Три табора против Додика

Још је врло мутно унутар СНСД-а, упркос снажном удару Рајка Васића на интегритет Милорада Додика. И подршци коју је за удар добио од Игора Радојичића.

Република Српска 19.01.2015 | 11:00
Три табора против Додика

Потези Милорада Додика могли би бар донекле избистрити воду, јер тешко је за очекивати да након оваквих политичких шамара он остане на но цоммент.

Уколико Додик не реагује и не повуче проактивне потезе, показаће страх, а то му најмање треба у овом тренутку у којем су његове политичке акције на нули. Додик је хировит, бори се за сопствену политичку главу и опстанак и озбиљно је угрожен на бројним фронтовима. Зато је незахвално предвиђати који потез ће повући, како би ријешио СНСД-ов врло компликовани ребус.

До тада неколико фигура на табли је јасно поредано.

Унутар СНСД-а до сада су се искристалисала Три табора, који се супротстављају Милораду Додику и његовом аутократском начину вођења странке.

ТАБОР 1

Рајко Васић најпрецизније је изразио разлоге због којих Додик треба да напусти позицију шефа партије.
“Приједлог и захтјев износим самостално, без лобирања, групашења или врбовања било кога за ове ставове”, навео је Васић у свом позиву Додику да одступи са чела СНСД-а.

Његова тврдња да је сам у удару на предсједника странке тешко је одржива, иако јој је циљ да сву одговорност за удар Васић преузме на себе. Васић је у изврсним односима са Славком Митровићем, са којим дијели политичке идеје и ставове. Митровић је црна еминенција и идеолог СНСД-а.

ТАБОР 2

Игор Радојичић подржао је Рајка Васића и његов захтјев. Њих двојица су на два крила Савеза и ако нису синхронизовано дјеловали у удару на Додика, Радојичић је искористио прилику да потврди Васићев позив на декапитацију и додатно отежа ствари шефу СНСД-а.

Радојичић контролише већи дио Градског одбора СНСД-а Бањалука, гдје је и највећа снага те партије. Њему лојални чланови одбијају понуђене позиције из врха странке, тако да је и на тој линији сукоб са Додиком жесток.

Радојичић је до избора био предсједник Народне скупштине РС, а након избора је тек народни посланик.

Заједно са Небојшом Радмановићем контролисао је осам посланика у новом сазиву, али су се разишли по питању Жељка Ковачевића, па је отворено колико који од њих контролише чланова парламента РС.

ТАБОР 3

Небојша Радмановић предводи трећу фракцију која је незадовољна Додиковим радом.
Тој фракцији припада и Слободан Гаврановић, градоначелник Бањалуке. Њега Додик жели да смијени, како би овладао Градом и ГО СНСД Бањалука. Гаврановић одбија да поднесе оставку.

Радмановићев играч је и Жељко Ковачевић. Њега је Радмановић желио да прогура на позицију директора Електропривреде РС, али је то Додик спријечио. Против Ковачевића се води кривични поступак због послова у вријеме док је био директор Електрокрајине. Он и Радмановић сматрају да је тај поступак иницирао Додик, који не жели Ковачевићу дати ниједну функцију.

Радмановић је био до избора члан Предсједништва БиХ, а након избора постао је делегат у Дому народа БиХ.

Радмановић никада није био у добрим односима са Васићем, а ни са Митровићем.

Ипак постоји неколико ствари које вежу ова Три Барона.

- Додик је маргинализовао и Радмановића и Радојичића и Васића, а и њихове људе у странци,
- Додик је у два наврата изгурао Жељку Цвијановић за премијера, иако је нико од тројице не подржава,
- Додик већ мјесецима избјегава да на Извршном одбору странке расправља и доноси одлуке о кадровским питањима, чиме себи оставља простор да сам одлучује о свему,
- Ниједан од Три Маргинализована Барона није оснивач Странке независних социјалдемократа, која је дио Савеза. Радмановић и Радојичић су дошли са ДСП-ом, док је Васић пришао Додику 1998. године
- Ниједан од Три Маргинализована Барона не припада тзв. Лијевчанској струји СНСД-а којој Додик највише вјерује.

Политичка узбуђења у СНСД-у тек слиједе, иако је највећи дио функционера странке завукао главу у пијесак, чекајући расплет.

хттпс://www.слободанвасковиц.блогспот.цом/

Коментари / 71

Оставите коментар
Name

кафетин

19.01.2015 10:01

Мука ми је од Баје више!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјаво

19.01.2015 10:06

Иде Дјаво по своје

ОДГОВОРИТЕ
Name

алеxрс

19.01.2015 10:06

Јест се "елита " састала !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГАН

19.01.2015 10:08

ОВА ДРУЗИНА ЗА ОВИМ СТОЛОМ РАЗБИЛА ЈЕ НАДЕ ЗА БОЉИ ЗИВОТ ОВОГ НАРОДА ВРАТИЛА НАС У КАМЕНО ДОБА НЕ МОГУ ОПИСАТИ РИЈЕЦИМА КОЛИКО МИ СЕ ГАДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

19.01.2015 10:11

Ни први ни посљедњи покусај. Ипак и ово це остати у покусају русење и Додика и РС која се покусава урусити обезбједјењем преносења надлезности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

19.01.2015 10:12

Селмани и остали полтрони, којима је Баја омугућио богаћење кроз криминал и корупцију коју су проводили мало за себе а мало за странку, сакривени у мишјој рупи чекају расплет да виде коме да се приклоне... Ми којима су зло чинили нисмо им заборавили патње кроз које смо прошли због Селман (не) правде док је могао шта је хтио али се надамо да неће моћи докле хоће. За правду до пада багре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

19.01.2015 10:12

ВАСКОВИЋУ,КАДА ТИ СПАВАШ?НЕКАД СЕ ПИТАМ ЗАШТО НЕ УКИНЕМО ИЗБОРЕ У БИХ.БЛАГО ЕСКИМИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

васке

19.01.2015 10:15

Васке је обична баба блебетуша. А не бих се заклео да се није навукао и на неке наркотике али и да ово све не ради за огромну лову и по нечијем диктату са стране

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКОЛА

19.01.2015 10:19

КАКО ТИ НЕ ДОСАДИ ВАСКОВИЦУ ПО ТВОЈИМ КОМЕНТАРИМА ДОДИК БИ ВЕЦ ЛЕЗАО У ЗАТВОРУ,ИЗГУБИО ИЗБОРЕ,СНСД СЕ РАСПАО ПРИЈЕ ИЗБОРА-ДОДИК СЕ ИГРА И ПАЛИ ТАКВЕ КАО ТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

19.01.2015 10:19

По оној народној :Зло рађење-готово суђење.ближи се крај и нашем драгом баји!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре кафетин

19.01.2015 10:20

У праву си. А шта мислиш да га медији не игноришу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

19.01.2015 10:20

Није три него цетри табора заборавили сте народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

19.01.2015 10:22

Познавајући васића не би ме чудило да гебелс ово није намјерно урадио.... Шта ако је забацио удицу, да види (или виде)ко ће се први упецати? Очигледно је да црногорац нема м..а да неке ствари сам покрене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

митар

19.01.2015 10:25

Погледај друства.Ко плаца туру? Српски народ-ето ко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДИ СИ МИЛЕ

19.01.2015 10:25

СТО ЈЕ БАБИ МИЛО У СНУ ЈОЈ СЕ СНИЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

19.01.2015 10:25

Виде насег Спиркана, кези се ко циркулар на јеловину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајње је вријеме

19.01.2015 10:25

У РС је потребна нова партија исправних људи која ће све национализовати. Нема другог рјешења, једино је то исправно. Све што ови данашњи бизнисмени имају, резултат је пљачке и отимачине односно ораганизованог криминала. Након тога, приватни бизнис се може дозволити али га држати под лупом нон-стоп. Приватним бизнисом треба да се баве стручни људи а не криминалци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ -за Милоса и Николу

