АБА: Звезда пред дерби: Хоћемо 10. у низу!

Црвено-бели припремају се за дерби као и за сваки други меч, али са свешћу да је посебно важан. "У убитачном смо ритму. Више од победе интересује нас наставак серије", поручује капитен Звезде Лука Митровић.

Кошарка 29.11.2014 | 09:30
АБА: Звезда пред дерби: Хоћемо 10. у низу!

Са перфектним скором у АБА лиги (9-0) и осећајем задовољства урађеним у Евролиги (4-3), кошаркаши Црвене звезде Телеком дочекују "вечити" дерби добро расположени. У недељу, од 19.00 часова, заиграће против Партизана први пут од јунске финалне серије.

Клубови су договором о померању утакмице за недељу индиректно послали поруку да су им тренутно важније европске борбе, али наравно да им у недељу неће недостајати мотива. Домаћин је Звезда, која никада није успешније почела сезону.

Тим Дејана Радоњића спрема се за наредни меч у доброј форми. Ове недеље је победио Цедевиту у понедељак и Нептунасу четвртак, а од недеље увече окренуће мисли ка Валенсији, где би у петак могао да практично обезбеди пласман у Топ 16 Евролиге.

Пре тога, црвено-беле очекује 40 минута дуела са шампионом Србије, који ће се после дербија окренути "елиминационом" мечу Еврокупа против Хапоела у среду.

Неки од играча оба тима први пут ће заиграти дерби. Међу њима су крило Звезде Никола Калинић и плејмејкер Маркус Вилијамс.

"Знам да ће бити паклено тешка утакмица, као и сваки дерби. Не знам лично како је, али сам гледао, наравно", рекао је Калинић у четвртак у Комбанк арени.

"Ипак, мислим да и сви у екипи улазе у тај меч као да је један од многих. Заиста смо у убитачном ритму, играмо на свака два-три дана и немамо ни времена да се посебно спремамо и припремамо за одређене утакмице. И да, наравно да желимо да победимо", додао је Суботичанин.

Плејмејкер Вилијамс такође је упућен у све што га очекује у недељу у "Пиониру".

"Чарлс (Џенкинс) ми је неколико пута говорио о томе, па схватам шта ће бити. Играо сам за тимове који имају велике ривале, иако знам да то није ни слично том ривалству, на неки начин имам слику како све то изгледа. Нисмо концентрисани на Партизан колико на то да имамо 9-0 и да хоћемо да имамо 10-0. Био нам ривал Партизан или било ко, хоћемо да имамо 10-0", поручио је Американац.

За разлику од њих двојице, капитен Звезде Лука Митровић један је од играча са дужим стажом у клубу и добро зна шта носе дербији. Наредни најављује и у светлу згуснутог календара.

"Поменуо сам пред меч са Нептунасом да се налазимо у НБА ритму, што због путовања, што због ритма утакмица, што због квалитета противника. Имали смо Крку која је играла феноменално, пре тога и Лаборал, па смо имали Галатасарај, па Цедевиту, па Нептунас, па нас сада чека Партизан... Малтене су све то евролигашки мечеви", објаснио је млади крилни центар.

Он очекује "тврд" меч, као и сви пред било који дерби.

"Партизан се налази у евидентном успону форме, сада игра много боље него на почетку сезоне. Победа у дербију би и једнима и другима значила, а више од ње нас интересује да наставимо низ непобедивости у АБА лиги", подвукао је Митровић, пославши исту поруку као и Маркус Вилијамс.

Недељна утакмица у хали "Пионир" почеће у 19.00 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар