Завршена конститутивна сједница Скупштине Републике Српске

22:00 - Конститутивна сједница Народне скупштине Републике Српске је завршена. До краја засиједања, посланици нису именовали потпредсједнике парламента.

Република Српска 24.11.2014 | 20:41
Завршена конститутивна сједница Скупштине Републике Српске

21:50 - Посланици нове скупштинске већине нису подржали избор Ненада Стевандића (СДС), Сенада Братића (Домовина) и Иване Ловрић (Домовина) за потпредсједнике Скупштине.

21:20 - Новоизабрани предсједник НС РС Недјељко Чубриловић на захтјев Клуба СДС-а дао је 15-то минутну паузу.

21:00 - Посланик ДНС-а Недељко Чубриловић изабран је за предсједника Народне скупштине Републике Српске.

20:45 - Због псовке коју је, наводно, предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио Браниславу Бореновићу, посланик Миланко Михајлица у скупштинској сали, Додика је назвао неморалним и непоштеним.

Посланик СДС-а Вукота Говедарица тврди да је предсједавајући скупштином, Илија Стеванчевић повриједио пословник НС РС, јер је предсједнику Милораду Додику, као госту на сједници, омогућио реплику.

20:30 - Опозициони посланици вратили се у скупштинску салу

20:00 - Опозиција напустила конститутивну сједницу Народне скупштине Републике Српске.

18:50 На захтјев Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске дата пауза 30 минута.

18:43 Посланик ПДП-а Бранислав Бореновић позвао посланике Војина Митровића и Илију Стеванчевића да јавно објасне да ли су били предмет политичке трговине и због чега су напустили политичке опције са којима су добили посланички мандат и прешли на другу страну.

18:26 У Народној скупштини Републике Српске почела тачка дневног реда у вези са избором новог предсједника Народне скупштине Републике Српске. ДНС на ту функцију предложио Недељка Чубриловића. Предсједник НДП-а и народни посланик Драган Чавић тражи тајно гласање за избор предсједника парламента.

 

17:50 Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да само повећањем конкурентности домаће производње и производа, Српска може изградити економску самоодрживост, управљати властитим развојем, господарити властитим ресурсима, повећати запосленост и стандард становништва.

Додик је у инаугурационом говору у Народној скупштини Републике Српске рекао да су страни инвеститори добродошли, али да су потребне и домаће инвестиције и домаћи инвеститори, те да је потребно промијенити однос према пословној заједници, пословним људима који стварају послове и запошљавају људе, а да би привредници требало да се више ангажују на обезбјеђивању нових послова.

Према његовим ријечима, неопходно је да се у наредном периоду посвети посебна пажња питањима за која су инвеститори најзаинтересованији попут врсте, услова регистрације и процедура регистрације предузећа, начина регулисања и коришћења права интелектуалне својине, опорезивања корпорација, опорезивања дохотка странаца, дозвола за боравак и рад странаца, признавања диплома и других докумената, функционисања финансијског тржишта, споразума о избјегавању двоструког опорезивања, банкарске и пореске тајне, употребе интернета у пословне сврхе...

"Од нове владе Републике Српске очекујем да и у наредном периоду учини све да Српска задржи макроекономску и финансијску стабилност, коју је успјела задржати свих ових година велике глобалне економске кризе", рекао је Додик.

Он је додао да ће у наредном периоду бити потребно да се донесе и нови Закон о раду који раднике неће претворити у потлачени слој друштва и који им неће ускратити права и истјерати их на улицу.

"Тај закон ће морати јасно да идентификује права и обавеза и послодавца и радника, не доводећи никога у повлаштени положај. Законским одредбама мораћемо подједнако да заштитимо и посао и рад", оцијенио је Додик.

Он је нагласио да ће од нове влади тражити и да се с посебном пажњом односи према најстаријим грађанима Српске, како би им била омогућена достојанствена старост, као и према младима којима треба омогућити право на рад и добро образовање.

"Реформу образовања ћемо морати провести. Наш образовни систем мора бити прилагођен стандардима који су успостављени у свим модерним друштвима, са посебним нагласком на његовом прилагођавању тржишту рада", навео је Додик.

Такође, нагласио је предсједник Српске, потребно је и на нови начин да се регулишу права незапослених у Републици Српској, реформише здравствена заштита, тако што ће се досадашња широка права претворити у приступ да се здравствена заштита пружа на терет буџета за сваког незапосленог радника у трајању од двије године.

