ЛШ: Ливерпул мора, Арсенал - Борусија...

У среду се играју мечеви петог кола Лиге шампиона у групама А, Б, Ц и Д, а најзанимљивије ће бити у Мадриду где Атлетико дочекује Олимпијакос.

Фудбал 26.11.2014 | 15:25
ЛШ: Ливерпул мора, Арсенал - Борусија...

’Јорганџије’ би евентуалном победом осигурале пролаз даље, али уколико Пирејци направе изненађење, ситуација у А групи и те како ће се закомпликовати.

"Иако морамо да победимо, улогу фаворита препуштамо домаћинима. Атлетико и ове сезоне игра одлично и биће веома тешко", рекао је тренер Олимпијакоса Мичел, који би требало да у стартној постави пружи прилику Луки Миливојевићу.

У другом мечу групе Јувентус гостује Малмеу у жељи да побољша своју позицију пред долазак Атлетика у Торино у последњем колу.

"Не смемо да потценимо Малме, који је ове сезоне показао да има квалитетан састав. Победили су Олимпијакос и морамо да будемо опрезни", каже тренер Јувентуса Масимилијано Алегри.

Ливерпул има императив победе у мечу са Лудогорецом у Бугарској, а у другом мечу Б групе Базел дочекује Реал Мадрид и нада се опуштању ’краљевског’ клуба, који јесте у изванредној форми, али је већ обезбедио пласман у осмину финала.

"Морамо да победимо у Бугарској, алтернативе нема. Верујем да је тим способан да то уради", рекао је нападач Марио Балотели, који је један од два поготка у дресу ’Црвених’ постигао управо против бугарског шампиона.

Програм почиње у 18 сати, где се у оквиру Ц групе у Санкт Петербургу састају Зенит и Бенфика. Оба тима желе победу како би остали у борби за пласман у други круг, а посао би могао да им олакша Бајер, ако у Леверкузену савлада Монако. ’Кнежеви’ су у лошој форми, пошто на пет од последњих шест утакмица нису постигли гол

Борусија је ове сезоне добре игре резервисала за Лигу шампиона у којој има све четири победе, а тај низ желеће да настави и на Емирејтсу, где гостује Арсеналу, додуше без повређеног Ројса. Ипак, ни ’Тобџијама’ не гори под ногама, пошто имају пет бодова више од трећепласираног Андерлехта. Белгијски тим са Александром Митровићем дочекује Галатасарај у борби за место које води у Лигу Европе.

Лига шампиона, пето коло, 20.45:

Група А:
Атлетико – Олимпијакос
Малме – Јувентус

Табела: Атлетико 9, Олимпијакос 6, Јувентус 6, Малме 3

Група Б:
Лудогорец – Ливерпул
Базел – Реал Мадрид

Табела: Реал Мадрид 12, Базел 6, Ливерпул, Лудогорец 3

Група Ц:
18.00 Зенит – Бенфика
Бајер – Монако

Табела: Бајер 9, Монако 5, Зенит 4, Бенфика 4

Група Д:
Андерлехт – Галатасарај
Арсенал – Борусија Дортмунд

Табела: Борусија Дотмунд 12, Арсенал 7, Андерлехт 2, Галатасарај 1

Коментари / 0

Оставите коментар