изјавама. Он је човјек који ради из сјене, а у јавним иступима навлачи бијеле рукавице. Мајстор за политичке интриге и подметања, којег се подједнако требају чувати и Додик и Радојичић.

 

Ако Радмановић у Радојичићу не види лидера популисту који би наслиједио Додика, нити га види као своју продужену руку, неће га ни подржати у намјери преузимања СНСД-а. Али, не може ни да га спријечи у формирању нове партије, која би носила ореол ДСП-а.

За Радојичића би, сасвим сигурно, најбоља опција била да не иде директно на Додика и не тражи савезнике против њега унутар СНСД-а, већ да изађе из партије и прави властиту политичку причу. То је, дугорочно гледано, далеко реалнија опција која би временом привукла многе људе из СНСД-а.

Свјестан је тога и Рајко Васић, који би радије видио врх странке на окупу и Додика као почасног предсједника. Свака друга комбинација би опасно пољуљала брод СНСД-а, којим већ дуго управља аутоматски пилот, по нетачним координатама.

Ко ће подржати Радојичића?

Многи! И не само незадовољници из СНСД-а. Много је људи и у владајућим и у опозиционим странкама који су незадовољни стањем на политичкој сцени РС и трагају за алтернативом.

Илија Вујичић, бизнисмен из Челинца и бивши посланик СНСД, који је странку напустио 2013-те, отворено критикујући Додика и заговарајући кандидатуру Игора Радојичића за предсједника РС, прешао је у ПУП, а потом и њих напустио. Своје мишљење о Радојичићу није промијенио и ако одлучи да се врати у политику, није тешко претпоставити ко ће бити његов избор.

На Радојичићеву коначну одлуку чека и Саша Чудић, којег је Петар Ђокић искључио из Социјалистичке партије. Чудић чека и на одлуку страначких органа о његовој жалби, али под Ђокићеву чизму сигурно се не намјерава враћати. Радојичића и Чудића везује дугогодишње пријатељство, још из времена када су били младе наде социјалиста. Дакако, међу социјалистима има још оних који би кренули за Чудићем.

Чак и у редовима опозиције има оних који похвално говоре о Радојичићу и радо би с њим ишли у нови политички пројекат.

У самом СНСД-у има читав круг људи који се сматрају Радојичићевим кадровима, а које Додикова струја није успјела скрајнути. Ако буду инсистирали на томе, само ће убрзати процес растакања странке.

Какве су му шансе?

Иако је Радојичић у више наврата показао да му недостаје одлучности и храбрости да самосталније наступа, овога пута, чини се, нема куд. Обарање главе пред Додиковим дрским провокацијама, дефинитивно би га обиљежило као политичку кукавицу.

Тренутно му на руку иде и стање у РС и БиХ. У Републици Српској убрзано се гомилају социјални и економски проблеми на које Додик и његова с тешком муком скрпљена Влада немају одговор. Опозиција самозадовољно трља руке и чека. У власти БиХ СНСД с Додиком на челу је потпуно непожељан. То је став већине странака из Федерације, али и великог дијела међународних представника у БиХ.

 

И то је познато Рајку Васићу, који је и сам признао да су га странци контактирали, али је одбио да разговара с њима. Знао је да би Додик био једина тема тих разговора, а он против њега не жели да игра. Додик или странка, дилема је коју је одавно разријешио. Рајко је изабрао странку. Сада га мучи монолема: Како спасити СНСД од пропасти, а да га Додиков одлазак потпуно не уруши.

За Радојичића то више није трилема-Додик, СНСД или друга странка. Ако поклекне пред Додиком пропустиће посљедњу прилику да крунише дугогодишњу политичку каријеру. Сврстаће се у ред заборављених политичара. Ако изабере СНСД, ући ће у отворен сукоб с Милорадом Додиком који се никад неће добровољно предати. У том сукобу лако може да буде поражен и истјеран из партије. Трећа опција има највише изгледа на успјех.