Он је изразио жељу да на крају још једног предсједничког мандата слободно и без стида изађе пред грађане Републике Српске са увјерењем да је радио у њиховом интересу и интересу Републике Српске онако како је то радио протеклих година.

Предсједник Српске је нагласио да ће радити на консензусу свих страна у Српској.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је реформа правосуђа, коју су у БиХ провели странци, доживјела неуспјех, те да ће он у наредном периоду инсистирати на реформи правосудног система.

"Правосудни систем је данас овакав управо захваљујући међународном интервенционизму којим је погажен највиши правни акт БиХ – њен устав. Сада је свима јасно да је реформа правосуђа, коју су овдје провели странци, доживјела неуспјех, али се тај неуспјех и даље адресира на домаће политичке елите", истакао је Додик у инаугурационом говору након полагања заклетве у Народној скупштини Републике Српске.

Он је нагласио да је борба против криминала и корупције са оваквим правосудним системом само политичка фраза, омиљена и страним и домаћим политичарима.

"Само истинска реформа правосудног система може дати системски одговор на криминал и корупцију. А ту реформу треба да проведу стручњаци и институције ове земље", рекао је Додик.

Он је оцијенио да структурални дијалог не даје одговоре на потребе реформе правосуђа, те нагласио да БиХ не може задржати надлежности из правосуђа које јој нису додијељене Дејтонским мировним споразумом.

"Суд БиХ може остати само ако је надлежан за процесуирање предмета искључиво из уставних надлежности БиХ, које нису наметнуте од високих представника. Суд БиХ не може бити надлежан за законодавство ентитета. Никакав апелациони или врховни суд БиХ не долази у обзир. Може бити само другостепени ниво Суда БиХ, искључиво надлежан за одлуке првостепеног органа", додао је Додик.

Високи судски и тужилачки савјет, истакао је предсједник Српске, мора да се реконструише, тако да се његова улога промијени, на начин да он и даље буде надлежан за провођење процедура, али не и именовања.

Он је указао и на потребу да се посебна пажња посвети још једном озбиљном проблему - проблему тероризма.

"Из ранијих извјештаја с највиших инстанци обавјештајне агенције БиХ добили смо информацију да значајан број лица у БиХ представља потенцијалну пријетњу у том погледу, а након тога били смо свједоци да се одређен број лица са пасошем БиХ појављивао и појављује на бројним ратиштима у редовима исламистичких милитантних покрета", навео је Додик.

Он је рекао да с тога, од свих безбједносних структура у земљи очекује да не потцјењују овај проблем и да се још активније укључе у борбу против тероризма.

"Неопходна је сарадња са свим агеницијама у свијету које се боре против тероризма, као опремање и додатно обучавање припадника МУП Републике Српске за ове видове борбе", рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће о евентуалном уласку БиХ у Нато своје мишљење дати народ Републике Српске на референдуму.

"И ми, као легално изабрани политичари, мораћемо да поштујемо мишљење народа који представљамо", рекао је Додик у инаугурационом говору у Народној скупштини Републике Српске.

Он је нагласио да је питање имовине које се проблематизовало посљедњих година, а у вези је са Нато интеграцијама и гашењем ОХР, вјештачки произведен проблем управо од ОХР-а, јер је питање имовине већ ријешено Дејтонским мировним споразумом.

"С обзиром да је питање проблематизовано на начин да се имовина третира као војна и државна, ми ћемо остати при ставу да се проблем имовине мора ријешити у пакету и заједно", поручио је Додик.

Он је нагласио да у БиХ нема међунационалних тензија, годинама се проводе фер и демократски избори, али да међународна заједница, без разумног образложења, и даље задржава институцију високог представника у БиХ.

Додик је навео да је БиХ данас, као и претходних година заробљена бесправним дјеловањем високих представника и насиљем над Уставом које су проводили, те да су готово сви проблеми који се данас испостављају легално изабраним политичарима произведени у ОХР.

"Зато и овом приликом позивам међународну заједницу, првенствено ЕУ, да коначно угаси институцију високог представника. Желим да вјерујем да је и код кључних држава међународне заједнице, коначно, сазрела свијест о томе да је за било какав напредак у БиХ најприје потребно угасити ОХР", нагласио је Додик.

