Крунић: Пара има али само за "одабране"

Опоравак привреде, подршка привредном развоју и новом запошљавању – то је био један од лајтмотива премијеркиног експозеа, 17.децембра године. Лијепа прича која се провлачи из године у годину, од експозеа до експозеа. Бројни су привредници који нису осјетили благодети тих обећања, иако запошљавају велики број радника и измирују обавезе према држави.

Република Српска 22.12.2014 | 17:45
Крунић: Пара има али само за "одабране"

Једна од кључних политика Владе РС је подршка привреди и привредном развоју, односно предузећима која отварају нова радна мјеста и учествују у привредном расту, рекла је предсједник Владе РС, Жељка Цвијановић, у свом експозеу.

Пуна уста растеречења привреде су и челним људима Привредне коморе РС. Предсједник коморе, Борко Ђурић, каже да привреда мора бити растерећена од силних фискалних и парафискалних намета, као и повећањем непорезивог дијела плата.

Славиша Крунић, власник предузећа „Сектор секјурити" и однедавно бањалучког „Житопродукта" каже да до сада Влада није била благонаклона према њему, као привреднику, нити је наишао на разумјевање, иако запошљавца стотине радника.

Многи привредници које смо контактирали, али који нису жељели пред камеру, рекли су нам да није никаква тајна то да подстицаја привреди и привредним предузећима има, али је тај новац резервисан за оне који су блиски власти, или су чак њихови власници и директори у партијама које партиципирају у власти.

(БН ТВ)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

бл

22.12.2014 16:53

БРАВО СЛАВИСА СВИ КОЈИ СУ ДОБИЛИ СУБВЕНЦИЈУ ТО СУ КРИМИНАЛЦИ АКТУЕЛНЕ ВЛАСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРИНА

22.12.2014 16:59

Какав црни опоравак привреде, они јос ово мало сто им је остало имају за себе и своје најблизе и припаднике СНСД. Ваљда виде да им је близу крај па незнају ни ста раде ни ста прицају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂС

22.12.2014 17:09

Поштовање за господина Крунића, човјека, величину, која запошљава факултетски образоване момке у своју агенцију,а момке које ова држава не жели и неће да запосли, и тим им управо тај г. Крунић обезбједи животну егзистенцију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

22.12.2014 17:18

"Једна од кључних политика Владе РС је подршка привреди и привредном развоју, односно предузећима која отварају нова радна мјеста и учествују у привредном расту," рекла је предсједник Владе РС, Жељка Цвијановић, у свом експозеу .. Виц године, али ја би плакао и само плакао.. Ко дрзи народ да не изадје на улице? Кога се народ боји и од цега страхује? Хоце ли Елвако и Космос радници да смогну храбрости да изадју и тразе своја права, и хоцели им остали дати подрску против ових лопина? Е мој народе.. Нема висе пролетера, све смо ми само интернет дркадјије..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

22.12.2014 17:37

А о каквој привреди прица власт, то нема везе са везом, ни п од привреде све су унистили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРО ЕТ ЦОНТРА

22.12.2014 17:45

Чему хвалоспијеви човјеку упитног пословног и сваког другог кредибилитета? Па није он из пословног миљеа дошао... ко је био а како је ово постао? Чиста еxплоатација радника и шуровање са властима... а кад те те власти неће, ти се жалиш другима како си угрожен. Боље би било овом новокомпонованом бизнисмену да људима да коректне зараде и да преко њихове грбаче не вози Масератије, најскупље џипове и да се не разбацује пред очима БЛ јавности, јер Бањалука зна ко је Крунић. Сад би требало да га сви жалимо што је у немилости Додиковог режима ... па је то сада национална трагедија што се оваквим бизнисменима не дозволи да још више зграбе из наших празних џепова. И још у медије с том причом. Радо би он био Бајин Чубри само један дан, али ови га неће... није му се посрећило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дно

22.12.2014 18:21

Круниц све осим постењацина. Муци га само сто су му Цубриловиц и Сотра отели послове преко АЛФА Сецуритyа!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руди Чајавец

22.12.2014 20:08

Славиша Крунић није тајкун, не ни теоретски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

22.12.2014 20:12

Науцила напамет Жељка па прица ста јој је додик рекао друго ниста и незна

ОДГОВОРИТЕ
Name

марићка

22.12.2014 20:12

Добићемо ускоро власт која ће испитати поријеко имовине и овог лафа. Није он ништа бољи од СНСДових тајкуна, исто паковање неписмености у сакоу на тудји рачун.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никољдан

22.12.2014 20:14

Охо, ево нам и свеца Борка Дјурића. Гдје му је Радмановић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

22.12.2014 21:32

БОРКО ЂУРИЋ, ТАЈКУН ГЕНЕРАЛА ВРС И ВОЈНОГ ЗЕМЉИСТА... ЕКСПЕРТ ЗА НИКОГА И НИШТА... ПРЕДСЈЕДНИК ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ ОД МИЛОШТЕ ЗВАНИ ДИВИДЕНДА... КАКО ОН СМИЈЕ НЕСТО РЕЦИ ПРОТИВ ВЛАСТИ... НЕ ПИСЕ МУ СЕ ДОБРО, АКО ПОКУСА ДА ПРОМЈЕНИ "ПЛОЧУ"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКОЛА

09.12.2015 11:04

СЛАВИСА КРУНИЦ ЈЕ БАНДИТ КОЈИ ЈЕ ЗАПОСЛИО У СЕЦТОР СЕЦУРИТY ПЕКАРЕ, ХЕМИЈСКЕ ИНЗЕЊЕРЕ КОЈИ СУ БИЛИ АНГАЗОВАНИ ДА СТИТЕ ХОЛАНДЈАНЕ КОЈИ ПЕРУ ПАРЕ ФИРМА ХАНДY ПЕТ ДИРЕКТОР МАРИНА СИЉЕГОВИЦ А КОЈИМА ПО ТВРДЊИ ДИРЕКТОРА КОСМОСА ДУСАНА ВЈЕСТИЦЕ ПО НАЛОГУ ПЕТРА ДЈОКИЦА ХОЛАНДЈАНИМА ПОКЛАЊА КОСМОС У СТЕЦАЈУ , СВЕ СТО ИМА КРУНИЦ ЈЕ ПОКРАО

ОДГОВОРИТЕ