Коначно Милан и Интер одиграше сјајан дерби!

Нису оно што су били, али су коначно одиграли прави фудбалски дерби. Сјајна представа на "Сан Сиру", коју је Немања Видић посматрао са клупе.

Фудбал 24.11.2014 | 16:30
Коначно Милан и Интер одиграше сјајан дерби!

Нису оно што су били према финансијској моћи и фудбалској снази, али су жељним навијачима коначно приказали прави фудбал.

Упркос очајним играма у већем делу сезоне, због чега је један од два славна миланска великана већ променио тренера, Милан и Интер одиграли су одличан, 183. "Дерби дела Мадонина", на пуном стадиону.

Победника у 12. колу Серије А није било, а могли су лако и једни и други да прославе најслађу победу подно "Цурва Суд" односно "Цурва Норд": Милан - Интер 1:1 (1:0).

На дебију повратника на клупу "неразура", Роберта Манћинија, док је с друге стране у дербијима, као тренер дебитовао Филипо Инзаги, први гол постигао је Жереми Менез у 23. минуту (мајсторија), а изједначио је Џоел Оби у 61. минуту (мајсторија, такође).

После изједначења, прво је пречку у ситуацији "1 на 1" са Самиром Хандановичем погодио Стефан Ел Шарави, да би већ у наредној акцији, на другој страни, неубедљиви Мауро Икарди послао "дроп кик" на оквир гола изнад главе Дијега Лопеза.

Икарди је морао да се упише у стрелце већ у 8. минуту, када је истрчао сам пред Лопеза, после катастрофалне грешке Сулија Мунтарија, али је почетнички шутирао ("шутирао") и призвао вођство Милана, према неписаном фудбалском правилу. До тог вођства можда не би дошло да је судија Марко Гида недуго затим послао Мунтарија на заслужено туширање пре осталих, када је дивљачки, лактом у лице, направио велику посекотину Додоу.

Манћини, који је у првој ери на клупи Интер накупио неколико победа над Миланом, пребацио је екипу у "дефаулт" формацију 4-4-2, а то је нашег Немању Видића коштало клупе, што је донекле између редова "Манћо" и најављивао, али је зато наш репрезентативац Здравко Кузмановић био стартер и био један од најбољих на терену.

Улоге трагичара могу да поделе Ел Шарави и Икарди, који су поделили по један трагикомичан промашај без да им је ико сметао пред голманима. Икарди је потом мајсторски "хватао" лопту на центаршут Фредија Гварина, а последњу шансу на сусрету имао је Андреа Поли у 94. минуту. Тада је његова "спора" лопта "пола сата" путовала ка голу Хандановича и отшетала у корнер на запрепашћење већег броја навијача на трибинама, Миланових.

Милан сада има 18 бодова, Интер један мање.

У том смислу, нико нема разлога да буде задовољан после дербија у ком је уписан 54. првенствени реми, уз 68 победа Интера и седам мање Милана.

Али "калчо" је то, ту је одавно најважније не изгубити. Нарочито када су на другој страни "они други".

Коментари / 0

Оставите коментар