Он је предложио да Народна скупштина затражи извјештај од високог представника за све године његовог рада, јер је по Анексу 10 Дејтонског мировног споразума био обавезан да то чини парламенту Српске.

Бити предсједник Републике Српске није привилегија, већ првенствено велика част и обавеза да се служи свом народу, рекао је данас предсједник Републике Милорад Додик.

"Када сам прије четири године, са овог истог мјеста, почео обраћање као предсједник Републике Српске, учинио сам то са осјећањем посебне одговорности за указано повјерење и рјешености да то повјерење оправдам.Данас, након четири године обраћам вам се са још већом одговорношћу, али овога пута и са великим задовољством, јер ме поновни избор од мог народа увјерио да повјерење, указано прије четири године, нисам изневјерио", истакао је Додик у инаугурационом говору у Народној скупштини Републике Српске.

Он је нагласио да са посебним осјећањем и с пуном одговорношћу данас може да каже да је као предсједник Републике Српске извршио основни задатак о којем је говорио и прије четири године - одбрањен је уставни капацитет и надлежности које је имала и има Република Српска.

Додик је инаугурационом говору у Народној скупштини Републике Српске рекао да је Српска у протекле четири године очувала своју аутономију и ојачала институције и да је данас незаобилазан фактор у одлучивању у БиХ, а на међународном плану препозната и уважена.

"То није било лако постићи, али преузимајући функцију предсједника Републике Српске и прије четири године знао сам да ће Српска и ми који смо преузели одговорност за њу бити изложени бројним искушењима и изазовима.Нисам се ни тада жалио што ће то бити тежак посао, не жалим ни данас. Знао сам и тада, као што знам и сада, да бити предсједник Републике Српске није привилегија, већ првенствено велика част и обавеза да се служи свом народу", нагласио је Додик.

Он је рекао да су уставне надлежности Републике Српске, које су очуване протеклих година, и непрестани притисци, како споља, тако и изнутра да се то промијени, једине чињенице које су остале исте, а да по свим другим параметрима Република Српска 2014. не изгледа као Република Српска 2010. године.

"Стотине инфраструктурних пројеката је реализовано у Републици Српској у протекле четири године - од школа, студентских и ђачких домова, болница, домова здравља, путева, тунела, вијадукта, мостова, до великих енергетских пројеката који су у фази реализације.Република Српска је данас уређеније, љепше и просперитетније мјесто за живот свих њених грађана, што је и основни задатак сваке политике и одговорних политичара", додао је Додик.

Он је нагласио да свјетску и економску кризу није произвела досадашња власт.

"Али као мала република са слабашном економијом, платили смо цијену те кризе. Међутим, посљедице те кризе, захваљујући одговорном управљању, нису тако страшне како то можемо видјети у земљама и окружења", рекао је Додик

.Он је подсјетио да су протекли период обиљежили трагични и тужни догађаји, попут мајских поплава.

"Поплаве су погодиле велики дио нашег народа, али и то искушење заједно, солидарно, још превазилазимо, и дајем вам ријеч да ћемо то успјешно превазићи. Штете, што директне, што индиректне, осјећаћемо још дуго, али ако и на том послу будемо заједно, како смо били тих критичних дана, осим људских живота, који су ненадокнадиви, све ћемо надокнадити", истакао је Додик.

Он је нагласио да су Република Српска и њен народ скупо платити своје постојање и остајање на овом простору да би било ко себи дао комодитет да прогласи неуспјех на било ком, па и на том пољу.

"Преузимајући функцију предсједника Републике прије четири године рекао сам пред овим високим домом да су пред нама године великих изазова, који ће тражити исте такве одговоре.Данас могу рећи исто, јер и године које су пред нама неће бити мање изазовне, нити ћемо ми као Република и народ имати комфорну позицију да на те изазове не реагујемо брзо и ефикасно. А то можемо само ако знамо шта су наши национални и државни интереси, и шта смо спремни за њих да жртвујемо", рекао је предсједник Додик.

Он је нагласио да је управо жртва оно што ће показати и степен посвећености Републици Српској.

"Када то кажем, онда мислим да нико, почев од мене, па до посљедњег посланика у овом високом дому, нема право да лични или партијски интерес стави испред основних националних и државних интереса Републике Српске, а они су записани у нашем Уставу", рекао је Додик.

