Соколац: Усвојен Нацрт ребаланса буџета

Одборници Скупштине општине Соколац усвојили су на данашњој сједници Нацрт ребаланса буџета општине за 2014. годину, који је за око 700 000 већи у односу на планирани. План буџета по ребалансу износи 8 000 112 конвертибилних марака.

Република Српска 27.11.2014 | 18:44
Соколац: Усвојен Нацрт ребаланса буџета

Прихваћена је и информација о извршењу буџета општине за првих девет мјесеци ове године, гдје укупна буџетска средства износе око 4 милиона и 400 хиљада и остварена су 60 одсто у поредјењу са буџетом за ову годину.

Извршење буџета општине не иде планираном динамиком, најприје због цјелокупне финансијске ситуације, поручује начелник општине Милован Бјелица.

"Проблем су непорески приходи, приходи од кориштења природних ресурса, затим доприноси од шума који су пали, као и између осталог, ненаплаћено коришћење пољопривредног земљишта. И поред свих проблема општина мора да живи и да се развија, испуњавајући своје законске обавезе", истиче Бјелица.

Ситуација би се могла поправити ребалансом буџета, који је усвојила Скупштина општине Соколац, а износи 8 милиона и 112 конвертибилних марака, што је за око 700 хиљада више у односу на планирани буџет.

Клуб одборника ПДП-а на претходном скупштинском засједању тражио је ребаланс зато што је, како тврде, по сваком извјештајном периоду у овој години дефинисан дефицит. Ребаланс су подржали, али захтјевајући одређене корекције.

"Евидентно је да општина Соколац има огроман проблем константног дефицита буџета, без обзира на вољу и жељу руководства ове општине, посебно начелника, да стање иде на боље. Проблем је вишак запослених радника и начелник се мора суочити са том чињеницом и направити систематизацију и број радника се мора драстично смањити. Наше мишљење је да је око 30 до 40 радника у општини Соколац вишка", напомиње одборник ПДП-а Драгиша Делић.

Против усвајања Нацрта ребаланса, као и информације о извршењу буџета општине Соколац за првих девет мјесеци 2014. године гласао је једино опозициони СНСД, чији су одборници сматрали да је лош однос руководства општине према расподјели буџета.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЛЕМИ

27.11.2014 17:56

Шта да раде Општине које немају ни 100 м2 шуме?

ОДГОВОРИТЕ
Name

волонтер

27.11.2014 18:14

Ми и даље цекамо насих десет плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

волонтер-у

27.11.2014 22:48

ко цека тај и доцека. да си заслузио мозда би и добио.

ОДГОВОРИТЕ