Рашовић одводи Данка у Минск?!

"Прича и даље траје, видећемо шта ће бити", рекао је директор Динама из Минска за дневни лист "Спорт".

Фудбал 18.12.2014 | 14:00
Рашовић одводи Данка у Минск?!

Вук Рашовић, бивши фудбалер и тренер Партизана, увелико спрема планове за зимски прелазни рок на свом новом послу.

После три месеца рада на месту директора Динама из Минска, ове недеље је јавно потврђено да је преузео ту значајну функцију. Један од првих циљева му је довођење Данка Лазовића, нападача Партизана и репрезентативца Србије.

"Шта да кажем... Успоставили смо контакт, прича и даље траје, видећемо шта ће од свега да испадне. Оно што је извесно - Лазовић би нам дошао као кец на десет", изјавио је Рашовић за "Спорт".

У Динаму су тренутно двојица српских интернационалаца - дефанзивни везиста Слободан Симовић (25, еx Нови Сад, Спартак) и офанзивнији Ненад Адамовић (25, еx омладинац Партизана и сениор Металца, Смедерева, Хајдука из Куле). У клубу је и Немања Николић (Црвена звезда, Спартак Суботица ОФК Београд), који има црногорски пасош.

У недавно завршеној сезони белоруске Премијер лиге, екипа из Минска заузела је друго место, са десет бодова заостатка за шампионом - БАТЕ Борисовим.

Хоће ли наведени тројац остати у клубу и евентуално дочекати Лазовића?

"Уговор је истекао Симовићу, предложићемо му наставак сарадње. Адамовићеве обавезе према Динаму престају тек у лето 2016. И Николић је, наравно, сигуран за позицију у тиму. Баш као Бангура из Сијера Леонеа и Камерунац Удоже".

У клубу могу да буду седморица странаца.

"... Од којих су петорица на терену. Странац мења странца", прецизирао је Рашовић и додао да тренутно тражи и новог тренера, али да неће ангажовати неког стручњака из Србије.

"Из Чешке. За дан - два знаћемо шта смо урадили".

Како је Рашовић завршио баш у Динаму? Никада није играо у Белорусији (Партизан, Рад, Славија Софија, Партизан, Крила Совјетов и Канзас сити).

"Посредством великог господина Рајка Балтића, директора Рвачког клуба Партизан. Њега су звали Белоруси, он им је предложио, истичући да сам идеалан за оно што Динамо тражи, пошто сам стекао драгоцено искуство и остварио добар резултат у ономе што њих занима. Реч је о стасавању младих фудбалера и преласку у први тим, њихово даље напредовање".

Београд је напустио са идејом да ће постати тренер екипе из Минска.

"И то је тачно, али допала ми се идеја коју је презентовао председник Јура Диж, човек фудбала, заљубљеник у фудбал. Он је инсистирао да будем спортски директор", објаснио је бивши тренер Партизана, који је са црно-белима 2013. освојио титулу.

Уговор је посао на три године, а циљ је јасан - шампионски пехар.

"Познато је и време када би и то требало да се обави. Календарска 2015. година", истакао је Рашовић.

Коментари / 0

Оставите коментар