Он је нагласио да се варају сви који мисле да могу да занемаре или заобиђу текст највишег правног акта ове земље, било због личних или партијских интереса, и да он као предсједник Српске то неће дозволити.

"И прије Уставног суда, као предсједник Републике Српске предузећу све Уставом и законима ми дозвољене мјере у заштити уставног поретка наше земље", поручио је Додик.

Он је захвалио свима који су 12. октобра изашли на изборе и на демократски начин изабрали своје представнике, чиме су показали и себи и свијету да је ово демократско и зрело друштво, способно да води рачуна о својој држави и о својој будућности.

"Не могу, а да и овом приликом са посебном захвалношћу и поштовањем не поменем све оне који су своје животе или дијелове тијела уградили у Републику Српску, трајно опредијељен да њихова жртва никада не смије бити умањена. То нека буде завјет и овог сазива и свих будућих сазива наше Скупштине и осталих институција Републике Српске", истакао је Додик.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да су Република Српска, њене надлежности и с муком очувана аутономија императив сваком појединцу или организацији, те да ће тако бити све док буде обављао дужност предсједника, па чак и када то не буде.

"За Републику Српску борићу се са било које позиције коју будем имао у животу, јер Српска није само политички организована заједница да би у њој неко вршио власт или био опозиција. Она је наше животно опредјељење", рекао је Додик након инаугурације и свечаног полагања заклетве у Народној скупштини Републике Српске.

Он је позвао све посланике и грађане Српске да свако у оквиру својих могућности учини све на очувању Републике Српске и афирмацији њених вриједности.

"Или ћемо пустити будућности да се створи сама или ћемо стварати будућност. Позивам вас све да стварамо будућност за себе, нашу дјецу и дјецу њихове дјеце. Вјерујем у Републику Српску, наш народ, вјерујем и у себе и своју посвећеност да наставим да водим Републику Српску на доборобит свих њених грађана", поручио је предсједник Републике Српске.

Додик је нагласио да неће жалити ни вријеме ни труд да кроз институционалне механизме учини све да заштити уставну позицију Републике Српске и свих њених институција.

Он је нагласио да од свих посланика, као и будуће владе Српске очекује да заједно буду гаранција трајности и неуништивости Републике Српске, као демократски уређене заједнице свих који у њој живе, без обзира на политичку, националну или вјерску припадност.

"Што се тиче БиХ и данас с овог мјеста желим јасно да кажем, да је то државна заједница у коју је Република Српска унијела свој суверенитет. БиХ каква је састављена у Дејтону прије готово 20 година није сметња Републици Српској.Међутим, БиХ какву покушавају да нам наметну поједини странци или поједини бошњачки политичари, под плаштом разних реформи, а у ствари с циљем њене унитаризације, за нас је апсолутно неприхватљива", истакао је Додик, додавши да се Република Српска залагала и залагаће се за досљедно поштивање слова Дејтонског мировног споразума.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је пут БиХ пут ка ЕУ, али да то не може бити изговор за умањење или гашење аутономије Републике Српске.

Додик је у инаугурационом говору у Народној скупштини рекао да Република Српска ни протеклих година није кочила европски пут БиХ, већ су то најчешће чинили они којима су "уста била пуна и Европе и БиХ".

"Ми остајемо привржени европској идеји, али на путу ка ЕУ нисмо спремни да се одричемо своје аутономије... Идентитет и интегритет, који је наш народ стицао вијековима, обавезује нас да и наше путовање ка ЕУ не буде путовање понижених. Ми желимо да будемо партнери, а не поданици", поручио је Додик.

Опредјељење за европске интеграције, рекао је предсједник Српске, не значи да је то једини пут којим Република Српска жели да иде на путу свог развоја.

"Сарадња са Руском Федерацијом, и политичка и економска, од виталног је интереса за Републику Српску. Руска Федерација је један од најважнијих инвеститора у Републици Српској, а на политичком плану један од најпринципијелнијих партнера у очувању Дејтонског мировног споразума на којем почива БиХ, али и наша права у оквиру ње", навео је Додик.

Према његовим ријечима, сарадња Српске са Руском Федерацијом је увијек била отворена, принципијелна и без условљавања с било које стране.Он је навео да је Република Српска била и увијек ће бити озбиљан партнер САД, те да ту нема никаквих проблема на глобалном плану.

