Милијардер нови газда Хофенхајма!

Милијардер Дитмар Хоп добио је зелено светло да преузме већинску контролу над Хофенхајмом следеће сезоне после дводеценијског одлагања.

Фудбал 19.12.2014 | 13:00
Милијардер нови газда Хофенхајма!

Упрос стриктној контроли власништва клубова у Бундеслиги, Хоп, кооснивач компаније САП, испуњава једно од изузетака правила, познато као ’50+1’.

„Кључно за процену захтева Хофенхајма је то што је Дитмар Хоп преко 20 година пружао значајну финансијску подршку како за професионалне, тако и аматерске тимове клуба“, стоји у саопштењу Бундеслиге.

Под садашњим правилима, ниједан индивидуалац или компанија не смеју да имају већински удео у неком клубу Бундеслиги, осим ако нису били инвеститори у у последњих 20 година јер лига жели да избегне привлачење инвеститора који имају краткорочне планове.

Једини приватни клубови у Бундеслиги тренутно су Бајер Леверкузен и Волфсбург.

„Према одбору Бундеслиге, услови за изузетак за правило 50+1 су испуњени. По том правилу, већински однос гласова остаје самом клубу. О свим осталим изузецима одлучује бод лиге после захтева у којима је виђен значајна подршка клубу у временском периоду од више од 20 година“, наглашава се у саопштењу.

Хофенхајм је уз велику помоћ Хопа прошао кроз све ниже лиге и ушао је у Бундеслигу 2008. године. Тренутно држи седмо место на табели.

Коментари / 0

Оставите коментар