Ко је био Јосип Броз Тито?

Јевреј, масон, или троструки агент који је умро као муслиман?! 

Регион 26.11.2014 | 08:45
Ко је био Јосип Броз Тито?

Након сахранке Јованке Броз уз Тита, поново су постале актуелне теорије по којима „највећи син наших народа и народности“ није сахрањен испод огромне мермерне плоче у Кући цвијећа.

Прича се додатно захуктала објављивањем изјаве инжењера Драгомира Гавриловића, омиљеног Титовог грађевинца, да је Тито, у ствари, сахрањен два пута: једном за камере, а други пут стварно, преноси ТВ Бест.рс. 

ЦИА је у својим истраживањима закључила да Тито нипошто није био Југословен, те као такав није никада добро научио „матерњи“ српско-хрватски језик. Син индустријалца? Најбројније теорије су оне о „правом пореклу“ Тита.

Према једној од њих, Тито је био ванбрачно дијете мајке Марије и извјесног Самуела Мајера, пољског Јевреја и успјешног индустријалца из Беча, код кога је Марија повремено радила. Тврдњу о јеврејским, а не хрватским корјенима изнио је и Титов лични љекар, проф. др Александар Матуновић у својој књизи „Јованка Броз – Титова сувладарка“, која је недавно објављена у Београду али он за такву тврдњу не износи никакве доказе. 

Је ли Тито био Хабзбург? Према другој, Тито је био ванбрачни син племића Франца Хабзбурга и собарице Марије, Пољакиње која је радила на двору Хабзбурга. Рођен је у Бечу 16. јуна 1892. године, био је, што је карактеристика више теорија, Масон али овај пут, и члан Ватиканске тајне ложе.

Наиме, Тита је финансирао Ватикан у циљу маргинализовања Српске православне цркве. Новац му је уплаћиван преко једне швајцарске банке која је, да ствар буде још луђа и, прала новац нацистичке Њемачке. Овај пут теоретичари завјере иду толико детаљно да наводе чак и број банковног рачуна: 0018736 на име Валтер Вајс – Тито. 

Јевреј Амброз?

Јосип Броз, Хрват, бравар без једног прста, умро је 1913. године и – није имао надимак Тито. Након Првог светског рата наводно је било више комуниста са тим надимком. Али онај који нас занима, а којег познајемо као предсједника СФРЈ, заправо је јевреј Јосип Амброз.

„Он је, уствари, Јосип Амброз, који ће у војној школи у Печују преузети идентитет Јосипа Броза, Хрвата рођеног у Бечу, који је умро 1913. У Печују је тада био и Адолф Хитлер, мршави Баварац, син цариника са жељезнице.

Он се разболио од замрачења плућа, односно туберкулозе. Пошто је елиминисан из школе, Хитлер се нашао на улици.", наводи Предраг Анђелић, аутор књиге “Тајни досије – Јосип Броз„. Јосип Амброз је преузео идентитет Хрвата како би се као уљез убацио међу јужнословенске народе.

Наравно, 1913. године његови претпостављени нису ни сањали да ће доћи до распада Аустро-угарске и до формирања краљевине СХС. А оно што је посебно занимљиво за ову теорију је тврдња да се дотични Јосип Амброз као члан 25. регимента 41. домобранског пука Аустро-угарске војске у Првом светском рату „прославио“ по својим злочинима над српским војницима и цивилима у Подрињу и Мачви.

„Чињеница је“, изјавиће једном приликом Владимир Дедијер, „да је Тито избјегавао да ми говори на питања о свом учешћу у Првом свјетском рату. Он помиње како је био у 25. домобранској пуковнији и онда прескаче првих шест мјесеци рата и говори о Петроварадину.

Заједно са Титом, у 42. домобранској или „Вражјој дивизији“, како је још називана, у 25. пуку, наводно, борио се и Влатко Мачек, лидер Хрватске сељачке странке. 

Поборници ове теорије као доказ наводе и податак да је пред сам крај Другог свјетског рата, када су се Вјекослав Сервеци и Славко Станцер као усташки официри предали комесару 51. војвођанске партизанске дивизије Милану Басти, они су затражили да се састану са Брозом.

Када је Милан Баста Амброзу јавио кога има у својим рукама и шта они захтјевају, Титов одговор је гласио: “Хитно их све стријељати“. Разумије се, због тога што су они, као Титови саборци из прошлог рата, били ријетки који су знали Брозов прави идентитет.

Све ове теорије о Титовом поријеку поткријепљене су тврдњом да га у родном Кумровцу није преопознао брат „правог“ Јосипа Броза. 

Тито масон?