"Проблеми који су се повремено појављивали најчешће су се односили на непримјерено понашање појединих службеника америчке Амбасаде, који су се отворено мијешали у унутрашње ствари наше земље и супротно доброј дипломатској пракси и понашању у јавност неријетко излазили са озбиљним неистинама.Али, наш однос према САД неће и не може бити промијењен због дипломатских инцидената појединих службеника", додао је Додик и изарзио велику уахвалност САД што је БиХ обезбијеђен мир и омогућено да се развија у демократском амбијенту.

Он је нагласио да су за народ у Републици Српској посебно важни односи са Републиком Србијом, који су данас на завидном нивоу.

"Споразум о специјалним паралелним везама активно се проводи. Редовни састанци са представницима Републике Србије кроз разне ресоре у нашим владама, економска, културна и свака друга сарадња, показује да је граница између истог народа тек црта на географској карти.Ми ћемо и убудуће чинити све да наша сарадња буде још плоднија у интересу нашег народа с обје стране Дрине", поручио је Додик.

 

17:42 Новоизбрани предсједник Републике Српске Милорад Додик и потпредсједници Рамиз Салкић и Јосип Јерковић положили су свечану заклетву у Народнбој скупштини Републике Српске. Претходно су заклетву положили сви посланици новог сазива Народне скупштине.

17:35 Народна скупштина Републике Српске није усвојила приједлог закључка да надлежне институције Републике Српске спроведу истрагу о афери о куповини мандата народних посланика и прислушкивању премијерке Жељке Цвијановић. За овај закључак гласало је 40 посланика.

17:30 Усвојен Извјештај Комисије за избор и именовање којима су овјерени мандати свих посланика у Народној скупштини Републике Српске.

17:28 Народни посланик Мирослав Брчкало рекао да клуб ПДП-а подржава иницијативу Миланка Михајлице у вези са куповином мандата и наводним прислушкивањем Цвијановићеве.

17:24 Народни посланик Миланко Михајлица затражио да Народна скупштина Републике Српске усвоји закључак да надлежне институције испитају све у вези са афером"Папак", те да се утврди да ли је тачно да су куповани неки народни посланици и да ли је прислушкивана предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.

17:10 Настављена сједница Народне скупштине Републике Српске. Иако је било најављено да ће пауза трајати 15 минута, пауза се одужила, па је трајала знатно дуже. У току је верификација мандата народних посланика након чега би требало да услиједи полагање свечане заклетве.

 

16:44 Након једночасовне паузе Народна скупштина је наставила да ради. Послије вишечасовне расправе Народна скупштина је изабрала Комисију за за избор и именовање. Комисију чине: Радован Вуковић предсједник, Вукота Говедарица замјеник предсједника, те чланови Радован Вишковић, Весна Јунгић, Славко Дуњић, Душко Илић, Давор Шешић, Мирослав Брчкало и Недељко Милаковић. У НСРСје пауза од 15 минута. Након тога би заклетву би требало да положе посланици и предсједник Републике Српске.

 

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица тврди да је приједлогом СП прекршен Пословник. "На састанку представника парламентарних странака, који је одржан 13. новембра, договорено је да осам посланика буде изабрано у ову комисију на основу освојених мандата. У овом тренутку СП крши овај договор", каже Говедарица.

14:15 Посланик СНСД-а Радован Вишковић сматра да је исправан приједлог СП, наводећи да клуб НДП-а у новом сазиву нема пет већ четири мандата.Чланом 55 скупштинског Пословника дефинисано је да Комисија за избор и именовање има девет чланова - предсједника, замјеника предсједника и седам чланова, који се бирају из реда народних посланика у Народној скупштини.

14:00 Посланик НДП-а Драган Чавић рекао је да је на консултативном састанку политичких партија договорено да се на конститутивној сједници функционише са Комисијом за избор и именовања која броји осам чланова, а да се измјеном пословника који регулише ову материју у наредном периоду омогући да три посланичка клуба са по пет мандата имају по једног члана у Комисији.

