Кастро спреман на дијалог са САД

Кубански предсједник Раул Кастро изразио је данас спремност на отворени дијалог са САД, али и нагласио да се Куба неће одрећи својих социјалистичких принципа.

Свијет 20.12.2014 | 19:25
Кастро спреман на дијалог са САД

Кастро је у говору пред Националном скупштином поздравио најаву из САД за нормализацију односа двије земље и навео да се Куба суочавала са "дугом и тешком борбом" прије него што су јој САД укинуле економски ембарго, пише ББЦ.

"Кубански народ поздравља праведну одлуку америчког предсједника Барака Обаме (за успостављање дипломатских односа). Његова одлука потврђује уклањање препрека у односима између двије земље", рекао је Кастро у говору у кубанском парламенту.

Кастро је рекао да је Куба спремна на дијалог са САД о "било којој теми која се односи на те двије државе", јавља Франс прес.

"Као што никада нисмо тражили да САД промијене свој политички систем, тражимо да поштују наш", поручио је Кастро.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Никола

20.12.2014 19:30

У питању је пропаганда Ватикана! Исусовци из Ватикана су подтурили комунизам Кубанцима да би их уништили и опљачкали. Куба и тзв..Залив свиња је етно пројекат етно инжењера Ватикана, ради пљачке кубе и кубанског народа. Зна се да су: 1. Комунизам 2.Фашизам и 3. Демократија пројекти Ватикана ради убијања људи зарад отимања ресурса.

ОДГОВОРИТЕ