Извор: Истинито

Коментари / 73

Оставите коментар
Name

СНАГА НАРОДА

25.01.2015 13:06

Нема он петљу нити идеју ста хоце. А и дзепови су му пуни ораха. А и Савез за промјене би требао да му несто конкретно понуди ако хоце да окрене ледја СНСД-у. Политика је циста трговина. НА ЗАЛОСТ, АЛИ ЈЕ ТАКО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грго Златопек

25.01.2015 13:06

Ако се у Радојицица уздате опстаце Милорад вјеки вјекова. Тај је полтрон прве врсте, потрцко невидјени вец годинама. Зар се од њега несто оцекује? Па Додик га мозе појести за доруцак.Престаните млатити празну сламу, јер овај народ није то заслузио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

25.01.2015 13:07

Срби су познати као традиционално добри политицари.Ово сто сада влада је катастрофа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудар ИИ

25.01.2015 13:08

А кад це да се рјесава криминал бивсег министра енергије везан за додјелу концесије за Рудник олова и цинка Сасе у Потоцарима ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

србац

25.01.2015 13:14

Несто не вјерујем да це сада послије избора несто да се мјења. Они то унутар партије праве несто као демократска размисљања и не вјерујем да могу правити сад неку другу партију. Да је пред изборе хајде, али сад борба је за канцеларије, министарства а највисе за управне одборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маске су пале

25.01.2015 13:30

Довољно је да посланици СНСДа који прате тог Радојичића не подрже ниједан приједлог Владе у Скупштини РС. И са СНСД-ом је завршено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

25.01.2015 13:31

Понављам Коментар у целости од пре пар дана: Да је Радојчић био премијер вјероватно би остао исти. Био је предсједник скупштине,која је доносила законе и могао је поднијети оставку,али није.Разлози њему познати. Не треба "летјети пред руду" и прихватати нагло оне који одлазе од свог јата.Треба бити опрезан , јер народ каже "кад брод тоне штакори први бјеже".Народне пословица је таква. Видим и ове из "савеза за промјене" ушли у фотеље и престали бринути о народу.Ма никад нико није бринуо о народу. Све су то "људи из исте приче",сви су прошли исте ,не школе,већ курсеве.Само им се дају различита времена. Неки су већ умрли,о умрлим ништа,а други су на задацима. Понеки поштен човек залута у тамни круг,али схвати и оде или се разболи и умре од свега што је видео.Тако је драги народе. Курсеви и даље трају и обучавају се нови (не)људи. ИСКРЕНО И ПОШТЕНО . Ђорђе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ННН

25.01.2015 13:34

Не могу да вјерујем/партија која би носила ореол ДСПа? Какав ореол, нису свеци,сви они скупа носе блато на опанцима и испод ноката,а ми како нам буде док се они премисљају, комбинују, цекају ово и оно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

25.01.2015 13:42

Ако буду постени и другацији од овог СНСД имају велику прилику. Народу је преко главе. Зелим им успијех.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

25.01.2015 13:49

Радојичић чека одлуку Крсмановића.Ова стручне анализе су да се нешто прича и пише преко викенда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цеп

25.01.2015 14:00

Оцепи или цемо експлодирати? Једном се зиви Радојицицу. Требат це на суд потомака изаци, имас историјску сансу да несто промјенис или да останес медју папцима и дизес руке реда ради!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

25.01.2015 14:07

Нема ту ни чојства ни јунаштва, ђетићу само ноге вире из Бајиног дупета. Јадна нам мајка ако се уздамо у ту безличну креатуру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

25.01.2015 14:08

Нестанком Додика одахнула би цијела РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

незадовољан цлан

25.01.2015 14:10

Није лако гледати да се запосљавају дилери.криминалци.зеленаси а народ који би да зиви од плате не мозе породицу да прехрани грца у кредитима..посао цека...то је политика додика и његових изабраника..доци це до промјена

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕРЦЕГОВКА

25.01.2015 14:18

НАЈБОЉИ И НАЈТАЦНИЈИ КОМЕНТАР САДА ЈЕ НАПИСАО ЂОРЂЕ.СЛАЗЕМ СЕ СА ЊЕГОВИМ КОМЕНТАРОМ ВРХУНСКИМ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

О-ХО-ХО-ХО

25.01.2015 14:21

ПОЛИТИКА ПОСТАЈЕ ЈЕДНО ОД НАЈОПАСНИЈИХ ЗАНИМАЊА.ЛАКО СЕ ОСТАНЕ БЕЗ ГЛАВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

25.01.2015 14:27

Додик, коначан пад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре за милос

25.01.2015 14:28

Какав болан Крсмановиц?? Па то је један политицки мртвац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