13:23 Посланичку расправу у Парламенту изазвала је тачка о избору чланова Комисије за избор и именовање.Предсједавајући Прве сједнице Народне скупштине Републике Српске Илија Стеванчевић рекао је да је на консултативном састанку представника парламентарних странака договорено да Комисија за избор и именовања броји осам чланова. Стеванчевић је предложио одлуку којом се у Комисију за избор и именовања именују: Радован Вуковић предсједник, Вукота Говедарица замјеник предсједника, те чланови Радован Вишковић, Весна Јунгић, Славко Дуњић, Душко Илић, Давор Шешић, Мирослав Брчкало.Међутим, прије гласања, посланик СП Слободан Протић предложио је Недељка Милаковића за деветог члана Комисије за избор и именовања на шта је реаговала опозиција, наводећи да је дошло до кршења скупштинског пословника.

12:40 Посланици у Народној скупшини Републике Српске једногласно су усвојили дневни ред прве сједнице деветог сазива парламента Српске.

Коментари / 106

Оставите коментар
Name

дуле

24.11.2014 06:55

Теско народу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

24.11.2014 07:18

Кад дођу Богу на истину, некоме у души(ако је уопште има) неће владати мир!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА

24.11.2014 07:23

У СВЕМУ ОВОМЕ ЈА САМ НАСТРАДАО. МЕНЕ ЈЕ МЕНИ НАЈ ЖАЛИЈЕ. ВАРАЈУ МЕ ДО ТЕМЕЉА. А ЈА ОТВОРЕНО КАЖЕМ ДА ЈЕ МОЈ НАЈВЕЋИ НЕПРИЈАТЕЉ "ВЛАСТ" И ТО СРПСКА. МОЈИ ЏЕПОВИ СУ ПРАЗНИ. ПОКРАДОШЕ МЕ ИНСТИТУЦИЈЕ "СТАБИЛНЕ". БОРАЦ ВРС У ОСТАВЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

24.11.2014 07:30

Не разумијем једну ствар , сви би у власт , не само у Републици Српској и у Ф.БиХ је исто , али ко нормалан жели власт када су све касе на свим нивоима празне ??!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор дуле

24.11.2014 07:30

Зашто тешко, бирао је и рекао своје, све и сви су исти, само дај власт!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИко

24.11.2014 07:35

Хоће ли Илија моћи издржати тај притисак?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА

24.11.2014 07:35

У СВЕМУ ОВОМЕ ЈА САМ НАСТРАДАО.ВАРАЈУ МЕ ДО ТЕМЕЉА. А ЈА ОТВОРЕНО КАЖЕМ ДА ЈЕ МОЈ НАЈВЕЋИ НЕПРИЈАТЕЉ "ВЛАСТ". МОЈИ ЏЕПОВИ СУ ПРАЗНИ. ПОКРАДОШЕ МЕ ИНСТИТУЦИЈЕ "СТАБИЛНЕ". БОРАЦ ВРС У ОСТАВЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

24.11.2014 07:41

Људи зар не видите ко је једини профитирао на овим изборима то је ПДП, а ако саберемо колико је била у владајуцим коалицијама видјецете да је била дузе на власти него СНСД.(прво са СДС па онда са СНСД )док их ови други нису избацили. Увијек имају 5-6 посланика и купе кајмак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

24.11.2014 07:59

Двојицу купио је Баја, али је питање хоће ли издржати до краја. Наш први пензионер броји задње дане, јер године њему мандат бране. Свом старом јату вратио се Воја али ће то бити његова главобоља. Власт ће бити и проћи али у народ ваља њима доћи. Већина је тијесна а велика већина посланика бијесна. Прелетача биће још јер сви они хоће још.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мраз

24.11.2014 08:08

Нека се додик и нова влада спреме за демонстрације на прољеће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

24.11.2014 08:21

Ваљда данас сазнамо колико коста посланик по зивој ваги, ха ха. Јадна мајко јадне скупстине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мехо

24.11.2014 08:33

@мраз,немате даму за то!

ОДГОВОРИТЕ
Name

биби

24.11.2014 08:37

Ваља стегнути каиш... теско нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

момо

24.11.2014 08:39

Ја само кривим народ а увијек су нам политицари несто криви па докле то више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нннн

24.11.2014 08:43

Ле л' зна ко кад це јулска плата?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостар

24.11.2014 08:50

Зна ли се коме ће Шукало шукнути?

