ЕК: Партизан сад зависи од других!

Лијетувос и Банвит већ су прошли међу 32, а Партизану предстоји тешка и неизвесна борба за четврто, или чак треће место.

Кошарка 26.11.2014 | 23:40
ЕК: Партизан сад зависи од других!

Све три утакмице 7. кола Е групе Еврокупа припале су домаћим екипама.

Банвит је у продужетку био бољи од Партизана - 90:85, док је Лијетувос Ритас савладао румунски Асесофт резултатом 79:72 (39:34).

Осим у Бандирми, драматично је било у Волгограду, где је Красњи октјабр нанео нови пораз Хапоелу из Јерусалима - 69:67 (37:38) - уз 23 поена Ромеа Тревиса, а 24 Брејсија Рајта на другој страни.

ТАБЕЛА: Лијетувос 6-1, Банвит 6-1, Красњи октјабр 4-3, Асесофт 3-4, Хапоел 1-6, Партизан 1-6.

Две првопласиране екипе и математички су осигурале пласман у Ласт 32 фазу, док је Красњи октјабр наизглед обавио 99 одсто посла, али у пракси ће руски тим морати још да се помучи.

КО С КИМ ДО КРАЈА

КРАСЊИ ОКТЈАБР: Лијетувос (Г), Партизан (Г), Банвит (Д).
АСЕСОФТ: Банвит (Д), Хапоел (Г), Партизан (Д).
ХАПОЕЛ:Партизан (Г), Асесофт (Д), Лијетувос (Г).
ПАРТИЗАН:Хапоел (Д), Красњи октјабр (Д), Асесофт (Г).

Три кола пре краја у оптицају је много комбинација. Српски шампион може даље са само још две победе, а може и да испадне упркос стопроцентном учинку до краја.

Тренутно Партизан зна само да следеће среде у Пиониру мора да победи Хапоел, пожељно би било са бар четири поена разлике.

Ако ученицима Душка Вујошевића то пође за руком, моћи ће да у зависности од исхода друге две утакмице 8. кола праве калкулације за финиш групне фазе.

Са све три победе (укључујући најмање "плус три" против Красњег октјабра) и уз поразе Руса у преостала два меча, Партизан на крају може да буде чак и испред њих, на трећој позицији.

Једна од формула за пролаз изгледа овако: победа над Хапоелом, пораз од Красњег октјабра и победа у Румунији у последњем колу (скор 3-7), али да Асесофт пре тога изгуби и од Банвита и од Хапоела, што није нереално.

Чак и да Израелци победе Асесофт и Лијетувос, чиме би такође остварили скор 3-7, црно-бели би у "троуглу" са њима и Асесофтом били најбољи, са три победе из четири међусобна окршаја...

Ипак, Партизанов фокус, што се тиче Еврокупа, за сада треба да буде само на Хапоелу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вучић упропастио спорт

27.11.2014 01:26

Е мој Вучићу, можеш штимати лиге у Србији за петокраку црну и црвену и навлачити себи гласове од оваца али чим изиђу на МЗ види се сав јад српског спорта и економски суноврат државе до којег си је довео

ОДГОВОРИТЕ