19.01.2015 10:30

У нормалним дрзавама Баја би давно био затвору.Ради таквих умова као васи он остаје на власти и тиме се брани од одговорности.Мозда сте ви дио СНСД-овог клана,па вама је добро и не занима вас сто 8о%људи зиви биједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

19.01.2015 10:32

МИСЛИМ ДА ЈЕ ОВА ПРИЦА ЗА МАЛУ ДЈЕЦУ ЈЕР СНСД НИКАД НИЈЕ БИО ЈЕДИНСТВЕНИЈИ И ДА БИ СЕ СКРЕНУЛА ТЕМА СА СИТУАЦИЈОМ У ГРАДИСКОМ СДСу ГДЈЕ СМЈЕЊУЈУ ПОСЛАНИКА ДУЊИЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

19.01.2015 10:36

Био би то велики потез Додик није политицки образован и због тога дрзи дисциплину наравно из страха одласком Додика досло би до одмзавања измедју опозиције и снсд-а сто би у многоме допринијело помирењу и донијело огромне користи на нивоу БиХ све у свему бавило би се бољим зивотом док се сад само препуцава, а све у циљу одрзања власти Надајмо се да це успјети снсд-у да се ријеси Додика истог тренутка би постао цлан снсд-а а била би то тад најаца партија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

19.01.2015 10:38

гласн, независне, ртрс, блицрс, срна....нико ни слова о рајкану и игорем :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ој другови јел вам зао

19.01.2015 10:39

Јел вам зао јел вам зао ој другови јел вам зао растанак се примакаооооо примакаоо примакаоо растанак се примакаооооооооооооооооооооооооооооооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

дода јуниор

19.01.2015 10:46

Какав Васковић и три табора, Дода то шамара са три прста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

19.01.2015 10:48

Блиједа и неувјерљива прича.Само писац зна дали је у питању недостатак надахнућа или висина хонорара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

19.01.2015 10:49

Ре МИЛОШ и Никола:Ако ми докажеш да смо нормална држава свака част.Зар је теби нормална држава,гдје се Срби хапсе стално,а у другом делу "ЦВЕТА"радикални ислам и иде се нормално на ратишта за "НОВУ"веру.Опет кажем благо ЕСКИМИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

снезана

19.01.2015 10:56

Јадне оне институције које воде и о којима одлуцују ови на сликама, а јос су јаднији они који су их изабрали. Или су сами себе мозда на криминалан нацин изабрали. Ко зна но, ако је Васиц сад бољи од Доде, онда брате мили зло за злим. Лудјаци, перверзњаци итд. сваки коментар је овдје сувисан :(

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки пд

19.01.2015 10:57

Дабогда оци повадили једни другима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција

19.01.2015 10:57

Послије ових закулисних радњи мени најмрзи Додик висе није тако мрзак колико ови прасинари комунистицки око њега. Да сам на његовом мјесту одступио бих са свих функција, оста предсједник. Оставио им и смеце од партије и смеце од људи који је цине. Купио своју слободу парама које има, дјецу склонио у скупе сколе у најљепсим мјестима свијета . Признао греске из прослости и покусао колико толико да се оперем пред богом и народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

снсд 2001

19.01.2015 10:58

Поставио је славицу јовановиц за председника оо снсд братунац зато сто му је донела мандат посланика од цавица.с двеста гласова је постала тад посланик.издала цавица па наградјена за пола своје фамилије запослењима .смјенио миладина јовановица с 2666 гласова а поставио најомразсенију особу у братунцу славицу која има двеста гласова.председнице то је срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

19.01.2015 11:01

Волио бих знати знали овај цивјек иједну лицност осим Додика или странку а да није СНСД.Засто неписе о Дуницу и СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ-Милос