25.01.2015 14:41

ПРИЧАМ У СУБОТУ СА ПРИЈАТЕЉЕМ,КОЈИ ЗАКЛЕТИ ДНС.ОВАЦ,А ПРИЈЕ ТОГА ЈЕ БИО ДОДИКОВАЦ А ПРИЈЕ ТОГА МОЖЕТЕ ПОГОДИТИ СДС-ОВАЦ,И ОН МЕ ПИТА ШТА ТИ МИСЛИШ О РАДОЈЧИЋУ И ОВОЈ НОВОЈ СТРАНЦИ,КАЖЕМ ЈА, НИШТА ДОБРО ,РЕКО СВЕ ЈЕ ТО ИСТО ДОДИК РАДОЈЧИЋ ,КАЖЕ ОН НИЈЕ,РАДОЈЧИЋ ЈЕ АЛТЕРНАТИВА,И НОВА СТРАНКА КОЈА БИ ПРИВУКЛА МНОГЕ ИЗ СВИХ СТРАНАКА,КАЖЕМ ЈА ДОБРО АЛИ ШТА ТИ ИМАШ СТИМ ,КАЖЕ ОН БИО САМ У БАЊАЛУЦИ СА НЕКИМ ЉУДИМА КОЈИ БИ ДА НЕКО ПОЧНЕ ОКУПЉАТИ ЉУДЕ ЗА ОПШТИНСКИ ОДБОР,КАЖЕ ТО ЈЕ СИГУРНО,КАЖЕМ ЈА КАКО ЋЕШ ОСТАВИТИ ПАВИЋА ,А ОН МА ПУСТИ ПАВИЋА ОН ЈЕ ПРОШЛОСТ ,ОН СЕ НАОБЕЋАВО А САМО ГЛЕДА СЕБЕ,ЈА ЗБОГ ТОГА И ТРАЖИМ АЛТЕРНАТИВУ У СДС НЕМОГУ ,ТИ ЗНАШ ЗАШТО ,А ДНС ЋЕ СЕ РАСПАСТИ ДО ЛОКАЛНИ ИЗБОРА ,КАЖЕ ЈА МОРАМ НЕГДЈЕ,КАЖЕМ ЈА А ПАВИЋ ПА ОН ЈЕ НАЈАЧИ УВЛАКАЧ Е ВЕЛИ ЦАКА ЈЕ У ТОМЕ ШТО ОВЕ ДВИЈЕ СТРАНКЕ НЕМОГУ НИ ПРИСМРДИТИ,ТО ЈЕ НЕКО ПОСТАВИО УСЛОВЕ,А ЉУДИ ,ЉУДИ МОГУ САМО НЕМОЖЕ СП И ДНС КАО СТРАНКЕ,ЈА МАЛО РАЗМИШЉАМ И КАЖЕМ ОНАКО ВИШЕ ЗА СЕБЕ ,СВАШТА ЈЕ МОГУЋЕ ПА И НЕКА НОВА МОЖДА БУДУЋА ВЛАСТ БЕЗ ПАВИЋА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разум

25.01.2015 14:43

Зашто се хватамо за Радојчића који само зна бити послушник? До јуче Додиков а онда - не дај Боже да дође на власт - нечији други. Срби се стално позивају на историју а ништа из ње не учимо. А научили смо до сада да је Радојчић бескичмењак док очекујемо да преузме власт и да има кичму (и муда) да се ухвати у коштац са проблемима унутар РС-а и са интересима ван РС-а. То је то толико реално колико је реално да Додик сутра одједном постане поштен и частан човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

25.01.2015 14:53

Дивим се Васковицу са колико упорности покусава да 'навуце' Радојицица да уради несто глупо. То ме подсјеца на основну сколу каф група уценика наговара најлабилнијег медју њима да уради неку глупост. Васковиц је најатањи тамо гдје је највазније: ко би слиједио Игора. Одговор је - практицно нико, један незадовољни привредник и увриједјени Цудиц. И они мозда. У СНСД-у сигурно има постених људи којима би требало дати сансу али то свакако није нико из врха странке којима је одреда мјесто у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

25.01.2015 15:03

У теским тренутцима и великим одлукама у зивоту цовјек схвати да ли има ону ствар или нема....вецина схвати,као сто це и Игор,ово друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

25.01.2015 15:06

Птање за Приједор Дали је то можда ЗОРАН СТАНИСАВЉЕВИЋ МОКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕВОЛТ

25.01.2015 15:17

Радојциц, Васиц, обицни и вец видјени "папци"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

25.01.2015 15:29

Потребни су нови људи на политичкој сцени РС.Сви ти који су се вртили годинама - а сви ради свог властитог интереса - морају бити прекрижени и одбачени од стране народа. Кад народ буде у стању то да схвати и одради, тек тада ће овдје почети да се назиру одредјени помаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

25.01.2015 15:37

Све ове главоње/гузоње из СНСДа су сви за "промућај па проли". Одговорни су за незамисливу корупцију, негативну селекцију и организовани криминал неслућених размјера. Људи који у њих и даље вјерују: или нису одмакли од телади, или су имали користи од свега тога то јест на неки начин су у то инволвирани. Они који неће да се удостоје да изадју на изборе и помогну да се багри стане у крај, највећи су проблем уствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

25.01.2015 15:44

Хвала "ХЕРЦЕГОВКИ" на похвали мога коментара. Желим јој свако лично и породично добро. Свим добрим људима, без обзира на вјеру и нацију ,желим "МИРАН САН". Ђорђе

ОДГОВОРИТЕ
Name

хохо

25.01.2015 15:52

Опозиција хрпа поштењачина и препаметних типова а у СНСД ништа не ваља. Па ни малумни гласачи Савеза за промјене више не вјерују у ово иако немају ни 8 разреда школе. Тотално монотоно

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

25.01.2015 15:59

САМО СЕ НАДАЈТЕ ЈЕДАН ЈЕ ДОДИК А ЗАХВЉУЈУЦИ ЊЕМУ СВЕ ЈЕ ОСТВАРИО НЕ ТРЕБА НИСТА РАДИТИ ДО КРАЈА ЗИВОТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

25.01.2015 16:06

Папак је ин као и сви из СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

25.01.2015 16:14

Неколико пута сам писао о Радојичићевом кукавичлуку, међутим, ако би предузео нешто конкретно, успио би захваљујући нараслом незадовољству, нешто слично као Комшић и ДФ. Једина шанса да се секта растури је да почне изнутра, иначе, требаће много времена обзиром да имају капитал, да су родбински, кумовски и интересно увезани до бола. Волио бих да неко потражи податке из МУП-а колико у истом ради родитеља и дјеце, колико мужева и супруга, кумова да и не говоримо, препали би сте се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

25.01.2015 16:19

Људи моји, народе мој, Радојциц је војник снсд, и никад он неце ниста кренути против свог сефа, пун је ко брод, а ако ста покуса ето одговорности за све сто је урадио и покрао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

снсд 1999

25.01.2015 16:25

дај пронените славицу јовановиц-све партије је промјенила, а додик јој да да буде председник оо снсд братунац, јер је пресла из дп цавицевог дп у снсд као посланик. додик смјенио миладина јовановица, а поставио славицу. миладин 2600 гласова, славица двеста, тако је унистио братунацки снсд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре сасарс

25.01.2015 16:47

ЦИТАМ ТВОЈЕ КОМЕНТАРЕ У ЗАДЊИХ ПОЛА ГОДИНЕ-ГОТОВ ЈЕ,ОВО ЈЕ ДОДИКОВ КРАЈ,ЛОПОВ,ЗАТВОР,РАСПАД А КОЛЕГА КАКО СТВАРИ СТОЈЕ ОД 2006 НИКАД НИЈЕ БИО ЈАЦИ НИСИ МИ ЈАСАН!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

