Велико повјерење и част за Дивца!

Председник Олимпијског комитета Србије реизабран је на генералној скупштини Европских олимпијских комитета у Бакуу за члана Извршног одбора Асоцијације националних олимпијских комитета.

Остали спортови 24.11.2014 | 13:15
Велико повјерење и част за Дивца!

Владе Дивац наставиће да представља Европу у Извршном одбору Асоцијације националних олимпијских комитета (АНОК) до 2017, а први пут на ту функцију изабран је 2010. године.
"Велика је част указана и мени и Олимпијском комитету Србије што сам изабран да представљам Европу у Извршном одбору АНОК и у наредном мандату. Веома је важно за Србију да има што више представника у најзначајнијим светским спортским организацијама. Наша делегација имала је већи број састанака са представницима Међународног олимпијског комитета, Европских олимпијских комитета и других националних олимпијских комитета, током којих смо разговарали о предлогу нове Олимпијске агенде", поручио је Дивац.

Поред Дивца у раду 43. седнице генералне скупштине Европских олимпијских комитета у Бакуу учествовало је 300 делегата из 49 националних олимпијских комитета Европе, а Србију су представљали и генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки и извршни директор Дамир Штајнер.

Наредна генерална скупштина Европских олимпијских комитета биће одржана следеће године у Прагу.

Коментари / 0

Оставите коментар