Ово су најтраженија занимања у САД

Студија коју је урадила истраживачка компанија “КариерБилдер” (ЦареерБуилдер), на основу понуде и тражње на тржишту рада, открива која су најтраженија занимања у САД за 2015. годину.

Свијет 26.11.2014 | 15:06
Ово су најтраженија занимања у САД

Листу од 10 занимања за која се отвара више радних места него што има радне снаге, и за које су послодавци спремни добро да плате, предводи маркетиншки менаџер, који ће уједно имати и највећу просечну годишњу плату од 119.000 долара.

На другој и трећој позицији су софтверски програмер и медицинска сестра, са идентичном платом – од 93 хиљаде долара.Међу најдефицитарнијим занимањима су и инжењер у индустрији (81 хиљада долара), системски и мрежни администратор (74 хилијаде) и wеб програмер (58 хилијада долара).

Здравствени менаџер, који је на седмом месту по дефицитарности, имаће годишњу зараду од 90 хиљада долара, следи психотерапеут с платом од 80 хиљада долара.Девету и десету позицију заузимају дечји говорни терапеут, са годишњом платом од 70 хиљада долара, и менаџер продаје који ће годишње зарађивати 106 хиљада долара.

Коментари / 0

Оставите коментар