Хоће ли уопште играти Партизан - Галатасарај?!

Ватерполо клуб Партизан требало би да 29. новембра угости Галатасарај у 1. колу Лиге шампиона. У Партизану се припремају као да ће та утакмица бити играна и апелују на јавност да следе пример спортиста.

Остали спортови 24.11.2014 | 18:15
Хоће ли уопште играти Партизан - Галатасарај?!

Узавреле су страсти у региону након трагичног догађаја у Истанбулу прошле недеље и убиства навијача Црвене звезде уочи евролигашког меча против Галатасараја.

Јавност у Србији је потрешена, а у оваквим и сличним ситуацијама емоције умеју да надвладају разум.

Због свега што се догодило у Истанбулу, али и после тога, што у Србији, што у Турској, што у региону, ватерполисти Галатасараја отказали су спаринг са ватерполистима Црвене звезде. А екипа Галатасараја требало би да допутује у Београд и да са Партизаном 29. новембра одигра на Бањици меч 1. кола Лиге шампиона.

Контактирали смо управу Ватерполо клуба Партизан да сазнамо детаље у вези са том утакмицом. Да ли ће она уопште бити одиграна или одложена?

"Ми се понашамо и припремамо као да ће меч бити одигран, али није све у нашим рукама. Чекамо мишљење виших инстанци, пре свега полиције, која треба да каже да ли постоје услови да меч буде одигран и да свима буде гарантована безбедност", рекао је за МОНДО директор Партизана Мирко Брадајић.

Са свих страна спортисти апелују на смиривање страсти, да се све врати у спортске оквире. Исто је и са ВК Партизан.

"Годинама уназад ми имамо одличну сарадњу са Галатасарајем. Играли смо и раније утакмице са њима, сарађивали смо по разним питањима, спаринговали... Заиста нам је сарадња одлична. И због тога апелујемо на јавност да све остане спортско надметање. Спорт је спорт и тако треба да остане, а да сви, поготово навијачи, следе пример спортиста. Не желимо да се икоме ишта догоди и само желимо да победи спорт", истакао је Брадајић.

Он је додао да је Партизан у контактима са челницма Ватерполо клуба Галатасарај и да се и они припремају као да ће утакмица бити одиграна у предвиђеном термину, али и да и у турском клубу чекају да им то буде одобрено са виших инстанци.

Дакле, све зависи од одлуке надлежних власти, пре свега полиције и њене одлуке да ли ће меч бити одигран и да ли ће, можда, одлучити да меч буде одигран без публике (и то је опција).

Брадајић је још једном подвукао и поручио: "Ми бисмо волели да играмо...".

Коментари / 0

Оставите коментар