19.01.2015 11:01

Сад се слаземо.Па ја и казем да нисмо нормална дрзава.Стање у друству нам показује да је то тако.Код нас се његује криминал,у Федерацији исто тако.То сто казес за хапсења,па није цудо, кад ниста не стима,засто би то стимало.А ови радикални сто их помињес, су неком изборна база,засто би их хапсили кад им требају њихови гласови.То је Милосе наса стварност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТЕ МРТЕ

19.01.2015 11:19

Градјани Р.С. цини ми се да је ово све ''осмисљено и пласирано бас у СНСД како би се свеколики наро КОЈИ МИСЛИ СВОЈОМ ГЛАВО мало ''за-бављао'' политицким интригама.......надао се, поларизовао, тросио време и енергију а резулта је ''0''и остаце нула.Многи од њих нису никада имали (нити це ''науцити)'' ХАРИЗМУ,,,,,ВИСПРЕНОСТ,ПОЛИТИ-ЦКУ ИНТЕЛИГЕНЦИЈУ,ВИСПРЕНОСТ......ЈЕР ЗА ТО ТРЕБА ИМАТИ СРЦЕ И М......У Енглеској од вртица ''посматрају''децу и тразе профил за будуце политицаре, које сколују, а сведоци сте да сви који додју у БиХ одлицно говоре насе језике и БОЉЕ ЗНАЈУ ИСТОРИЈУ БАЛКАНА ОД 90% СТАНОВНИСТВА.......ИНТЕРЕСАНТНО АЛИ ИСТИНИТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

19.01.2015 11:20

Нема ту никаквих табора, све су то мисхеви који јако добро знају коме дугују све сто имају. А имају много.

ОДГОВОРИТЕ
Name

В.М

19.01.2015 11:25

Не каже се црна еминенција него сива еминенција мој Васковицу! Прочитам двије реченице и знам одмах ко је написао чланак. За борбу против СНСД- а треба неко други а не искомпромитирани Васковиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФЕЊЕР

19.01.2015 11:26

НАЈЈАЦИ ТАБОР ЈЕ НАРОД И УЛИЦА ЈЕР НАРОД ЈОС ЦЕКА ДА ИХ ОПОЗИЦИЈА ПОЗОВЕ И У ДАН ДВА БИ ОВА КРИМИНАЛНА ВЛАСТ БИЛА УГАСЕНА КО ФЕЊЕР

ОДГОВОРИТЕ
Name

жика ж

19.01.2015 11:42

што је вама? НАРОД ЈЕ НАЈВЕЋА КУРВА. КАД НАРОДУ БУДЕ ДОСТА СТВАР ЋЕ УЗЕТИ У СВОЈЕ РУКЕ И РЈЕШИТИ СВЕ ПРОБЛЕМЕ И ДОДИКА И ВАСИЋА И РАДМАНОВИЋА И ГАВРАНОВИЋА И ДАВИДОВИЋА И ПАВИЋА И ЂОКИЋА И ЦВИЈАНОВИЋА И СВИХ ОСТАЛИХ КОЈИ ГУРАЈУ РУКЕ У ТУЂЕ ЏЕПОВЕ. СНСД-е је РАЈКОНЕН ДИЗАО И ПИСАО КЊИГЕ О ДОДИКУ КАО ВОЖДУ ИЛИ НЕ ДАЈ БОЖЕ ГЕОРГИЈУ КОЈИ УБИЈА АЖДАХУ. АЛИ МУ ЈЕ ДУГО ТРЕБАЛО ДА У ЊЕМУ ПРЕПОЗНА АЖДАХУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА ПД

19.01.2015 11:52

ЈА ЗНАМ СИГУРНО ДА ЋЕ ДОДИК У СЉЕДЕЋЕМ МАНДАТУ БИТИ ПРЕДСЈЕДНИК "МЈЕСНОГ ОДБОРА СНСД-а МРЧАЈЕВЦИ" И НИШТА МУ ВИШЕ И НЕ ТРЕБА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

19.01.2015 12:08

Какав народ таква му и власт. Ето погледајте мултимилионере који су нас опљацкали па нам се смију као да смо неписмена стока, даве се у богатству и они и њихова деца, унуцад а ми излазимо на изборе као неки идиоти, а и на тим изборима сеоским само неки саптаци који народу сугерису за кога да гласа,јаднни смо теско и БОГУ са нама какви смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре в.м.

