Гдје су убице Срба у протеклом рату?

Породице српских жртава из протеклог рата траже да напокон буду пронађени извршиоци и налогодавци убистава српског становништва на подручју Сарајевско-романијске регије и оптужују Тужилаштво БиХ за опструкције у тим предметима.

Република Српска 18.12.2014 | 10:19
Гдје су убице Срба у протеклом рату?

Предсједник Удружења заробљених, несталих цивила и бораца Републике Српске из Вишеграда Ратко Маунага истиче да су написали писмо којим желе да упозоре Тужилаштво БиХ на те случајеве.

"Имамо примјере у Буквицама, у општини Пале, гдје је убијено девет српских цивила, а само два су нађена. Поднијели смо тужбу Високом судском и тужилачком савјету БиХ, али одговор нисмо добили", каже Маунага Срни.

Он указује да нико из политичког врха Бошњака није одговарао за злочине над Србима у БиХ, што показује како, ко и за кога ради.

Предсједник Предсједништва Борачке организације у Вишеграду Милисав Васић сматра да је правосуђе БиХ још једном стопирало рад на предметима који се тичу српских жртава.

"Не смијемо дозволити да Тужилаштво БиХ и међународна заједница игноришу српске жртве. Нема процеса против муслиманских починилаца злочина и то нам говори да Тужилаштво ради селективно и необјективно", истиче Васић.

Он напомиње да се до сада, углавном, судило само Србима, те да је циљ да се "свјетској јавности Срби представе као геноцидан народ, а Република Српска као геноцидна држава".

Душанка Боровчанин, чији је супруг одведен 1992. године, а његове кости пронађене 2000. године, каже да су породице жртава огорчене, јер још нема правде, а злочинци су на слободи.

Она истиче да Удружење и породице цивилних жртава рата траже да Тужилаштво БиХ ради на доказима о несталом српском становништву и да рјешава ратне злочине, јер су до сада само испоручивани докази у случајевима оптужених Срба.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

НОБ

18.12.2014 10:19

Па гдје су у комшилуку ко и сви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузла

18.12.2014 12:25

Апсолутно сам за то да се свако убиство, силовање и малтретирање казни па ко год да је изврсилац. Без тога нам нема напријед. Па и овај слијепи из Власенице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САО БИРАЦ РЕПУБЛИКА СРПСКА СДС-СРС СЗП

22.12.2014 12:04

ХРАБРИ БОРЦИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ДА СУ ЦИНИЛИ ЗЛОЦИНЕ НАД ДРУГИМ НЕВЕРНИЦИМА ВЕРЕ ХРИСТОВЕ НЕ БИ СЕ НАЛАЗИЛИ КОД СВОЈИХ КУЦА У СВОЈОЈ ДРЗАВИ КОЈУ СУ ОДБРАНИЛИ И СТВОРИЛИ СИГУРНУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ КОЈОЈ СВИ ДАНАС ЗАВИДЕ СТО ЈЕ ЦИСТО ХРИСЦАНСКО ПРАВОСЛАВНА РЕПУБЛИКА СРПСКА: А ОВИ СТО СУ ИЗГУБИЛИ РАТ САДА ТЕ СРПСКЕ ЈУНАКЕ ХАПСЕ ПОМОЦУ ДОМАЦИХ ИЗДАЈНИКА СИПЕ ТУЗИЛАСТВА ФЕДЕРАЛНОГ И МИЛОРАДА ДОДИКА ДА БИ ОСИРОМАСИО ИСТОЦНУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ. БОЗЕ ПРАВДЕ СРПСКИМ ХЕРОЈИМА НЕ МОГУ БИТИ КРИВИ СТО СУ СРБИ И СТО СУ БРАНИЛИ КУЦНЕ ПРАГОВЕ ОД МУСЛИМАНСКИХ ЗЛОТВОРА АЛИЈЕ ИЗЕТБЕГОВИЦА И СЛИЦНИХ ЊЕМУ: СЛОБОДА БОРЦИМА РАСТУРИЦЕМО СУД БОСНЕИ ХЕРЦЕГОВИНЕ КО СТО ЈЕ ВОЈВОДА СЕСЕЉ РАСТУРИЈО ХАСКИ ТРИБУНАЛ.

ОДГОВОРИТЕ