Космајцу одузето 14 зграда и кућа

Закупци обејакта који су у власништву Драгослава Космајца месечну ренту уместо њему уплаћиваће убудуће Дирекцији за одузету имовину Министарства правде Србије.

Србија 22.12.2014 | 09:20
Космајцу одузето 14 зграда и кућа

Од Драгослава Космајца (61), осумњиченог за пореску утају, превару и фалсификате, привремено је одузето 14 зграда и кућа, спортска хала, хотел...

Осим централног здања у Жабљачкој улици на Звездари, где је живео са супругом и сином у вили на плацу од 10,4 ара с помоћним зграда и базеном, одузети су и објекти који су под закупом као стамбени и пословни простор. Ти закупци ће месечну ренту, уместо Космајцу као досад, убудуће уплаћивати Дирекцији за одузету имовину Министарства правде.

У Улици мајке Ангелине Космајцу је одузета спортска хала, још једна зграда у којој су свлачионице и кафе-бар, као и две стамбене зграде и гаража на истој адреси непознате квадратуре.

Космајац је са сином Лазаром (24) сувласник земљишта од 14 ари у Булевару краља Александра на коме је недовршени хотел од 322 квадрата. У Булевару су Космајцу одузети плац од 3,2 ара на коме су две стамбене зграде, трећина плаца од 13,8 ари и трећина стамбене зграде и четири помоћна објекта.

Одузета је и трећина још једног плаца од 1,8 ари и половина плаца од 1,2 ара, такође у Булевару краља Александра, као и једна гаража у истој улици.  У општини Звездара су Космајцу одузета још два плаца од укупно 7,56 ари.

У Устаничкој улици одузета му је пословна зграда од 242 квадрата, половина друге пословне зграде од 114 квадрата и пословно-стамбена зграда површине 96 квадрата. 

У Улици Милана Ракића Космајцу је одузето 5,14 ари земљишта са стамбеном и помоћном зградом на једној адреси, а на другој две трећине стамбене зграде и гаража, а привремено је остао и без 30,7 ари земљишта у Гроцкој.

Од његове супруге Александре (53) на Смедеревском путу заплењено је 7,9 ари земљишта с породичном зградом од 90 квадрата, две помоћне зграде од укупно 50 квадрата и гаража, као и плац у Кораћици од 10,34 ара и стамбена зграда непознате квадратуре.

Против Космајца су виша тужилаштва у Београду и Сремској Митровици, као и београдско Прво основно тужилаштво, покренула пет поступака за пореску утају, подстрекивање на злоупотребу службеног положаја, превару, противправно заузимање земљишта и фалсификовања исправа.

Притвор му је одређен у поступку који води Више тужилаштво у Београду и где је једино имао прилику да изнесе одбрану, али је то одбио, јер није био присутан његов изабрани бранилац, већ адвокат по службеној дужности.

У Дирекцији за одузету имовину кажу да ће обим и структура привремено одузете имовине породице Космајац бити прецизно утврђени након спровођења решења судије за претходни поступак.

„Све ће бити познато након увида у изводе из катастра и купопродајне уговоре, уз поређење стања на терену како би се установиле чињенице о квадратури и намени објеката, као и о евентуалним корисницима“, кажу у Дирекцији.

Космајца је премијер Александар Вучић неколико пута означио као кључног нарко-дилера, а име му се наводи и у Белој књизи МУП-а Србије из 2001. где се такође наводи као један од главних трговаца дрогом.

Извор: БЛИЦ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

безобразлук

22.12.2014 10:27

таман се човјек скућио ви одузимате , а шта ће синчић , он нема ИРБ да га погура којим милиончићем .

ОДГОВОРИТЕ
Name

питањце

23.12.2014 01:07

А шта је политичарима који су такодје у криминалу до грла? Што њих не ухапсе.

ОДГОВОРИТЕ