19.01.2015 12:17

Ниси схватио поенту В.М.Васковиц је врхунски интелектуалац и храбар цовјек. Цовјек се годинама бори сам против злицинацке банде, а ста ми то радимо? Вазно је да он истину писе и нама слијепцима отвара оци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гдје

19.01.2015 12:49

Гдје сад зворнички полтрони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пензионер

19.01.2015 13:11

Ста ради Министар унутрасњих послова и криминалистицка полиција ХАПСИТЕ БАГРУ.Кренути од свих јавних институција засјели и цекају плате по 5000 хиљада марака.Напоље вуцибатине.Опозиција хитно да се залазе за Закон о поријеклу имовине буде усвојен да видимо како од једне просјецне плате багра црвена купује станове по Истоцном Сарајеву и возе им дјеца аута вриједна по ко зна колико хиљада марака.Српске Суме највеци криминали сву суму одвукосе да обезбједе своју унуцад па Гаговиц и Досло купују станове по Црној Гори, и нико ниста .Видите какву куцу има Драгомир Гаговиц у Истоцном Сарајеву,а прије рата није имао ни супе,стан у Трнову од цега господо од своје памети аха.Једна лоповцина коју под хитно треба смјестити у затвор.А све уз подрску главног Баје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бринем ја

19.01.2015 13:41

А где је Шкрбић нестао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ В.М.

19.01.2015 13:43

Е мој В.М. Зна Васковић да се каже сива еминенција, али ови су превазишли ту сиву боју и прешли у ЦРНУ. Захвали се Васковићу што си научио једну нову ријеч. Мучениче. Да је нама мало Васковића у опозицији давно би ова багра била на политичком буњишту. Овако, опозиција све нешто тактизира, а вријеме пролази. Мисле да ће неко други умјесто њих да им намјести да побиједе Додика и друштво. А ти ако си слијеп код очију или ти се навукла катаракта право на операцију. Није срамота да и мозак мало испереш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

19.01.2015 13:55

Додик :робот 100%,сад кад виите да су Доду пустили низ воду, поцетак краја Додика...оде Дода у свјетлост неку ..!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

19.01.2015 13:58

У МОЈОЈ ФИРМИ ЈУТРОС СВИ ЋУТЕ. НИКО НЕ КОМЕНТАРИШЕ ГОСПОДИНА ВАСИЋА. А ДИРЕКТОР НЕ ИЗЛАЗИ ИЗ КАНЦЕЛАРИЈЕ. НЕШТО СЕ ЧУДНО ДОГАЂА. МЕНИ ТО ОДГОВАРА ЈЕР САМ ЈЕДИНИ СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гх

19.01.2015 14:07

Миле је цар и опет му ниста не могу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

19.01.2015 14:11

Дај боже да се банда сама растури, свако царство се распало изнутра. Не вјерујем у карактер Радојичића, сада га поново неће бити нигдје мјесец дана, а ако ништа не предузме чека га судбина Саше Чудића. Нисам оптимиста, све их је Баја искомпромитовао, мада свему дође крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пика

19.01.2015 14:13

Сам против свих,није постено .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре МИЛОШ