У већини ових теорија, наводи се и да је Тито био члан тајне организације познате као Слободни зидари или Масони. Броз је, наводно, био члан загребачке масонске ложе „Максимилијан Врховец“, а његова масонска „браћа“ су му у штампи давали невиђени публицитет током „бомбашког процеса“, када је пред судом Краљевине Југославије неочекивано признао да је члан КПЈ.

Зато и не треба да чуди, сматрају поборници ове теорије, што се Јосип Броз, по свом доласку у Београд маја 1941. године смјестио у једној вили на Дедињу, која је припадала ником другом до Владимиру Рибникару, јевреју, масону и власнику листа „Политика“.

Ова вила се налазила уз Њемачки главни штаб, а сам Броз се наводно хвалио како су он и његови саборци „без страха пред носом непријатељу планирали акције против окупатора“.

У погледу сумње да је Тито био масон, наводи се и његов идиличан однос са Винстоном Черчилом, који је, опет наводно, био масон „33. степена. 

Тито троструки агент?

Према неким причама, „највећи син наших народа и народности“ погинуо је, а Коминтерна је на његово мјесто поставила двојника који је био шпијун. И ту постоји више теорија. Једна тврди да је Тито страдао у Русији 20-их година прошлог вијека, а друга да је погинуо у бици на Сутјесци, али у обје теорије замијењен је совјетским агентом.

Занимљива је и теза Момчила Јокића да је Тито био троструки агент. Наиме, поред Стаљиновог НКВД-а, Јокић тврди да је Тито радио и за Британски Интелигент Сервис, у који га је увео вајар Антун Аугустинчић али и за њемачки Абвер.


Тито је планирао распад Југославије?

Недавно су поједини хрватски медији објавили да је Јосип Броз Тито је уз помоћ најутицајнијих словеначких и хрватских комуниста намјерно радио на рушењу СФРЈ и стварању независних република још од почетка шездесетих година прошлог вијека.

„Јутарњи лист“ је једном приликом као главну тему изнио тврдње из најновије књиге најпознатијег хрватског историчара Душана Биланџића у којој некадашњи „комунистички историчар“ то недвосмислено наводи.

Ово је први пут да се у Хрватској о концепту СФРЈ не говори као о „великосрпском пројекту“, вец као о идеји која је имала за циљ да се границе на овом простору искроје баш онако како је замишљено у Јајцу 1943. године на чувеном засједању АВНОЈ-а. Што значи директно против интереса српског народа.

Наиме, Биланџић у својим открићима наводи да је Тито још 1962. схватио да Југославија као концепт не може да опстане, те да је са два своја најближа сарадника, Словенцем Едвардом Кардељом и Хрватом Владимиром Бакарићем усмјеравао Југославију према распаду – када то буду допустиле међународне околности. Ова идеја је преточена у Устав СФРЈ из 1974. године, гдје је прецизирано да југословенске републике имају право на самоопредјељење до отцепљења.

Арбитражна Бадинтерова комисија је почетком деведесетих година на основу тог устава утврдила да југословенске републике имају право на међународно признање – без промјене авнојевских граница.

Душан Биланџић је објавио тајне записнике са сједнице Извршног комитета ЦК СКЈ од 15. до 17. марта 1962, на којем су се наводно сукобили концепт очувања јединствене Југославије, који је заступао први српски комуниста Александар Ранковић, и концепт лаганог расформирања државе који је заступао Кардељ. Перо Симић, аутор књиге „Тито – тајна вијека“, каже да је 1962. Тито посљедњи пут званично подржао идеју цјеловите Југославије али да је од тада „кренуо у другом правцу“.

„Он је тада декларативно подржао Ранковића. Али, Кардељ и Бакарић тада почињу да развијају своје амбиције које су несметано могле да се спроводе од 1966. и пада Александра Ранковића. Брионски пленум је у ствари значио и крај идеје о јединственој Југославији“, тврди Симић

Тито је умро као муслиман?

Најновија теорија везана за Тита. Ову тврдњу је потврдило више извора, а један од њих је Титов лични секретар Берислав Бадурина, који је изјавио да је Тито умро као муслиман, читајући Кур’ан по трећи пут.

Београдски муфтија Хамдија Јусуфспахић је потврдио Титову приврженост исламу: „Ја сам се више пута срео са Титом. Срео сам се са њим и као студент у Каиру. Био сам студент исламско-теолошког универзитета. То је најстарији универзитет на свијету. Ал Азхар се зове. Био сам тамо професор у југословенској допунској школи када смо се први пут срели. Тито је дошао у наш клуб, Клуб Југословена, и питао: „Ко од вас, дјецо, говори арапски?“. Био сам једини који је у то вријеме од омладине говорио арапски. Онда је Тито рекао: „Учите дјецо арапски јер арапски је језик будућности“, наводи Јусуфспахић који је велики пријатељ с Титом постао током 1968. године, након свог доласка у Београд.