25.01.2015 17:21

ЈА САМ ЦЛАН ДСП И НИКО МЕ НИЈЕ ПИТАО НЕКАД,ДА СЕ СПАЈАМО СА СНСД .НИКАД НИСМО БИЛИ ВОЉЕНИ И ПРИХВАЦЕНИ ОД СНСДЕОВАЦА,АЛ И ТЕ КАКО ЦЕМО СЕ САД БУНИТИ И ПИТАТИ СА КИМ ДА СЕ УДРУЗИМО...ЛОПОВОМ ИКРИМИНАЛЦЕМ ЦУДИЦЕМ И МИЛАНОМ ГРАНУЛОМ НЕЦЕМОООО...ТО ИГОРУ МОРА БИТИ ЈАСНО...ОБОЈИЦА СУ СЕ ПРОДАЛИ ЗА ПОСАО ГРАНУЛИНЕ ЗЕНЕ ЦИСТАЦИЦЕ У ВРТИЦУ И ЦУДИЦЕВЕ СЕСТРЕ ЗА ДИРЕКТОРСУ ФОТЕЉУ У ЈЕДНОЈ ОСНОВНОЈ СКОЛИ....НЕКА СУ ДРУГОВИ АЛ НАС ВИСЕ НЕЦЕ ЛАГАТИ.ДА ЈЕ ДОДИК ДАО ИГОРУ МЈЕСТО ПРЕМИЈЕРА А ДЈОКИЦ ЦУДИЦУ СОЦИЈАЛИСТИЦКУ ПАРТИЈУ САД БИ СВЕ БИЛО КАО ПРИЈЕ....ИГОРЕ ТЕБИ СВАКА ЦАСТ АЛ НЕЦЕ МОЦИ ПАЦОВИ СП СА НАМА НЕКА ЦУДИЦ ПРАВИ СВОЈУ ПАРТИЈУ СА 2700ГЛАСОВА МИ ИДЕМО ГДЈЕ СМО СТАЛИ?....ДСП

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

25.01.2015 18:43

Цудиц, политицар..па тај полтрон и нарцис је мазно лову док му је пунац, Бозо Јанацковиц директор мобиса, обезбједио да ради разна послове и посредује код запосљавана, за ста је узимао новац. Као директор Дунав косиг осигурања могу само реци страсно...па то је невидјен лик и не могу да вјерујем да било ко зели да иде за њим. Кукала нам мајка кад је Цудиц неки фактор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

25.01.2015 18:47

Радојциц је цовјек, таквог га знам са факултета, добар лик био, али је проблем његов тај сто је послусник и ту нема промјене. Убио се да га се стави за неког ко це да изврсава наредбе некога, као сто је то Радмановиц. Стета али је тако, такав је и нема ту ниста лосе, на крају је цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисхо

25.01.2015 18:58

По истом сценарију је настао и СНС у Србији. Кад Доду позову у дужу службену посјету у САД онај што се бунио формираће посланички клуб, Радојичић ће "још мало да се колеба" и онда ће да преломи. Кроз пар година он ће бити Вучић у Српској. Наравно све је то козметика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

3210

25.01.2015 20:43

ДСП, СПРС, СНСД. КО ЈЕ УБИО ДРАГОЉУБА ТРИВАНОВИЦА У ТЗВ САОБРАЦАЈНОМ УДЕСУ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

07.05.2018 20:04

И мене много занима. Само се цудим како они "православци" са РТРСа слагасе о томе на вестима и не трепнусе. Какви лицемери. Гаде ми се.

Name

ХЕРЦЕГОВКА

25.01.2015 22:11

ЗАХВАЉУЈЕМ,ЂОРЂУ НА ЛИЈЕПИМ ЗЕЉАМА.ЗЕЛИМ ТИ СВАКО ДОБРО У ЗИВОТУ,И СВИМ ЉУДИМА ДОБРЕ ВОЉЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЗАРСКА ДУБИЦА

26.01.2015 00:22

ПА ЗНАМО МИ ДА БИ ВИ ИЗ САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ ВОЉЕЛИ ИМАТИ ЈЕДНОГ ИГОРА Р.,АЛИ НАЗАЛОСТ МОРАМ ВАС РАЗОЦАРАТИ НЕМА ОД ТОГА НИСТА.ПА ОВОЛИКО ХВАЛОСПИЈЕВА НИЈЕ ИМАО НИ ОГЊЕН Т. ПРЕД ИЗБОРЕ.ДА ИМАЛО (А МИСЛИМ НА КОМЕНТАТОРЕ ОВОГ ПРТАЛА)ИМАТЕ МОЗГА СХВАТИЛИ БИ ДА СЕ ТАЈ СЦЕНАРИО НИКАДА НЕЦЕ ДЕСИТИ.ИГОР НИЈЕ ПОЛТРОН НИ УВЛАКАЦ АКО СТЕ ГА ИКАДА СЛУСАЛИ ИМАЛИ БИ СТА И ЦУТИ.ЗАТО СТО ЈЕ ИГОР ЈЕДАН ОД КУЛТУРНИЈИХ ПОЛИТИЦАРА У РС.ЏАБА ВАМ СВЕ ПРЕДСЈЕДНИК ДОДИК ИМА ХАРИЗМУ И ОДЛИКЕ ВЕЛИКОГ ПОЛИТИЦАРА СТО ОВИ САМО МОГУ ДА САЊАЈУ.(сдс,пдп,ндп)...И ТАКО ,НАРЕДНЕ ЦЕТИРИ ГОДИНЕ И ДАЉЕ СНСД-Е,.....МОЗДА НЕКИ НИ НЕ ДОЗИВЕ ДА СДС ИКАДА БУДЕ НА ВЛАСТИ.......МОЗДА ЗА ЈЕДНО 100 ГОДИНА,А МОЗДА НИ ТАД.....ЗАО МИ ЈЕ СТО СТЕ ТОЛиКО ИСФРУСТРИРАНИ....ПА ПРЕДЈИТЕ У ЛИГУ САМПИОНА МОЗДА ВАМ БУДЕ ЛАКСЕ.......ЈЕДАН ЈЕ МИЛОРАД ДОДИК!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лако је прицати

