Најјачи утисак за Еурохоопс је - Партизан! Зашто?

Еврокуп је дошао до краја прве фазе, а посебних изненађења нема, сем једног баш великог. Кошаркаши Партизана, дојучерашњи и дугогодишњи учесници Евролиге дошли су у ситуацију да играју други ранг такмичења у Европи, и опростили се после уводне рунде. Портал "Еурохоопс.нет" се позабавио неким чињеницама прве фазе.

Кошарка 18.12.2014 | 18:00
Најјачи утисак за Еурохоопс је - Партизан! Зашто?

Црно-бели опроштај од Европе

Изабраници Душка Вујошевића јесу савладали румунски Асесофт у последњем колу, али је утакмица била без резултатског значаја, јер су црно-бели већ у осмом колу елиминисани из такмичења.

"Дуги низ година Партизан је играо Евролигу, као достојан противник свих јачих екипа и један од главних "извозника" талената у Европу. Лоша финансијска ситуација их је натерала да играју у Еврокупу, правећи веће проблеме ван терена него на њему. Резултат је испадање из прве фазе. Да, новац не може да купи победе, али мора да постоји неки извор прихода који би их вратио на врхунски ниво", наводи се у анализи портала.

Нажалост, у наставку ове године ће се пратити само регионална и домаћа такмичења, што је прилика да се састави тим за наредну сезону који ће моћи да се врати на место којем припада.

Парадокс звани Гран Канарија

Гран Канарија је у оквиру групе Б завршила на првом месту са максималним учинком (10-0), док у домаћем такмичењу заузима 12. место са пет победа и шест пораза. Поставља се питање откуд толико разлике у резултатима?

Није толико тешко одговорити на то питање, с обзиром да је клуб са Канарских острва у најснажнијем кошаркашком првенсту у Европи, где за противнике има Барселону, Реал Мадрид, Уникаху, Лаборал Кућу и друге.

Руска инвазија на Еврокуп

Четири руска тима су учесници овогодишњег издања Еврокупа, и сва четири су се нашла у другој групној фази. Реч је о Химкију, Зениту, Красном Октобру и непобеђеној Локомотиви Кубањ. Чак ни новајлије попут Зенита и Красног Октобра не смеју да буду потцењене, јер као већина екипа из Русије, имају добар капитал за довођење квалитетних играча.

Немци још траже своје место

Немачка као и Русија има четири представника у овом такмичењу, али је само Бамберг успео да се квалификује у наредну рунду. Олденбург, Артланд и Бон су били само "почасни" чланови својих група, али су екипе од којих се очекује да тек покажу свој квалитет у наредним сезонама.

Непријатна изненађења

Уз црно-беле, још једно "изненађење" јесу играчи Стелмета, који су као и Београђани прошле сезоне учествовали у најјачем европоском такмичењу. Уз њих, неочекивано су испали Асвел, Хапоел из Јерусалима и Рига. Најгоре су прошли Израелци којима је план био да прекину доминацију Макабија у домаћем такмичењу.

На крају, шта смо научили из овогодишњег издања Еврокупа?

Да ово такмичење, као ни његове учеснике не смеју потцењивати чак ни тимови из Евролиге, као и да ће требати много више од имена да се направи резултат који би био записан у историју.

Коментари / 0

Оставите коментар