ПЛ, 12. коло: ''Лузерпул'' и преокрет Тотенхема!

Славни клуб и даље се није подигао са траве од када се прошлог пролећа легендарни капитен оклизнуо и повукао све са собом доле... После три пораза у четири утакмице, "певци" су ишчупали победу на северу, упркос раном вођству Хала. Пресудило искључење Рамиреза у 50. минуту.

Фудбал 24.11.2014 | 14:00
ПЛ, 12. коло: ''Лузерпул'' и преокрет Тотенхема!

Ливерпул се, очигледно, још није придигао на ноге, од када се у финишу прошле сезоне, у јеку борбе за титулу, легендарни капитен трофејног клуба оклизнуо и повукао све са собом доле...

На месту где је прошле сезоне, у претпоследњем колу Премијер лиге, потврђена предаја титуле у руке Манчестер ситија, "редси" су доживели нову резултатску катастрофу.

Кристал Палас - Ливерпул 3:1 у мечу 12. кола Премијер лиге, за трећи узастопни пораз екипе Брендана Роџерса!

Последњи пут када је Ливерпул некога победио у лиги, био је 19. октобар, а та три бода Роџерс је освојио аутоголом Стивена Колкера у 95. минуту на гостовању Квинс Парк Ренџерсу.

Ове недеље, на "Селхурст парку", Ливерпул је повео у 2. минуту поготком Рикија Ламберта, који је добио улогу стартера уместо повређеног Марија Балотелија, али онда... Двајт Гејл изједначио је у 17. минуту, а онда су Џо Ледли у 78. и Миле Јединак, сјајним голом из слободњака, у 81. минуту, патосирали славног госта!

У последње четири утакмице Премијер лиге, "Лузерпул" је освојио бод, против Хала, на "Енфилду" (0:0), после чега су уследили порази од Њукасла (1:0), Челсија (1:2) и, сада, Кристал Паласа, тима који се налазио у очајној форми до овог поподнева.

Екипа Нила Ворнока дочекала је ривала са четири пораза у последњих пет кола, уз један реми. Плаво-црвени били су без победе од 27. септембра, а овој су се посебно радовали.

Све је потсећало на претходни судар ова два тима, у претпоследњем колу прошле сезоне. Ливерпул је тада стигао у Лондон после пораза од Челсија на "Енфилду" и чувеног клизања Стивена Џерарда. Повели су Роџерсови момци са експресних 0:3 и онда примили три гола за 11 минута у финишу, за потпуни губитак контроле пред расплет.

А, то је Манчестер сити сурово казнио...

Наш Лазар Марковић на клупи је преседео утакмицу у којој је његов тим доживео шести пораз у 12 кола, уз четири победе. Ливерпул остаје на 11. позицији са 14 бодова, а шансе да га престигну или стигну до краја ове рунде имају Тотенхем, Хал и Астон Вила.

Палас је, после треће победе у лиги, стигао до 11. бода и изашао из зоне испадања.

Легендарни Гари Линекер објаснио је у чему је проблем Ливерпула. Нема више тандема Луис Суарез (отишао) - Данијел Стариџ (дуго повређен). Њих двојица имали су надимак "САС" (Суарез анд Стурридге), а сви знамо шта СОС значи...

Деја-ву.

На претходном гостовању, фудбалери Тотенхема губили су од Астон Виле 1:0 када је искључен играч ривала, тада Кристијан Бентеке у 65. минуту, после чега су "певци" успели да "окрену" утакмицу у своју корист головима Насера Чадлија у 84. и Харија Кејна у 90. минуту.

Ове недеље, на још једном гостовању, екипа Маурисија Покетина губила је 1:0 од Хала, када је искључен фудбалер тог тима Гастон Рамирез (50. минут), а уследио је нови преокрет за победу - головима Кејна у 61. и Кристијана Ерикенена, погађате, у 90. минуту, Тотенхем је избегао нови неуспех у низу...
Хал - Тотенхем 1:2 (1:0).

"Тигрови" су повели поготком Џејка Ливермора у 9. минуту, играча који је прошао све млађе категорије Тотенхема и касније дебитовао за први тим.

"Певци" у четвртак у Лиги Европе, на "Вајт Харт Лејну" дочекују Партизан, који је такође данас забележио победу, над Напретком (3:1). У првом сусрету у Београду било је 0:0.

Покетину је "пао камен са срца", јер је уочи гостовања на крајњем северо-истоку Енглеске имао серију од три пораза у четири кола, а очекују га јаке утакмице са Евертоном код куће и Челсијем у гостима. С ова три бода, Тотенхем је оставио Ливерпул на 12. позицији и отишао на десето место са 17 бодова, док је Ливерпул, глатко поражен данас у Лондону у мечу са Кристал Паласом, остао на 14.

Ово је била трећа победа "спарса" на страни, уз два ремија и само један пораз, али "Лејн" је проблем ове сезоне: 2-0-4.

У последње три утакмице Тотенхема у Премијер лиги, са Астон Вилом, Стоук ситијем и Халом, додељен је по један црвени картон, сваки пут за домаћи тим.

РЕЗУЛТАТИ 12. КОЛА:

У недељу:

Кристал Палас - Ливерпул 3:1 (1:1)
/Гејл 17, Ледли 78, Јединак 81 - Ламберт 2/

Хал - Тотенхем 1:2 (1:0)
/Ливермор 9 - Кејн 61, Ериксен 90/

У суботу:

Челси – ВБА 2:0 (2:0)
/Коста 11, Азар 25/

Евертон – Вест Хем 2:1 (1:0)
/Лукаку 26, Осман 74 – Зарате 56/

Лестер – Сандерленд 0:0

Манчестер сити – Свонси 2:1 (1:1)
/Јоветић 19, Туре 62 – Бони 9/

Њукасл – КПР 1:0 (0:0)
/Сисоко 78/

Стоук – Барнли 1:2 (1:2)
/Волтерс 33 – Ингс 12, 13/

Арсенал - Манчестер јунајтед 1:2 (0:0)
/Жиру 90+5 - Гибс аг 56, Руни 85/

У понедељак:

Астон Вила - Саутемптон

ТАБЕЛА: Челси 32, Саутемптон (-1) 25, Манчестер сити 24, Манчестер јунајтед 19, Њукасл 19, Вест Хем 18, Свонси 18, Тотенхем 17, Арсенал 17, Евертон 17, Стоук 15, Ливерпул 14, ВБА 13, Сандерленд 13, Хал 11, Кристал Палас 11, Астон Вила (-1) 11, Лестер 10, Барнли 10, КПР 8.

Коментари / 0

Оставите коментар