26.01.2015 05:57

Питао бих вас да сте на Игоровом мјесту. Треба стиснути петљу ако знаш да се велики вожд својих највећих непријатеља (за које је он мислио да му представљају опасност) рјешава не само политичким ликвидацијама. Вратите мало филм уназад па ће вам бити јасније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕЛИКИ САВЕЗ

26.01.2015 06:04

Додик и Босић имају договор да направе велику коалицију чим се на прољеће ријеше сателитских партија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо здеро

26.01.2015 06:06

Можемо ли бар да не гледамо фото овог кловна Бајића. Ако већ морамо та читамо текстове о њима бар да их не гледамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

бх.рс

26.01.2015 06:09

Како ће оставити Доду кад је потписао изјаву о доживотној послушности уз клаузулу да га се може ликвидирати (политички) ако ту обавезу погази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОЗНАВАЛАЦ

26.01.2015 06:17

Вама изгледа није јасно да је човјек (Радојичић) у кућном притвору и да му се прати и надгледа сваки корак. Урадио би он нешто али НЕ СМИЈЕ. КОКНУЛИ БИ ГА НА ПРВОЈ КРИВИНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Торонто

26.01.2015 06:29

Са дистанце гледано сви сте смешни. А још смешнији смо ми који ово читамо и коментаришемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА РЕ ПРИЈЕДОР

26.01.2015 07:59

НЕ ДИРАЈ МИ У ПРИЈЕДОР И КОЗАРУ. ОВДЈЕ И СНИЈЕГ ШТО ПАДА ЈЕ ЦРВЕН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

26.01.2015 09:06

СЈАСИ КУРТА УЗЈАСИ МУРТА а ви коментарисете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxxxxxxxxxx

26.01.2015 10:55

СВИ СУ ИСТИ,ЈАДАН НАРОД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад висе

26.01.2015 20:56

Неце бити љубави измедју Додика и Радојицица. Љубав је пролазна категорија. Траје и нестане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГАН ПРИЈЕДОР

26.01.2015 21:35

ОВАЈ ШТО ПИШЕ КАО ИЗ КОЗАРСКЕ ДУБИЦЕ ЈЕ НЕКИ ЈАДО ,АЛИ НИЈЕ ОН ОБИЧАН ЈАДО ОН ЈЕ ДОДИКОВ ЈАДО,ЗАР НЕ ВИДИШ ЈАДО ДА СИ ПОГРЕШИЈО ПОРТАЛ ,ЈАДО ОВО ЈЕ БН,ЈАДО ОВО ЈЕ СТВАРНОСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прољеце

27.01.2015 04:11

Ма чека се прољеће. Сад након новогодишњих и божићних празника и са пуним стомацима никоме није до акције. А и хладно је. Студира се тактика и чека повољан тренутак. А праве и комбинаторике са опозицијом. Јер кад се крене у акцију она мора бити изведена муњевито. Да се власи не досјете

ОДГОВОРИТЕ
Name

КЕЦ

27.01.2015 04:13

Полако. Видјецете кад Игор извади кеца из рукава и све патосира. Лукав је. Цека погодну климу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН ИИ

27.01.2015 04:19

Ко ће овим политичарима стати у крај. Мијењају мишљење три пута дневно, најмање. За доручак, ручак и вечеру. Тако и Радојичић. Може промијенити мишљење неколико пута док се не одлучи на конкретан потез. Тешка је то политичка трговина, а све са циљем да се што лакше и легалније пуне властити џепови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЛО

