Крах у Европи - распродаја у Динаму!

Загребачки Динамо поново је имао врло лошу европску сезону која је и дефинитивно окончана поразом у Румунији од Астре.

Фудбал 29.11.2014 | 16:10
Крах у Европи - распродаја у Динаму!

Тај пораз могао би значити "зимску распродају" на Максимиру, пошто је постало евидентно да Модри ни ове године неће презимити у Европи.

Кандидата за одлазак је много. Највише се кроз медије провлаче имена Суданија, Чопа и Брозовића, које већ неко вријеме покушавају довести неки реномирани европски клубови.

Највише шанси за продају има Брозовић, који би наводно могао отићи за осам милиона евра. Као потенцијални купци овог хрватског репрезентативца спомињу се Арсенал, Борусиа, Интер и Милан. Спортинг из Лисабона би у своје редове могао довести Дују Чопа, који иза себе има одличну полусезону, док је Алжирац Судани већ неко вријеме на мети Мајнца.

Шта ће од свега бити, остаје да се види у мјесецима који долазе. Сигурно је једно: Динамо поново није испунио свој европски циљ, без обзира на сасвим респектабилну, али и скупу екипу.

И док Ријека и ове сезоне у Европи представља Хрватску у сјајном свјетлу, загребачки Динамо је срамоти широм старог континента.

Моодри су поражени у Румунији од Астре (1:0) што је за Динамо био, вјеровали или не, тринаести гостујући европски пораз заредом.

У посљедњих осам сезона је Динамо сваки пут играо групну фазу неког европског такмичења. Одиграли су Загрепчани двадесет и двије утакмице ван Максимира, а поражени су чак осамнаест пута. Два пута је било неријешено, а остварене су двије побједе и то против Беверена и Брижа. То је све од Динама у посљедњој деценији.

Динамо је у гостима губио од највећих европских клубова, али и од оних нешто слабијих. Модре су побјеђивали Реал Мадрид, Лион, Ајакс, Виљареал, ПСЖ, Лудогорец, Черноморец, Салцбург, Астра...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БиХ Мостар

29.11.2014 16:42

Увијек против Динама бастиона Туђмановштине.

ОДГОВОРИТЕ