Зенит избацио Бенфику из ЛШ!

Један гол у финишу утакмице вратио је Русе у игру за осмину финала и избацио Португалце.

Фудбал 26.11.2014 | 20:55
Зенит избацио Бенфику из ЛШ!

Реми није био опција ни за једне, ни за друге.

На крају, до злата вредне победе коло пре краја прве фазе Лиге шампиона, стигао је домаћи тим.

Традиција је испоштована у Русији, где је Бенфика доживела и четврти узастопни пораз, а Зенит и шести пут остао непоражен у мечевима са гостима из Португалије.

Сјајна асистенција Бразилца Хулка и још боља завршница Португалца Данија у 79. минуту за: Зенит - Бенфика 1:0 (0:0) у Групи Ц.

То значи да Бенфика нема више никакве шансе за пласман у "нокаут" фазу Лиге шампиона, док ће фудбалери Зенита у току вечери навијати за победу Леверкузена над Монаком, како би им у Монте Карлу "играо" и реми, на затварању такмичења у веома изједначеној групи.

Тим Андреа Виљаша-Боаша шест од седам бодова освојио је против Бенфике, коју је победио и у Лисабону у 1. колу, када је Артур био искључен већ у 18. минуту, а руски клуб стигао до 0:2 головима Хулка у 5. и бившег играча Бенфике, Аксела Витсела у 22. минуту.

Утакмица на "Петровскију", према шансама вредним помена, требало је да буде завршена резултатом 3:1, али је само једна претворена у гол, и то последња.

У 7. минуту, после "бомбе" коју је из слободњака, са око 20 метара, послао снажни Хулк, његов колега из репрезентације Бразила Жулио Сезар зауставио је телом, али је количина кинетичке енергије у том "фудбалу" била толико велика, да се лопта вратила у поље. У правој "шуми" фудбалера два тима на петерцу, Сезар је, иако уздрман, успео да дограби лопту у сачува главу у исто време.

Како је време пролазило, тако је притисак Зенита био све мањи, а екипа Жоржеа Жезуса, опаснија. У 41. минуту, Бенфика је имала лепу шансу за вођство, Николас Гаитан прошао је поред успаваног Доменика Кришита и шутирао, али је Јуриј Лодигин то "укротио".

По повратку на терен, где је температура увелико била у минусу, прву шансу имао је Зенит. У 64. минуту Дани је претрчао Самариса, наместио се на ударац и, уместо да проба, изабрао да проигра Хулка, испред ког је упорни Самарис успео да избије лопту у гол-аут. Али, из наредне шансе, Зенит је повео.

Хулк је са "рогља" казненог простора, на десној страни, послао левом ногом идеалну лопту на петерац, ни Луизао, ни Жардел нису пратили Данија, који је ухватио "дроп кик" и савладао Сезара - 1:0!

Одговора Бенфике није било, па је тако Зенит после шест утакмица без победе на "Петровскију", од чега су пет били ремији, коначно скинуо "клетву". Бенфика је наставила да бележи лоше резултате на гостовањима у Лиги шампиона, где на последњих 12 мечева има само једну победу.

У најбољем случају, Жезусов тима, у ком ни ове вечери није било повремених српских репрезентативаца. Љубомир Фејса и даље је повређен, док Миралем Сулејмани није био ни на клупи за резервне играче.

ГРУПА Ц

Зенит - Бенфика 1:0 (0:0)
/Дани 79/

Бајер Леверкузен - Монако (20.45)

ТАБЕЛА: Леверкузен 9, Зенит (+1) 7, Монако 5, Бенфика (+1) 4.

Парови 6. кола: Бенфика - Леверкузен, Монако - Зенит.

Коментари / 0

Оставите коментар