Након драме, пораз Партизана у Турској!

Црно-бели против Банвита имали шут за победу, а онда изгубили у продужетку - 90:85 (83:83).

Кошарка 26.11.2014 | 20:40
Након драме, пораз Партизана у Турској!

Још једно гостовање у оквиру Еврокупа и још једна пропуштена шанса!

Иначе одлични Миленко Тепић није погодио у последњим секундама регуларног тока, а у додатних пет минута је Партизан постигао само два поена и поклекао пред фаворитом.

Банвит - Партизан 90:85 (24:25, 25:17, 20:23, 14:18, 7:2)!

Тим нашег стручњака Зорана Лукића остао је на деоби првог места са Лијетувос Ритасом (скор 6-1), трећи је Красњи октјабр (4-3), четврти Асесофт (3-4), док је пред Хапоелом и Партизаном (по 1-6) тежак пут до Ласт 32 фазе.

Окршај црно-белих и "легије странаца" из Израела, наредне среде у мечу 8. кола, биће практично елиминациони и за једне и за друге!

Од екипе Партизана није се много очекивало против Банвита у Бандирми, посебно када се испоставило да неће наступити у комплетном саставу.

Ненајављено је изостао Милан Мачван, уместо кога се "скинуо" јуниорски репрезентативац Милош Глишић (16). Незванично, у питању је лакша повреда!

Црно-бели су се сјајно борили, нису одустали ни када је домаћин крајем треће четвртине повео са 11 поена разлике (69:58), већ су као и више пута пре тога ухватили прикључак, а четири минута пре краја и преокренули на 79:81, кошем Андреје Милутиновића.

Од тог тренутка, као да су им умор и психолошки притисак везали руке и ноге у нападу, пошто су углавном ређали индивидуалне акције - шутеве преко руке или када је време истицало, односно непродуктивне продоре под кош.

Одбрана је функционисала врло добро, Банвит је такође промашивао, али пресудиле су неке несмотрене личне грешке и лош скок црно-белих.

Турски тим успео је тако да после 77:61 у Београду, по други пут савлада некадашњег првака Европе.

Као што смо писали у ова два дана, челници турског кошаркашког савеза и Банвита приредили су црно-белима пријатан дочек и омогућили исти такав боравак у Бандирми.

Навијачи тог клуба пред почетак меча су истакли транспарент "Wе лове yоу Радосевиц", упућен некадашњем беку Банвита и Партизана Мирославу Мирету Радошевићу, који је присутан у дворани!

Пре првог подбацивања одата је пошта убијеном навијачу Црвене звезде Марку Ивковићу. На једној застави приказан је његов лик и порука "Wе аре соррy фор yоур лосс".

После тишине, уследило је скандирање "Туркиyе, Туркиyе!"

Коментари / 0

Оставите коментар