19.01.2015 14:13

Окани се виссе сајбер увлацења свом идолу иди на њихове портале па му се дивите до имбецилности, не требас нам овдје да тролујес и прицас глупости. Поред тога примјецујем да се екавис сто знаци да си негдје у БГ или околини гријес гуз.. у крај пеци и србујес за насе паре које вам рудоња даје да србујете за њега, ста стално хускате народ на Федерацију, видјело се у мају ко је близи ти осмоколонас из неке крајиске цуке насељен у БГ или комсије из Тесња, Градацца идр, поред тога ја сам стално у ФБиХ и никаквих проблема немам имам тамо и родбине који заједно са оном сацицом несретника и невољника тамо (зе-до кантон)који нису напустили своје као ви сто сте цим су ови тенкове код Загреба попалили и који су се вратили на своје сваки пут стрепе, а и ја заједно с њима кад ви одлуците да засрбујете из круга двојке, Бијељине, БЛ или однегдје гдје је лако Србин бити, да неце исти неки јунак такав попут тебе само њихов одлуцити да се свети на сиротињи. Зато ти лијепо казем окани се цорава посла не завадјај народ и грицкај то сто ти Баја даје јос док мозес па да имамо милости према теби кад додју на наплату Додикове пљацке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

оги приједор

19.01.2015 14:29

А КО УБИ ВУКЕЛИЋА

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАТОР

19.01.2015 14:43

алеxрс 19.01.2015 11:06 Јест се "елита " састала ! елита се улитала...............

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алеx

19.01.2015 15:24

распадају се

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

19.01.2015 15:27

Како год, много тога ће се дешавати у наредним седмицама. Све ово дуго кува у СНСДу и рекло би се, бар на први поглед, странка се сигурно цијепа. Ако Додик опстане на челу странке, онда ће "отпадници" који су ето на крају одлучили престати дувати шефу под реп, морати стварати нову странку. Радојичић и компанија ће формирати нову странку и изаћи на локалне изборе с том новом странком. Ово је најбољи тренутак да се отцијепе и отпочну активности у том смјеру јер су почеле активности за локалне изборе догодине. У сваком случају Додик губи дио чланства и посланика. Иако и даље на мјесту предсједника странке и предсједника РС, он више неће имати већину него ће на Скупштини понекад морати пролазити и оно што буде хтјела опозиција којој ће се сада "придружити" посланици СНСДа који су напустили СНСД а задржали свој скупштински мандат. На тај начин, Додик у јавности постаје предсједник фикус. Изравнаће се са својим помоћницима то јест замјеницима из реда друга два народа. И мирна Босна! Ово је уствари одлично рјешење и за Додика и за СНСД. И за ДНС и за СП односно за овај режим. Како то! То је тако јер на тај начин се уствари остварује онај позив из кухиње из Београда да СДС удружи снаге са СНСД-ом. Остварују то на овај начин на мала врата. На овај начин, без обзира на задње републичке изборе, Савез за промјене би могао бити увучен у нову владу. Ако удју у ту нову ВЛАДУ КОМПРОМИСА, онда су збиља, или политичке будале или и они дјелују по налозима из Београда као и Додик. У сваком случају, џаба Жељки они папци. Њој ће сада такодје бити гадно то јест за њу би било најбоље да након цијепања СНСДа, одмах поднесе оставку. У супротном, имаће се иницијатива на Скупштини да се њу смијени. Разби се дакле и та чаша, оде фотеља предсједника владе - она друга фотеља члана предсједништва је већ измакла. Ако је ово све овако, и ако Додик није у потпуности одлијепио, исти ће ипак пристати на мјесто почасног предсједника странке а странку ће преузети нпр Рајко Васић или неко други а након неког времена Радојичић иде за новог премијера. То је друга варијанта. У том случају остаје СНСД такав какав је, али са Додиком као почасним предсједником. У овом случају Додик почиње владати СНСД-ом и политичком сценом у РС као сива еминенција. СНСД наставља дјеловати по налозима из Београда. Исти тај Додик ће им бити веза са тим Београдом пошто ће као предсједник ентитета стало трчати Вучићу у крило. Наше драге "бијеле чизмице" су предвидјене да извуку дебљи крај у свакој варијанти. Њој јадници је можда тек сад јасно које мушке курветине су око ње нон-стоп. Додик и екипа, искористили су је и изманипулисали до даске. У овом случају, ако се деси ова варијанта, опозиција неће бити директно увучена у савез са режимом или дијелом тог режима односно неће преузети директну одговорност владања. А сваки дан ће бити све горе. Док год РС буде служила Београду за поткусуривање. Медјутим и ово ће и те како дати одушка узаврелој ситуацији што се тиче економије и сигурног сиромашења. Оба ова сценарија су највјероватније смишљена у Београду или је можда све ово смислио Рајко Васић. У сваком случају, Рајко нагиње спашавању странке а Радојичић нагиње ка предсједничкој фотељи у странци или цијепању странке. Како год буде, ова два сценарија су збиља једина ствар која може колико толико помоћи СНСДу и Милораду Додику. Медјутим једна ствар је заборављена, изгубљена је власт на државном нивоу. Шта ће урадити стране силе и на основу њих СИПА, остаје да се види. Као год, биће занимљиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

