Покушао да изнуди 75.000 марака

Давор Кондић (20) из Ивањске код Бањалуке ухапшен је због сумње да је покушао да изнуди 75.000 марака од Жељка Романића, власника фирме "Пети неплан" из Омарске, коме је претио да ће "остати без унука" и да ће му "запалити кућу".

Република Српска 20.12.2014 | 20:21
Покушао да изнуди 75.000 марака

Како је потврђено у ЦЈБ Приједор Кондић је Романићу, са два претплатничка броја, слао више претећих СМС порука у којима је захтевао да му исплати 75.000 марака. У порукама је, између осталог, писало да ћу му убити породицу, да ће га пронаћи и претући, да ће му запалити кућу, локал...

Кондић је запретио и да за поруке не сме да сазна полиција, али је Романић цели случај одмах пријавио. 

Према незваничним сазнањима прву је поруку Кондић послао 8. децембра ове године, а претње су се наставиле и наредних 10 дана, односно до тренутку док Кондић није ухапшен.

Жељко Романић испричао је јуче да никада у животу није чуо за Давора Кондића, па му ни самом није јасно зашто се на њега окомио.

- Тог младића сам први пут видио у полицији. Не знам због чега ми је слао такве поруке, али није само мени, већ и мом сину. У бизнису сам 31 годину и нешто овакво сам први пут доживео. То је потенцијално озбиљан проблем, јер тај младић очигледно не преза ни од чега. У животу сам свашта прошао и не бојим се тог младића. Међутим, у једној од порука он је запретио да ће ми отети унука, а онда сам чуо да су га после саслушања пустили на слободу, што ме је веома разочарало - рекао је Романић.

Он каже да је захвалан полицији, јер је одмах реаговала и случај веома брзо и професионално решила. Међутим, одлуку тужилаштва да се Кондић пусти на слободу није желео да коментарише.

- Моја породица и ја смо сто одсто спремни за одбрану - истакао је Романић.

Породица Романић тешке тренутке преживљала је и у октобру прошле године након што је Жељков млађи син Богољуб хицима из пиштоља убио своју бившу девојку Слађану Бурсаћ, а потом се убио пуцајући из пиштоља себи у слепоочницу. Само неколико сати пре тога породица је са родбином и пријатељима прослављала рођење унука.

Из ЦЈБ Приједор јуче је саопштено да је Кондић осумњичен за кривично дело изнуде. Након документовања целог случаја полиција ће бањалучком Окружном тужилаштву доставити извештај о почињеном кривичном делу, а предмет ће ићи у редовну процедуру. У полицији су потврдили да је Кондић склон нарушавању јавног реда и мира.

Извор: Прессрс

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

007

20.12.2014 19:35

Негдје треба ставити ТАЧКУ.Док се криминалци драстично не казне,нема нормалног живота.Казне од 5-6 мјесеци до 2-3 године су само стимуланс.Доказ за то су дилери дроге,каматари итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалитy Схоw

20.12.2014 20:10

Колико се овај намлатио у том свом бизнису? То никог не интересује. А тај младић који му је пријетио, једноставно је схватио да нема шансу да живи од свог рада. Кад може Романић, што не би могао и он! Биће тога у будућности колико хоћете. Нови млади људи неће гледати како су неки све опљачкали а они сада треба да сисају весла. Какво сте друштво створили тако ћете у њему сада уживати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

омарска

20.12.2014 21:17

РОМАНИЦУ С КИМ СЕ ДРУЗИС И ПОСЛУЈЕС ПОПУТ ДЗОМБЕ ДОБРО СИ ПРОСАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Нишевић

20.12.2014 22:26

Не треба оправдавати никакво насиље нити овакав чин, али када се погледа списак дужника УИО може се рећи да је овај дјечко само тражио своје. Сигуран сам да се на овом списку може наћи још Романићевих повезаних предузећа: хттп://www.уино.гов.ба/доwнлоад/дузници/пдв%20дузници.пдф Али ево да издвојимо ова два најпознатија: ПЕТИ НЕПЛАН д.о.о. Нишевићи 97 Приједор ДУГ 1,627,836.52КМ ПЕТИ НЕПЛАН с.у.р. вл. Романић Жељко Омарска бб Приједор ДУГ 37,373.60КМ Значи вијест је то што је неки клињо слао пријетеће СМС-ове, а није вијест то што је овај недипломирани основац (са 4 разреда основне школе) направио држави милионске дугове? Није ни то била вијест кад је својим радницима умјесто плате давао бонове које су могли да потроше само у његовим фирмама, али с тим да нису могли да купе нафту за те бонове? Није ни вијест то да је без и једног документа изградио пословни објекат у центру Омарске? Могло би се тако набрајати до у недоглед... Син му је одборник ДНС-а у скупштини Приједора, а гарантујем да није прочитао више од 10 страница лектире. Али кад се да нафта за кампању и доносе личне карте на бирачко мјесто, гдје се успут подијели која литра ракије и испече прасе онда је лако постати одборник. Тај човјек да има образа, са дугом од преко милион и по марака према држави, не би се појављивао нигдје, ћутао би и бјежао би од јавности. А и питање је да ли је дечко уопште покушао изнуду, јер се дешавало и прије да ова неиживиљена сподоба лажно пријављује млађе особе за разна измишљена дјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

познаник

20.12.2014 22:50

Давор није лос момак!!! Ста му би не знам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

21.12.2014 04:32

Цитам коментаре па се немогу нацудити како људи јос подрзавају овог сто је слао претеце поруке. Тај Зељко да је незнам какав привредни лопов , нико несмије да му саље претеце поруке. То сто дрзава неради свој посао са привредним криминалцима то је несто сасвим друго. За покусај изнуде и за пријетњу убиством овај би требао да добије пар година затвора за примјер осталима . Умјесто тога пустен је на слободу да и даље неометано изнудјује новац, пријети људима убиством а појединци му цак дају и подрску и оправдавају то све сто он ради. Један класицан примјер болесног друства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Нишевић

21.12.2014 14:26

Управо због оваквког спиновања као што "Симо" пише, у првој реченици сам написао "Не треба оправдавати никакво насиље нити овакав чин". Дечко је слао СМС-ове, ради се о клинцу од 20 година, а не о некој организованој криминалној групи која би стварно могла извршити изнуду. Дакле то што је дечко слао СМС-ове није никаква вијест. Нажалост код нас нема правих новинара који би писали о правим вијестима. Новинар Пресса је требао да направи причу о томе колико ова сподоба има дуга према држави, колико вртића и школа би се могло направити од тог новца, колико социјално не збринутих породица би се могло помоћи од милиона које је овај отео од народа.

ОДГОВОРИТЕ