27.01.2015 04:23

Изашао би он кад би могао, ал' постоји и она " банку платиш кад се у коло хваташ, а није ти довољно ни пет да из кола изадјеш". Пуно су они тога заједнички нафаћарили, да би се сад он (Радојичић) сад из тога лако и без последица извукао. Амин Бозе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАЦО БЕЦ

27.01.2015 04:26

Једно је сигурно. СНСД неце никад бити оно сто је био, а то вази и за Додика. Само се не зна хоце ли то бити пад или мекано приземљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕЗАДОВОЉНИ

27.01.2015 04:29

Најбоље би му било да направи странку незадовољних, ал' постених (СНП). Само је питање да ли таквих уопсте има. Јер ако покупи лопузе из других странака (који нису задовољни сто нису накрали висе) онда није ниста урадио. Народ би то препознао и казнио на следецим изборима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Камен око врата

27.01.2015 04:34

Ако је тацно да је онај лопуза Ковацевиц Игорова струја и да без њега не би могао правити фракцију, онда му је боље да ниста не предузима. Он би му био, као доказани криминалац и лопов, КАМЕН ОКО ВРАТА, и с њим би потонуо прије него сто би и запливао. Испада да би се Радојицуц лаксе ријесио Додика него својих лопова и разно разних сателита и баласта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АПРК

27.01.2015 04:37

Радојичић би одмах напустио Додика кад би имао да повуче довољно посланика да са са садашњом опозицијом сруши владу. Али, очигледно нема. Јер ако би изашао а да не остане у првом политичком плану, брзо би био заборављен и маргилизован, и то Радојичић зна. Као што се десило Глигорићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постар звони два пута

27.01.2015 04:41

Ко би финансирао ту нову странку. Нико јер нема пара. Једини спас би му био да одмах удје у неку нову владу и кроз ту институцију (Владу) обезбиједи финансирање странке. Као што ради Додик. Кад измузе једну банку (Бобар) само је пусти низ воду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васиц?

27.01.2015 04:46

Ма овај Васиц је махер да закува са стране и цека ста це се десити. Док је са Додиком био у првој линији пљацке и богацења, било је добро. Кад је потиснут (кумовима, љубавњцама, обезбједјдњем) у другу, трецу цетврту линију, онда се побунио. Тако му је било и са СДС-ом. Повија се како вјетар дува. А сад Додикови вјетрови не дувају у зељеном правцу. Напротив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ко у вицу

27.01.2015 04:54

Ови нас само излудјују. Сто политицари, сто новинари. Висе цовјек не зна ни ста да мисли. Хајде висе или се цепајте или не ..њајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

наслов

27.01.2015 04:55

Наслов није добар. Радојициц нема избора. Не гину му скуте Бајине до судњега дана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Засто

27.01.2015 04:58

Засто би Радојициц иста предузимао. Брзо це се са бајом нагодити за неку лагодну и добро плацену функцју у хладовини. И тако до пензије. Трговјне је цудо: све је на продају, цаст (ако је има) образ, зена, дјеца, кумови, пријатељи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вруц компир

27.01.2015 09:35

Добро неко реце треба лова за нову странку а нико неда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјетиц

27.01.2015 09:37

Радојициц ти је типицни дјетиц. На ријецима храбар а кад треба показати зубе и мисице нигдје га нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Двојац

27.01.2015 09:39

Овај Васиц и Радојициц лице на двојац без кормилара. Само сто се не подаве као мацици и они то знају и зато само мјауцу, цијуцу, пијуцу. Баја јесте хостаплер али му ови нису конкуренција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крива бара

27.01.2015 09:45

Све би ја вас у редак и кратка дрзалица сто би рекла моја покојна баба Биг да јој дусу прости. Све је то го лопов. Једу гов... А и пију хладну воду, ал понека и цесто и насу крв.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гпл

27.01.2015 09:51

Ста висе цекас. Или ходза или бос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Провидно

27.01.2015 11:26

Ово могу бити игре најужег круга око Милорада да се предуприједе немири.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Стојановиц

27.01.2015 21:16

Не могу да вјерујем да ПАПАКА има и међу секташима :)

ОДГОВОРИТЕ