Јусуфспахић је испричао и како се током година Тито код њега често распитивао како и колико пута дневно се моле муслимани, а најчешће су разговарали о томе како муслимани замишљају Бога. Као још један доказ ове тврдње наводи се и чињеница да је на Титовој надгробној плочи наведено само његово име и презиме, те године рођења и смрти. Међутим, овдје се враћамо на теорију која тврди да је Тито био масон јер се, наводно, оваква традиција везана за надгробне споменике везује и за Слободне зидаре. 

Тито продао југословенски свемирски програм?

Поред теорија о Титовом "истинском поријеклу“, на овој листи своје мјесто свакако заслужује и она која тврди да је Југославија имала свемирски програм који је Јосип Броз Тито продао Американцима. Тако барем тврди словеначки режисер документараца Жига Вирц у свом филму „Хустон, Wе Хаве а Проблем“. Према тврдњи овог аутора, да није било Тита, Американци никада не би отишли ​​на Мјесец.

Тито је, тврди Вирц, у војној бази Жељава код Бихаћа изградио највећи тајни подземни свемирски центар у Европи. У том центру, који се назива „Објект 505″, Југославија је наводно развила оперативну технологију за лет у свемир.

Вирц наводи да је Југославија остварила брзи напредак, базиран на тајним записима пионира свемирске технологије Хермана Поточника, чија је књига „О проблему свемирског лета – ракетни мотор“, писана још 1928. године, сматра темељима свемирске технологије у којој се детаљно објашњавају појмови попут свемирске станице, геостационарне орбите и слично.

У замјену за овај програм, Броз је добио подршку Бијеле куће као и значајну финансијску надокнаду. У филму се, између осталог, наводи податак да је у једном тренутку на југословенски рачун уплаћено двије и по милијарде долара, наводи Јутарњи лист.

 

 

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Комуниста

26.11.2014 08:01

"Чуле жабе да се коњи поткивају..." , ко је он? Неко ко их је све својим способностима држао у малом нокту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја....

26.11.2014 08:16

Филозофирање.. Ето мозда је и мени амидза или дајдза..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

26.11.2014 08:26

Једно је сигурно а то је да је Јоза био велики србомрзац,и то је показао доста пута а остало су нагадјања

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

26.11.2014 08:32

Ко год да је био, за ове после њега је био бог и било нам је добро. Сад је пакао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јебо те Тај

21.06.2018 12:07

Па Слепче, да није било њега и сад би ти било као тад...

Name

небојша

26.11.2014 08:40

Више глупости у једном тексту,нисам одавно прочитао. О Другу ТИту највише говоре његова дијела,социјална правда,равноправност по свим основама, а да не говоримо о индустријализацији,образовању,прогресивним идејама,вањској политици итд. Гдје је то све сад,имамо ли то у времену након 90-тих? Имамо дакле, национализам (ниже човјек не може пасти),социјалну неправду,тајкуне,политичаре који се баве политиком због себе. Све што је негативно и аморално,сада је у реду,а по Титу и његовом времену требамо сада пљувати. Гдје нам је образ...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

26.11.2014 08:41

Дајте уозбиљитесе , имам утисак да сам цитао Копањин тоалет папир сто он продаје под новине рекла казала ! Ето , никаднам није било боље него сто је сад , респект према неком сто је изасебе оставио пуно ! Кад оњему се пису овакве глупости видјецемо стацесе писати кад ови лопови оду са власти стоце оставити изасебе опљацкану дрзаву и народ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

КО ЈЕ ДА ЈЕ

26.11.2014 08:55

ОСТАВИТЕ ТИТА ВИШЕ НА МИРУ.ОН НИЈЕ ВАЉАО, ВИ СТЕ ДОБРИ, САМО НИКАКО НЕ ПОКАЗУЈЕТЕ СВОЈЕ СПОСОБНОСТОИ И ЗНАЊЕ.У ОВОЈ ЗЕМЉИ БЕЗНАЂА,МУЧИ ВАС ПРОШЛОСТ ЧОВЈЕКА КОГА НЕМА ЧЕТВРТИНУ СТОЉЕЋА, А НЕМАТЕ ПОСЛА, СИГУРНОСТИ, ВАРАЈУ ВАС И КРАДУ ВАМ, ИЗ ОЧИЈУ. АКО ЈЕ БИО ДОБАР,ДОБРО, АКО НИЈЕ, НИЈЕ.НИЈЕ ТУ МЕЂУ НАМА. НЕКАД ЈЕ БИЛО ПОШТЕЊА, СРЕЋЕ, БУДУЋНОСТИ, ДАНАС СУ НАМ "УЗОРИ" ИЛИЈЕ СТЕВАНЧЕВИЋИ, МИТРОВИЋИ,ДОДИЦИ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

