Заклетва професионалних војника

Више од 140 професионалних и војника на добровољном служењу војног рока најмлађе класе ВС положило је заклетву у ваљевској касарни "Војвода Живојин Мишић".

Србија 20.12.2014 | 14:15
Заклетва професионалних војника

Заклетву је положило 129 војника на добровољном служењу војног рока, као и 14 девојака, од којих три професионално раде у ВС.

Обраћајући се војницима, њиховој родбини и гостима, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић истакао је Србија изнад свих мотива и интереса.

"Србија је изнад свих мотива и интереса, а њена част и добробит највећа светиња. Традиција нам даје стабилност, праћење модерних токова чини нас озбиљном оружаном снагом на коју Србија може да се ослони у сваком тренутку", казао је Драганић.

Драганић је додао да између Војске Србије и народа постоји доследна и непоколебљива веза, што се показало када год је било неопходно - приликом решавања проблема са водоснабдевањем у западној Србији, спасавања завејаних у снежној колони у Војводини и приликом помоћи поплављеним подручјима.

Он је оценио да стални интерес младих за добровољно служење војног рока показује да млади нису заборавили традицију, а за највредније је обећао да ће "бити места у Војсци Србије".

Генерал-потпуковник Драганић поручио је данас младим војницима како је Србија слободољубива земља и позвао их да је буду достојни.

"Радите поштено и чисте савести, стичите знања, стварајте породице и запитајте се шта ви можете да учините за отаџбину", додао је Драганић.

Свечаност полагања заклетве одржана је данас и у касарнама "Војвода Петар Бојовић" у Лесковцу и "Аеродром" у Сомбору, где су присуствовали министар одбране Србије Братислав Гашић, односно начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

 

Коментари / 0

Оставите коментар