Договор ''вјечитих'' - дерби у недјељу!

Црвено-бели позитивно одговорили на молбу "вечитог" ривала, тако да ће се најатрактивнији меч 10. кола АБА лиге играти у недељу од 19.00, уместо у понедељак.

Кошарка 26.11.2014 | 08:15
Договор ''вјечитих'' - дерби у недјељу!

Договор кућу гради!

Црвена звезда Телеком и Партизан НИС донедавно су исказивали различите ставове малтене по било којем актуелном питању, али најновија вест показује да "вечити" ривали могу да остваре и конструктивну комуникацију, у интересу српске клупске кошарке и њеног што бољег резултата на европској сцени.

Утакмица 10. кола АБА лиге Звезда - Партизан тако ће се играти у недељу од 19 часова, а не у понедељак од 21.00, како би црно-бели имали дан више да се одморе и припреме за изузетно важну, практично елиминациону утакмицу Еврокупа против Хапоела из Јерусалима.

Тај меч заказан је за наредну среду у 18.00, што значи да би Партизан према првобитно сачињеном распореду имао мање од 48 сати између два тешка испита.

Црвено-бели су могли да изађу у сусрет ривалу, с обзиром на то да у четвртак у Комбанк арени дочекују Нептунас, а наредне седмице тек у петак гостују Валенсији.

Екипа Дејана Радоњића ће се "по убрзаном поступку" спремати за дерби, али ће имати један додатни дан уочи окршаја са шпанским тимом. И то је можда показатељ која утакмица и које такмичење су Звезди тренутно бар за нијансу важнији...

Звезда је лидер регионалне лиге са скором 9-0 и победом над Партизаном (5-4) би могла да изједначи Макабијев рекорд из сезоне 2011/12.

Олимпија је у првој сезони стартовала са 12-0, али тада се српски клубови нису такмичили.

Коментари / 0

Оставите коментар