Милановић жали што није био на самиту

Хрватски премијер Зоран Милановић изјавио је да му је жао што је дошло до тога да није ишао у Београд на самит с кинеским премијером, али и навео да такав скуп више види "као облике политичког дијалога који се већ помало врти у круг, већ трећи пут за редом".

Регион 19.12.2014 | 08:41
Милановић жали што није био на самиту

На новинарско питање да ли је пожалио што није ишао у Београд на самит с кинеским премијером, с обзиром на инвестиције које су тамо најављене, попут пруге Будимпешта-Београд, којом би се можда заобишла Хрватска, Милановић је казао.

"Чујте, ја сам хрватски премијер, нисам ни мађарски ни српски. Имам одређене моралне обавезе и очекивања. Жао ми је што дошло до тога да нисам ишао, није ми драго, али тамо је ишла моја прва заменица и министар промета и поморства. У задње две и по године колико сам учествовао у томе није се реализовало у ствари ништа. То су политички разговори, што ја поштујем".

"Кинези имају проблем да не учествују на такмичењима, а ми смо чланица ЕУ, тако да не иде на силу. Зато пројеката и нема, финансира их њихова развојна банка под условима који постоје у Европи. Дакле, да будем потпуно искрен, ја то више видим као облике политичког дијалога који се већ помало врти у круг, већ трећи пут за редом", казао је хрватски премијер.

"Буде ли опет састанак, вероватно ћу ићи. Овога пута нисам могао, а кад говоримо о тим великим пројектима, будимо опрезни, ја их не видим. Има један мост крај Београда, а ми смо таквих 10 направили", рекао је Милановић, пренела је агенција Хина.

 

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

родјо

19.12.2014 22:54

Народ зељан и поносан кад има газду у свом двористу.Некадасњи Аустро-хунгарски коњоводци.

ОДГОВОРИТЕ