Кујовић с тумором бранио за Бриж!

„Ово је остварење сна. До пре неколико месеци могао сам само да лежим, било ми је потребно десет минута да дођем до тоалета", рекао снажни Србин.

Фудбал 26.11.2014 | 08:30
Кујовић с тумором бранио за Бриж!

Током овог лета бранио је у утакмици живота! Бившем голману младе репрезентације наше земље Владану Кујовићу прво је дијагностикован малигни тумор бубрега, затим је морао да буде подвргнут опасном хируршком захвату. Чинило се да је изгубљен за фудбал, али снагом невероватне воље искусни чувар мреже вратио се на терен.

Он је бранио за Клуб Бриж свих 90 минута у пријатељском мечу с Мускроном. Довољно да заузме насловнице у свим белгијским новинама, а вест о повратку на гол снажног Србина пропраћена је и на званичном сајту Клуб Брижа.
„Фанстастичан и емотиван тренутак за мене. Био сам спреман да се тркам са 30.000 мушкараца, а не да одиграм утакмицу. Ово је нови почетак у мојој каријери. А пре само неколико месеци почео сам нови живот", рекао је Владан Кујовић.

Пре Брижа Кујовић је бранио боје Лирса, Роде, Левантеа и Виљема... Разумљиво, када је чуо да болује од тумора бубрега није веровао да ће икад вратити на терен.
„До пре неколико месеци могао сам само да лежим у кревету. Било ми је потребно десет минута да дођем до тоалета. А сада ми се дешава све ово. Поново сам на терену, поново могу да се бавим послом који волим највише на свету. Ово је остварења сна."

Кујовићев живот ускоро би из најгорег кошмара могао да се трансформише у најлепшу бајку. Први голман Брижа Метју Рајан одлази у јануару Азијски куп, где ће чувати мрежу Озија. Биће то сјајна шанса да се Кујовић наметне и зацементира место између статива.
„Не гледам толико предалеко. Сада ми је најважније да сам жив. Желим да захвалим свима у клубу. Показали су да су права породица. Давали су ми мотивацију и инспирацију да истрајем. Није битно да ли ћу се и када вратити у стартну поставу. Волео бих да то буде у јануару, али понављам да сам срећан што сам жив."

Коментари / 0

Оставите коментар