Протест због билборда

Амбасада Русије у Подгорици упутила је Министарству спољних послова и европских интеграција ноту због билборда са поруком "боље банана у руци него руска чизма на врату", који су недавно осванули у Подгорици, а Министарство је одговорило да поруке са тих паноа сматра "апсолутно неприхватљивим".

Регион 28.11.2014 | 11:00
Протест због билборда

На подгоричким булеварима недавно су осванули рекламни панои са таквим порукама, званичним логом НАТО, наведеним пропалим руским инвестицијама у Црној Гори и цитатима Милована Ђиласа да Русија никада није била пријатељ Црној Гори.
"Министарство спољних послова и европских интеграција је 19. новембра добило ноту амбасаде Русије у вези са плакатима на којима се налазе садржаји антируског карактера и молбом за додатним информацијама", речено је црногорским "Вијестима" у Министарству.

Казали су да је Министарство уобичајеном дипломатском комуникацијом, упутило ноту амбасади Русије и нагласило да поруке оваквог садржаја сматра апсолутно неприхватљивим.

Како додају, из овог ресора поручили су Русима и да такве поруке "ни на који начин не одражавају вредности и приоритете црногорске спољне и унутрашње политике".
"Русију сматрамо пријатељском и партнерском државом са којом желимо да наставимо традиционално добре и садржајне односе", навели су.

Иначе, за постављање билборда, у центру Подгорице и на Булевару Светог Петра Цетињског, још нико није преузео одговорност.

Из маркетиншке компаније "Метрополис медиа" нису желели да открију ко је наручио паное, док су се национални координатор за НАТО, Небојша Калуђеровић и невладине организације које се баве алијансом, оградиле од антируских порука.

Шеф Атлантског савеза Саво Кентера указао је "Метрополису" да је на паноима злоупотребљен званични лого НАТО, након чега је, према Кентериним речима, он уклоњен са билборда.

Билборд на Булевару Светог Петра Цетињског поломљен је у ноћи између понедељка и уторка.

Како пишу "Вијести", поруке на рекламним паноима мотивисане су ранијим изјавама амбасадора Русије у Србији, Александра Чепурина, који је црногорску политику према НАТО назвао "мајмунском".

Извор: ТАЊУГ

Коментари / 0

Оставите коментар