Напад ножем уз узвик "Алах акбар"

Полицајци у централној Француској убили мушкарца који их је напао ножем и узвикивао "Алах Акбар". Тужилаштво отворило истрагу због сумњи на тероризам.

Свијет 20.12.2014 | 21:40
Напад ножем уз узвик "Алах акбар"

Према изворима блиским истрази, "напад подсећа на начин деловања припадника Исламске државе, који у Сирији и Ираку нападају припаднике снага безбедности", преноси Бета.

Мушкарац наоружан ножем упао је данас у полицијску станицу у месту Жое-ле-Тур и повредио полицијаца који је био на улазу, као и још двојицу, док га нису убили остали полицајци у префектури, саопштило је француско Министарство унутрашњих послова и додало да повређени полицајци нису у животној опасности.

Нападач, Француз рођен у Бурундију 1994. године, узвикивао је "Алах акбар" (Бог је велики, на арапском језику) све док није издахнуо, навела је полиција.

Нападач није познат од раније полицији, док је његов брат познат по својим радикалним ставовима и покушају да оде у Сирију.

"Истрага се односи на напад снага безбедности мотивисан радикалним исламом повезаним с тероризмом", рекао је извор близак истрази и додао да је за то задужено тужилаштво против тероризма у Паризу. 

Исламска држава подстиче своје присталице, које не могу да оду у Сирију и Ирак, да нападају "невернике" у својим државама, као и војнике и полицајце.

Француска је једна од мета напада исламиста пошто се та земља придружила међународној коалицији која бомбардује положаје џихадиста у Ираку.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гиле

21.12.2014 04:11

Ево Европо то вам је Ислам!!! То сте ви помагали и ститили у БиХ. Сад гледајте како вам сваки дан праве овакве ствари сиром Европе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тетак мата

21.12.2014 08:58

Ма укро ми литру максузије и попио па отишла будала и направила то

ОДГОВОРИТЕ