Пуна подршка Француске Србији

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је, после разговора са француском колегом Лораном Фабијусом, да Србија има пуну подршку Француске на европском путу.

Србија 18.12.2014 | 20:59
Пуна подршка Француске Србији

Подршка не изостаје ни када је реч о српском председавању ОЕБС-ом, додао је Дачић.

"Веома је значајно то што је министар Фабијус изразио јасну подршку Француске српском председавању (ОЕБС), што они сматрају да ћемо ми добро обављати тај посао и што се стављају на располагање да помогну све што нама буде потребно у наредном периоду", рекао је Дачић.

Он је подсетио да Француска активно учествује у ОЕБС, да су француске дипломате укључене у решавање ситуације у Нагорно-Карабаху и у оквиру посматрачке мисије на граници Украјине и Русије.

"Ми смо заједничког становишта да је дијалог и мирно решење проблема једини пут кад је реч о Украјини, да смо доследни поштовању и реализацији Минског протокола", рекао је Дачић.

На састанку је било речи и о билатералним односима који су, како је оцењено, "веома побољшани" уз жељу да они буду још бољи.

"Радићемо предано на реализацији договора који су имали премијер Вучић и Валс у Београду и Паризу", рекао је он и додао да је позвао Фабијуса да посети Београд следеће године.

Дачић је казао да га је министар Фабијус известио о току разговора у Европском савету и Европској комисији и истакао да је Француска још једном јасно показала да свесрдно подржава Србију на путу европских интеграција.

"Пошто није било консензуса о отварању поглавља 32 и 35 у овом тренутку, пре свега је то био став Немачке, министар Фабијус ме је обавестио да су они инсистирали и да је то ушло у закључке да је изражено очекивање да ће у најскоријем периоду бити отворена прва преговарачка поглавља", казао је шеф српске дипломатије.

"Ово је несумњиво још један знак наших добрих односа и пуне подршке Француске Србији", додао је Дачић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лол

18.12.2014 22:07

Када видим ову лопину муска дјеца ми се не праве! Издао је све са којима се лизао.Намазан је свим бојама, а исте боје преноси на Дјокица...Па доста је вас који једва предјете цензус у коалицији И онда одредјујете судбину насих народа ! Лицно мислим да је овај мали , дебели пијун Запада срамота за Србију.

ОДГОВОРИТЕ