Новаковићу одређен притвор

Специјални суд у Београду одредио је притвор до 30 дана бившем директору Завода за изградњу града у Новом Саду Бориславу Новаковићу, осумњиченом за злоупотребу службеног положаја.
У притвору ће бити и троје запослених у том јавном предузећу, Мирјана Дејановић, Зоран Бојовић и Драгана Живковић.

Србија 28.11.2014 | 22:10
Новаковићу одређен притвор

Портпарол суда Бранислава Пузић рекла је да је судија за претходни поступак осумњиченима одредио притвор на приједлог Тужилаштва због постојања околности које указују да ће боравком на слободи ометати истрагу утицањем на свједоке, преносе београдски медији.

Тужилаштво за организовани криминал покренуло је истрагу због сумње да су Новаковић, Дејановић и Живковић извршили кривично дјело злоупотреба службеног положаја, а Бојовић због истог дјела извршеног подстекавањем.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић рекао је да су они осумњичени да су као руководиоци у јавном предузећу Завод за изградњу града Нови Сад од марта 2009. године до јула 2012. године прво незаконито изабрали за најповољнијег понуђача за изградњу Булевара Европа у Новом Саду привредно друштво "Боровица транспост" из Руме.

Потом нису затражили враћање аванса који није оправдан изведеним радовима, нити активирали издати банкарску гаранцију и тиме омогућили "Боровица транспорту" да наплати радове које никада није извео, а у вриједности од око 463 милиона динара /око четири милиона евра/.

Високи функционер Демократске странке Борислав Новаковић био је раније и градоначелник Новог Сада.

Коментари / 0

Оставите коментар