Порука Легији: Ћути о Ћурувији

Иза лажне вести о самоубиству затвореника Милорада Улемека стоје његове бивше колеге из СДБ-а Милан Радоњић (54) и Ратко Ромић (51), сазнаје “Блиц”.

Србија 20.12.2014 | 22:36
Порука Легији: Ћути о Ћурувији

Радоњић и Ромић су оптужени за убиство новинара Славка Ћурувије, њих је правда за овај злочин стигла захваљујући Легијином сведочењу.

Вест о Легијином “вешању у Забели” имала је циљ да застраши Улемека, поготово помињањем његове супруге и мајке, и на тај начин га спречи да као једини сведок да исказ којим Радоњића и Ромића оптужује за убиство Ћурувије - каже за “Блиц” извор упућен у истрагу, која је покренута одмах након објављивања лажне вести.

У првим сатима истраге о обрачуну зликоваца на друштвеним мрежама закључено је да је вест потекла из Окружног затвора у Београду, где су у притвору Радоњић и Ромић. Они су својим људима који су напољу наредили да пусте ову вест како би на Легију извршили притисак да не проговори.

- Радоњић, Ромић и Улемек су стара школа дебеоваца. Сва тројица одлично разумеју поруку, знају шта она значи и то је наставак обрачуна криминалаца потеклих из тајне службе - каже саговорник “Блица”.

Он наводи и да је од јануара, када је открио ко су убице Ћурувије, Улемек под сталним претњама.

Вест о Легијином самоубиству прексиноћ је објавило неколико портала.

- Милорад Улемек извршио је самоубиство вешањем у Забели. Око затвора су јаке снаге Жандармерије, а унутра су око 15 сати ушле Легијина супруга и мајка - објавили су портали.

У то време, Легија, који у Забели служи 40-годишњу казну, седео је у ћелији и гледао ТВ.

Неколико сати касније, на Фејсбук страници “Крв, сузе и зној” пренете су, наводне Улемекове речи: ”Могу да напишу да је канапче пукло и да сам остао жив”.

Последња одлука о продужењу притвора Радоњићу и Ромићу је укинута 10. децембра одлуком Апелационог суда и враћена на поновно одлучивање. Почетак суђења за убиство Ћурувије још није заказан.

- Изјава дата у тајности

Исказ којим открива убице власника “Дневног телеграфа” Улемек је дао 8. јануара у највећој тајности. Шест дана касније, Радоњић и Ромић су ухапшени у Београду, а затим и оптужени као саизвршиоци злочина.

- Мирослав Курак и даље у бекству

Трећи оптужени саизвршилац убиства Ћурувије, Мирослав Курак, такође припадник СДБ, у бекству је и за њим је расписана потерница. За подстрекивање је оптужен Радомир Марковић, шеф СДБ, који издржава 40-годишњу казну.

- Ћурувија убијен на Ускрс 1999.

Славко Чурувија убијен је на Ускрс 11. априла 1999. у Светогорској улици. Убиство је било нерешено све до одлуке Улемека да проговори. Исказ је, према речима специјалног тужиоца Миљка Радисављевића, дао безусловно.
Улемек је због убиства премијера Зорана Ђинђића, убиства Ивана Стамболића, злочина на Ибарској магистрали и атентата на Вука Драшковића осуђен на казну од 40 година затвора.

Извор: Блиц

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

раскорак

20.12.2014 21:45

Мало је добио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

жива легенда !!

21.12.2014 10:47

Држи се!!

ОДГОВОРИТЕ