лала

26.11.2014 09:09

Друг Тито је био господин!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

26.11.2014 09:09

Ко и ста је био,то су само нагадјања,али цињеница је да је за вријеме његове владавине свима нама било добро а кад је умро одмах је кренуло по злу,као да су они сто су нас повели послије његове смрти једва цекали да све упропасте.Не вјерујем у све ове глупости које се пису о њему,цијели свијет га је цијенио а он никоме није продавао дрзаву и њене ресурсе.ови данас испродасе све па цак и зрак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

26.11.2014 09:26

За бају,перу,павица и остале папке:БИЛО ЈЕ ЦАСНО ЗИВЈЕТИ С ТИТОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито_легенда

26.11.2014 09:59

Ста год да је био, знам да се криминалци и папци за његова доба нису овако слободно сетали и уз то јос дрзали предавања о моралу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

26.11.2014 10:11

Рат а и све ово што се данас дешава је остатак Титовог система и понашања њега самог. Научили су народ да је држава све. И онда су се народи поклали за то све. Тјерали су пионире (малу дјецу) да се иду мрзнути и дочекивати га. Није било ни тада правде за оне који знају и могу. Та држава је опстајала на тешком мобингу групе над појединцима. Медјутим, немојте ме погрешно схватити, ово данас немојте ни поредити с тим системом од прије рата. Ово данас је мекли мрак који се не може поредити ни са чим. Зашто је тако? Зато што гени не мутирају тако лако. Не би ни Тито ни Милошевић ни Додик, постојали да народ није накриво насадјен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

26.11.2014 10:15

Нек је био ко год био је добар За народ И државу Југославију која нитком у читавом свијету није одговарала . тај систем који је он имо никад га нитко до сада није имо а сви знамо какав је био ? данас људи умиру прије реда јер немају здравствено осигурање , посао , скупоћа у држави нам владају криминалци народ рови по контејнерима да преживи како ће ти људи да се лијече И школују дијецу кад немају За крух лијепо је говорио немојте никад никоме дозволити да нам нетко рује браство И јединство сад смо је растурили сами смо себи криви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босна

26.11.2014 10:19

Браво Небојса,100% се слазем .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГДС

26.11.2014 10:29

Много смо били сигурни срецни уз њега него сада.А у свету смо били много признати .а сад смо нико и ниста НАРОД ЗА ПОДСМЕЈАВАЊЕ залосно ал је тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобода народу

26.11.2014 10:42

Ја цуо он био свемирац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пионир101

26.11.2014 13:03

Сто је висе клевета и лази...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цензура...

26.11.2014 13:03

Ко пљује по својој прошлости црну будућност има пред собом, омаловажавање и искривљивање историје у негативном контексту је одлика примитивизма...ето то је она већина која нам на "демократски" начин оређеује судбину...

ОДГОВОРИТЕ
Name

недјо.

26.11.2014 13:21

Ништа вам не вјерујем. Била су то сретна времене без тајкуна и лопова. Није тада било Радишића, Ћубића, и осталих који су се обогатили на муци народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхелло

26.11.2014 13:23

Све је истина то јесте ТИТО . Бравар, зидар, марсал, ловац, морепловац, србин, хрват, муслиман..... ТИТО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синдјелиц

26.11.2014 13:27

Јосип Броз Тито није био ни Хрват ни Србин он је био Јевреј и масон, кад га је ОЗНА одвела у Кумровац да посети своју мајку старица га погледала и затразила да остане сама са њим па му реце: Да си ко си сине нек си зив и зyдрав ти ниси мој син. Он упита како мајко зар сам се толико променио да ме не препознајес, она реце ти имас на на обе руке све прсте а мој син није имао један прст на руци. Титу је преостало посто није хтео да одсеце свој прст само то да нареди ОЗНИ да је переником задаве. Следецег дана све новине су писале мајка друга Тита је испустила своју племениту дусу од превеликог узбудјења сто дуго није видела свога сина, напросто срце јој је препукло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пуковник

26.11.2014 14:19

ЗЛИКОВАЦ,а ове који сада владају су његови прави идеолошки насљедници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузуки

27.11.2014 11:32

За његова вакта били смо цијењени у свијету,а са овим тзв.новонасталим дрзавицама свијет се спрда.

ОДГОВОРИТЕ