Странке нестале са сцене послије избора

Већина мањих странака, које су у предизборној кампањи за опште изборе биле веома активне, потпуно су нестале са политичке сцене након што је спуштена изборна завјеса.

Република Српска 22.12.2014 | 17:53
Странке нестале са сцене послије избора

Њихови кандидати нису успјели да остваре значајније резултате, нити су се странке домогле парламената.

За разлику од свакодневних активности на терену и саопштења за јавност, након изборног неуспјеха потпуно су се повукле са сцене препуштајући сав политички и медијски простор великим странкама.

У странкама, међутим, кажу да, упркос танким резултатима, нису одустали од својих идеја и да активно раде на ширењу страначке инфраструктуре.

Резултате рада иза сцене дио поменутих странака очекује на првим локалним изборима за начелника и одборнике у новооснованој општини Станари заказаним за 1. фебруар идуће године.

Други ће нову шансу чекати на редовним локалним изборима 2016. године.

Међу партијама које су имале активну предизборну кампању, а којима се потом изгубио траг у јавности, су прошле године формирана Странка праведне политичке (СПП) и Партија економске и социјалне правде (ПЕСП), коју је такође лани основао бивши потпредсједник Републике Српске Емил Влајки, те Комунистичка партија и Прва странка.

Своје мјесто на политичкој позорници тражили су и представници Странке социјалне сигурности српских бораца, Српске алтернативе, Савеза за нову политику и Српске напредне странке - изворна, који су се пред почетак кампање удружили у коалицију Борци за нову политику.

Иако удружени, у трци за Парламент Републике Српске освојили су тек 3.385 гласова, што није било довољно ни за један мандат. ...

Извор: Глас Српске

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Дарко Стојановиц

22.12.2014 08:00

Дзепне партије владајуцег резима. Формирају се привремено и скину дио гласова. А у кампањи све до једне критикују опозицију! Које ли слуцајности!Али нека тако то треба да буде па нека гласаци барем покусају да запамте ликове и имена партија којима су давали своје гласове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странка праведне политике

22.12.2014 09:25

А ко каже да смо нестали? Радимо пуним темпом, можда би некима одговарало да смо нестали???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ентер тхе Матриx.

22.12.2014 09:43

Странка Праведне Политике или СПП, није нестала, странка је покрадена много, а на следецим изборима це да похара многе. СПП. ради и даље и у будуцности це да буде све јаца и јаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каква странка праведне политике

22.12.2014 10:32

Порука овим блогерима је да је било неозбиљно да се Драгомир Јовициц кандидује за предсједника Републике Српске када је знао да не мозе постати предсједник

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФБЗ

22.12.2014 11:01

СПП је сателитска партија Милорада Додика која је имала задатак да покраде и одвуче гласове Огњену Тадићу, кандидату за предсједника РС и проф. др Младену Иванићу за српског члана Предсједништва БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРАД

22.12.2014 12:28

СПП ЈЕ ДОБИО КРАТКОРОЦНУ ПОЗАЈМИЦУ ОД ПРЕДСЈЕДНИКА И ИЗЛАПРДО СТА ЈЕ ТРЕБАО И ОК САДА СЕ ЈОВИЦИЦУ ПОКЛОПИ УСИМА ПО ГЛАВИ КУПЉЕН СИ КАО И ОСТАЛИ ПАПЦИ САМО СТО СИ ТИ ПАПАК У НАЈАВИ БИО ТО СВИ ЗНАМО АЛ НЕКА СИ НАМ ЗИВ И ЗДРАВ МОРАО СИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

еее сваста....

22.12.2014 13:31

На којим сте ви дрогама из Странке праведне политике? Кажес,радите пуном паром, сваста ћес чути. Ајде боље ватај те се нечега другог. Пробали сте и не иде. Какво ваше јачање? Ај се кладимо да ни на идућим локалним изборима нећете добити ни једног одборника у СО а камоли начелницку функцију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин из бањалуке

22.12.2014 13:48

Е и ви из Семберије и Бијељине сте фаце велике, а? СПП напредује све висе и јесте да је покрадена а ти овде и поједини сто лумпарају и лапрдају типкајуци моугу писати овако до бесконацности!!! Смијесни сте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

22.12.2014 14:47

ДА НИЈЕ БИЛО ОВОГ ... јовичића И ДА НИЈЕ ОДВУКО ДВАДЕСЕТ ХИЉАДА ГЛАСОВА, А ЗНАТЕ ДА ЈЕ РАЗЛИКА ИЗМЕЂУ ДОДИКА И ТАДИЋА БИЛА НЕПУНИХ СЕДАМ ХИЉАДА, МИ ДАНАС НЕ БИ ИМАЛИ ПРОБЛЕМА,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инжењер

22.12.2014 15:30

Жалосно је да се инжењери морају бавити уредјивањем државе али изгледа да неће бити друге него ћу на крају морати ући у политику тако што ћу са одредјеним бројем истомишљеника техничке орјентације, формирати нову странку. То морају бити баш одабрани, паметни а надасве поштени људи. Консултовати ћемо и одредјене, исправне правнике и економисте, докторе, умјетнике, спортисте и филозофе али ће ипак у тој странци инжењери имати главну ријеч. Полако и студиозно, проучити ћемо сву нашу ситуацију и усмјерити скоро све снаге друштва ка уредјивању тог истог друштва и државе, а онда након створених почетних услова, отпочети образовање кадрова који ће стварати материјалну основу за живот, а не дјеловати само с једним јединим циљем а тај је,"Колико сам "добар" у том и том дилу." Сви ови до сада у политици су имали само то питање на уму. Они морају бити елиминисани. Држава и друштво морају бити уредјени на начин да ако изгубиш новчаник на улици, из полиције ће те сигурно зовнути да га додјеш преузети. Сви који желе, нешто ће да раде. Колико си учио, и колико знаш, и колико радиш, толико ћеш и имати. Нико никоме неће смјети подваљивати, варати на вази, отимати из очију, као што је случај данас. Што се тиче организованог криминала, ситауција ће бити отприлике оваква, "Организовани криминал, шта је то?"

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ1/1

22.12.2014 15:54

Ре "Србин из Бањалуке.Ниси ти Србин из Бањалуке,ти си папак из Лактаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

22.12.2014 17:04

Ре Инжињер:Да не буду пусти снови ти твоји снови.Што се тиче кадрова,имамо их за извоз.Пвој земљи требају,ако стане на своје ноге,занатлије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инжењер

22.12.2014 19:51

МИЛОШ, против занатлија немам ништа али занатски начин производње је ниво развоја деветнаестог вијека. Они су свакако потребни али нема 21-ог вијека без индустријске, високо-технолошке и високо-серијске производње. За почетак се може производити по лиценцама оних који знају развити технологије. У неку руку ми смо и осудјени на то јер смо врло врло мала држава. Чак ни бивша Југославија није имала превелике капацитете за улагање у развој софистицираних нових произода али је ипак имала некакав развој а ово данас је обични сељаклук ливадића који су напрасно банули у град и испрепадали и изварали све око себе. Овом мора брзо доћи крај. Свака година одлагања радикалних промјена кошта немјерљиво много. Уредјивање државе, мораће преузети споменута странка. Само тешко је наћи људе и отпочети борбу против ових досадашњих који су се бавили политиком као крајњим циљем. Млате празну сламу већ 20 година, клепајући огромне паре за себе, а уништавајући све на шта наидју. К'о жути мрави су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоча

22.12.2014 21:41

Да није било г-дина Змијањца који је добио 28 000 гласова а разлика Иванић-Цвијановић била је мања од 7 000, сад би дама била предсједавајућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

чињеница

23.12.2014 01:28

Каже изрека, "Можеш како хоћеш али нећеш докле хоћеш." Ови овако могу само до ливаде. Да ли у року од два мјесеца или у року од 5 година, небитно. Али ливада је загарантована.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгоја Лајић дипл.инг.маш.

25.12.2014 21:40

Комплетна информација је тенденциозна с циљем дискредитације свих новонасталих странака као опасних конкурената старим странкама, које узимају себи за право да једино оне имају право и знају водити РС. Сви скупа су је водили и довели на мјесто које горе бити не може(у рату је било боље). Што се тиче броја гласова, за Странку Праведне Политике, могу рећи да је у великој мјери покрадена на свим нивоима. Њен кандидат Горан Змијањац,за члана председништва БиХ званично је добио ко 24.ооо гласова, странка за парламент БиХ око 10.000, за народну скупштину РС 9.000 гласова, што је далеко више у односу на горе објављени текст. Лично сматрам да је странка имала близу 50.000 гласова који су разним комбинацијама нестали,а то би у многоме изменило политичку слику РС, која би данас у Скупштини имала минимално 5 посланика и са њима би истински почела позитивна реформа друштва у РС. За тренутно дјеловање СПП, могу рећи да су јако активни,с обзиром да су у јакој медијској блокади, да дјелују у свим градовима директном комуникацијом са својим чланством и утицајним грађанима и сваким даном добијају све јачу подршку, што упућује да ће играти јако значајну улогу на следећим локалним изборима. Да су имали мало ваше подршке медија,а и Ваше куће,(а нису је имали...) данас РС имала реформску Владу ,владу експерата која би створила претпоставке и повела привреду и друштво у позитивном правцу развоја. Предлог: Дајте им мало више медијског простора и заједно ћемо брже до бољег сутра. Има паметних и способних људи који нису само у СДС,ПДП, НДП и СНСД-у и не раде само ради својих личних интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

26.12.2014 10:48

Договорите се "Фоча" и "ГРАД" и уопште ви који коментаришете! Да ли је СПП помогла Додику против Тадића или Иванићу против Цвијановићке???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Омега.

26.12.2014 20:36

Предлазем ВАМ да посетите страницу: праведна.орг па да видите о којој се политицкој снази ради. Хвала!

ОДГОВОРИТЕ