Ðукановићева банка пословала са Шарићем?

Прва банка, коју контролише породица црногорског премијера Мила Ðукановића, пословала је с ухапшеним наркобосом Дарком Шарићем, а њему и његовим сарадницима, отварала рачуне и одобравала изузетно повољне услове, објавиле су данас подгоричке "Вијести".

Регион 28.11.2014 | 22:45
Ðукановићева банка пословала са Шарићем?

"Вијести" наводе да за Прву банку "није било немогућих послова" посебно не за Дарка Шарића и његове сараднике, међу којима су Родољуб Радуловић и покојни Драган Дудић.

Шарић је за ову банку био поуздан клијент који јој је у време кризе притекао у помоћ орочивши милионски депозит у тренутку када је банка једва извршавала налоге својих депонената, наводи лист и додаје да је у послу са Шарићем и осталим криминалцима, банка кршила закон и властите интерне правилнике, како се наводи у извештајима Централне банке Црне Горе до којих је дошла истраживачка мрежа Организед Цриме анд Цорруптион Репортинг Пројецт (ОЧРП).

У овом извештају пише и да при склапању тих послова, банка није поштовала Закон о спречавању прања новца, властита правила, нити је следила добру банкарску праксу, као и да је велики број фирми које су добиле кредите на крају пропао.

"Вијести" пишу и да, док је Шарић вероватно један од највећих криминалаца са којима је банка пословала, није и једини.

Према писању листа, ОЧРП је раније писао о томе како је банка такође кредитирала и оптуженог шверцера цигарета Брана Мићуновића и његову жену, којој је одобрено вишемилионско прекорачење на рачуну.

Црногорска невладина организација МАНС раније је известила да је наркобос Насер Кељменди преко ове банке вршио значајна плаћања у кешу.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Вук

28.11.2014 21:52

Ти лопови су Дјукановица довели на власт и помогли му да опстане па сад и он има обавезу према њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

29.11.2014 19:55

Па исти су они само је Мило као политицар а овај лупага

ОДГОВОРИТЕ