19.01.2015 15:33

На слици недостаје господја министарка нико је ниста не пита а она говори по Бањалуци све је по закону

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

19.01.2015 16:09

Прво пеоћитај шта сам написао у коментару. Друго ако те срамота што си муслиман твој проблем. Треће, промашио си 300-350 км, јер живим уСРПСКОЈ. И на крају, БАКИРЕ, кад будуш реплицирао, именуј се, немој да те стид.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕДАН ЈЕ МИЛЕ

19.01.2015 16:14

ЉУДИ ДА СЕ НЕЗАВАРАВАМО.СВИ СМО МИ ОВДЈЕ У СТРАНЦИ РАДИ МИЛЕ. ХТЈЕЛИ ТО НЕКИ ПРИХВАТИТИ ИЛИ НЕ.АЛИ РЕАЛНОСТ ЈЕ ТАКВА.ПРЕДСЈЕДНИЦЕ ДА НЕМА ТЕБЕ НЕ БИ БИЛО НИ СОЦИЈАЛ ДЕМОКРАТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОТПОР

19.01.2015 16:29

СВИ СТЕ ВИ ЗРЕЛИ ЗА ЗАТВОР,КОМПЛЕТ СА СДС-ОМ,СПС-ОМ,ПДП-ОМ,ПАПЦИМА И ОСТАЛОМ БАГРОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оги приједор

19.01.2015 16:54

ЗА НИКОЛУ И ОСТОЈУ,ВИ БРАНИТЕ ШТО СЕ НЕ МОЖЕ ОДБРАНИТИ ДОДИК ЈЕ ПРОШЛОСТ ,А НЕЗНАМ ГДЈЕ ЋЕ ТЕ ВИ ЈАДНИЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поплава

19.01.2015 17:23

Све сам прочитао и све ми је или није јасно.За све смо заједно криви и само сви заједно, хладне главе морамо тражити рјешења.Никог нећу спомињати, прозивати, вријеђати, омаловажавати али генерално, смо сви криви. Неко је се продао у нужди за 50, 100, 500 или много више марака, или можда не у нужди него ја тако скројио у својој глави са својим укућанима, са својом породицом, својом фамилијом, својим истомишљеницима (ако је неко опредијељен за неку политичку странку)и тако могу набрајати милион разлога због шега је овај друг, пријатељ, комшија и свако други погријешио и преузео на себе одређени дио кривице. Можда сувише дужим али, мора се, да, МОРА СЕ, али како? Морамо заборавити све потрошене политичаре из свих странака које су у задњих 20 година били на политичкој сцени.Не може ме нико убиједити да је неко изразито различит у односу на неког другог политичара. Мале нијансе постоје и то само кад мјеримо колико је ко скупио у властити тор и шта је скупио у том тору, Али ето, неко рече, Закон о поријеклу имовине и ја сам за то и кад дође вријеме само примјењујући тај Закон, обезбиједићемо толико новца или добара да можемо глат ИЗАЋИ ИЗ ОВЕ КРИЗЕ.Па колико нас је то у РС, (као пола Београда) а у БиХ (као два Београда). На жалост исувише мало а са друге стране сасвим довољно да ријешимо проблеме свима онима који их имају а богами већина има проблеме финансијске природе а по разним основама.Према томе, неко мора на себе преузети одговорност, пронаћи у сваком граду по неколицину,али ПРАВИХ-ЧИСТИХ,ХРАБРИХ и спремних на бробу, одрицање, без одмора, без хобија, без шетње, без картања, без швалерања, допунског рада и томе слично. Значи кренути од нуле са малим бројем људи и кренути али одмах или што прије а што прије до боље.Лако је послагати разлоге зашто све то радити, како урадити, шта је то боље шта нам то треба , шта је то поштено и колико коме треба за срећу.А срећа је тако близу а тако далеко!!!!!!Очекујем коментаре, они ће ме или охрабрити или ово никад нећу писати или говорити.???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пантић

19.01.2015 18:34

Питам се ко питалица,требају ли нама уопште политичари?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОХАР

19.01.2015 19:43

ЗА ДРАГАНА 3000 ЛАЈКОВА

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадоо

19.01.2015 19:54

Баја је коначно повукао праве потезе и највеће паразите склонијо са сцене.Ако истраје у томе има мој глас иако неподносим СНСД органски, по мени то једна болесна секта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакир Милосу

19.01.2015 22:27

Ј... га,теби свако Бакир ко не мисли као ти.Кад немас аргументе,онда просипас простаклук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

таблоид

19.01.2015 22:50

Најопаснији табор по Додика је управо он сам. У задњих годину дана је исповлачио море погрешнх потеза. СНСД је вјероватно готов, сумњам да ће га Рајко сачувати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роцкер

20.01.2015 07:32

А мени мука од ових "Васковићевих небулоза".

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

20.01.2015 11:41

Ре Бакир:Добро си рекао.тек кад прочитах твој коментар поново,виђох шта је простаклук.Поздрав"СРБИНЕ".

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре МИЛОШ

20.01.2015 14:01

О Милоше подгузна муво Рудоњина, ти ко да си малкице сизофрен, негдје дерес екавицом, негдје писес "тко", типицни примјерак бескицмењака резимског не мозе се ни реп ни глава ухватити пола Цовиц пола Лажањски пола Емир пола Немања, углавном на свакој те вијести има, па се питам да вас нема двојица или тројица у кмерској бот слузби цјеним да си(сте) једва осмогодисњу дотерао(ли) до краја, а ту ми се хватас у дрзавницке проблеме, да мозда и ти као онај Новаковиц немас каквог "драговољацког" стаза или си као перјаница ТВ Бастиље Гатало мало био у АБИХ наравно у тенама, или да ниси мозда као онај Дукиц логорас сверцер хуманитарне по Илијасу припадник ЦЗ БИХ, или да се не бавис изводјацким пројектом споменику палим борцима РС у БЛ сто га Баја обеца прије десет година а ни камена једног не угради и само да напоменем да је БЛ једини град у РС који нема споменика борцима у центру града, а познато нам је ко влада вец 15 година, мозда це правити споменик дезертерима и профитерима па да могу и себе уписати, као ни у спомен комплекс у Градисци који исто обеца аман прије 5 година, а прво је јасеновацку градју продао Хрватима да се спрдају и фалсификују историју . Е кад ми такви бране Српство или ме оптузе да сам Бакир то ми је ко да ме лицно Његос одликовао, на крају неко ко се зове Бакир мозе бити и добар цовјек, а ти како год се звао оно си сто си: беспризорна, поданицка, климоглавна резимска гњида за једнократну употребу тзв. резимски тоалет-папир и зато с тобом бар за сад висе нецу прљати руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прелаз

20.01.2015 22:00

Три јерарха !!!??? УЖАСНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

пази бандера

20.01.2015 22:04

РОКАЈУ И ПИЈУ БОГА МИ КО ДА СУ СВИ СРЕЋНИ У РС-у,КАО ДА СУ ПУШКЕ ТЕК САДА ОСТАВИЛИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

фолушка

20.01.2015 22:07

Ја Шпирицу кеза, мајко Божија !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цццц

20.01.2015 22:44

САМО СИПА СРБИНА СПАСАВА

ОДГОВОРИТЕ