Вон спремна за повратак

Америчка скијашица Линдзи Вон потврдила је да је спремна за повратак на стазу, а прва трка очекује је у Лејк Луизу 5. децембра.

Остали спортови 26.11.2014 | 15:55
Вон спремна за повратак

Вонова, једна од најбољих скијашица данашњице, пропустила је већи део претходне две сезоне због тешких повреда колена и две операције.

30-годишња Вонова је због кидања лигамента колена пропустила и Зимске олимпијске игре, 22 месеца није остварила победу, али је одлучна да настави са успесима када се врати на стазу.

„Последњих година, због повреде, развода и тога са ким се забављала, схватила сам да заиста није важно шта други људи мисле. Осећам као да сам сада под мањим притиском него раније. Фокусирана сам на своје циљеве, своје скијање и нисам забринута око тога шта други очекују од мене. И то ми је помогло, дало ми је мир“, рекла је Вонова.

Вонова ће се у Светски куп вратити баш на месту где је остварила највише тријумфа. Током година чак 14 пута је славила у Лејк Луизу, да су многи тај скијашки центар почели да зову „Лејк Линдзи“.

„Спремна сам за трке. Верујем да сам невероватно јака у овом тренутку. Ноге би могле да ми буде још јаче, али радим на томе. Мислим да сам у доброј форми, осећам се комотно и брзо, то је најбитније“, истакла је Американка.

Четворострука освајачица Светског купа истакла је да жели да темпира форму за Светско првенство које ће бити одржано у Бивер Крику и Вејлу, где је одрасла, од 2. до 15. фебруара. Вонова такође размишља и дугорочно и планира да се такмичи и за Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу 2018. године.

„Било ми је тешко да гледам Игре у Сочију. Пошто сам скијала на тој стази две године раније, све време сам размишљала шта би било кад би било. Заиста ми је потребна још једна шанса на Олимпијским играма. На претходним Играма заиста нисам знала шта да радим, била сам млада. Сада осећам да могу да засијам на великим такмичењима и желим ту прилику поново“, нагласила је Вонова, која је освојила само две медаље на Олимпијским играма, од којих је једно злато у спусту 2010. године у Ванкуверу.

Светски куп у конкуренцији скијашица наставља се предстојећег викенда у Аспену, где су на програму трке у велеслалому и слалому.

Коментари / 0

Оставите коментар