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

24.11.2014 08:52

Каква скупстина?? Обицна пијаца, купују се посланици, постоји јавно надметање...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синдјелиц

24.11.2014 08:56

Данс це народ препознати ко је вјера, а ко је невјера и коме је дао свој глас, па на следецим изборима немојте се продавати за саку пиринца, него будите родољуби и гласајте за оне који це ову банду извести пред суд и одузети јој све сто је опљацкано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор синдјелиц

24.11.2014 09:02

А ко ће њима одузети све опљачкано! Ти мало страначки нагињеш, а не зато што ти је до народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор Мостар

24.11.2014 09:04

Па то је барем јасно увек било, Шукало је већи Додиковац него пола чланова СНСД-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

24.11.2014 09:55

За мраз... Зашто би било демонстрација, не видим потребу за то. Буџетске плате, пензије, све ферцера...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

24.11.2014 10:34

Господо посланици:Кључни проблем је криминал мито и корупција.За то постоје трговци и ''папци'' који се плаћају народним парама.Све друго је празна прича да се власи не досјете.Они који сачувају обрааз биће поштовани од поштених људи.Нашим животима господаре лопови, криминалци и државна мафија. Надам се не задуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пијаца

24.11.2014 10:34

Данас је пијаца.Прадају се Рудоња,Галоња и Сукоња

ОДГОВОРИТЕ
Name

мраз

24.11.2014 10:48

"баја", истиче грејс период. Гдје ће наћи 500 милиона које треба вратити ове године? Да им те паре неће дати Александар Вучић? Или руски тајкуни? Или Путин? Или ће и они ићи тражити неког шеика да их финансира? Мораће додик ипак у Техеран или Абу Дхаби по своју срећу. Само мора повести довољан број плавуша са собом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

имендан

24.11.2014 10:54

данас це посланици који издају савез занавјек добити име папци и натоварити га својим сродницина за навјек це носити зиг папака те породице.зар је врједно издаје и куповине.стиди те се папци ! родбина ми није њихова јасна засто не реагују,засто и они да носе тај зиг заувјек.ПАПАК

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАТ ПОЗИЦИЈА

24.11.2014 10:54

ВИ СРБИ СЕ БУСАТЕ ДА СТЕ НЕКЕ ПАТРИОТЕ А БОЉЕ БИ БИЛО ДА СЕ ДРЗИТЕ ОНЕ ДА БУДАЛА ЗИВИ ГДЈЕ СЕ РОДИО А ПАМЕТАН ГДЈЕ ЈЕ БОЉЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоогл корисник

24.11.2014 10:55

Народ се жали јој како нема пара, нема посла, лоше се живи итд. А и даље гласају који су 90-тих година продавали бензин и цигарете и остало, док су се остали борили у рововима и гинули. Данас борце само посете кад се приоближи кампања, и онда по старом. Кад треба да прикажу да се нештои ради у Р. Српској онда у изборној години покушавају да замагле народу очи, а док претходне три покрадосе што се има покрасти. Ако су дошли на власт 2006, па владали 4 године па урадили то што су урадили, па ајд да им пружимо и другу прилику ваљда ће се покајати (променити), међутим наставили су по старом. Народ да их казни за све лажи и преваре они и даље гласају за њих и онда ми није јасно што се народ жали. А знајте ово што говоре стално у себи: ми ћемо да се задужујемо, враћаће дугове ммф-у народ, кад видимо да више нисмо пожељни ми ћемо отићи одавде на хаваје да се сунчамо а ви народе патите се и враћајте дугове. Борци узалуд су се борили и гинули, јер млади све више напуштају Р.Српску тако да ћемо имати озбиљан демографски проблем за 10 година. Где смо били апсолутна већина постаћемо апсолутна мањина. Проблем је и то што људи виде богове у људима а то је идоклопонство. И због тог идоклоплонства народ хришћански највише страда. Имамо примере Св. Саве, Св. Симеона, Св. Стефана Дечанског. Они су нам примери коме треба следити (Христу), и Бог је их прославио тако што им је оставио нетрулежна тела. Они су нам пример борбе за србски род, благочешћа и љубави према ближњима. А не ови коштаплери што се ударају у прса, а вамо покрадоше шта се има покрасти. Све док се не појави неки благочестив владар у Р. Српској овај народ ће страдати и патити. Шта су урадили после поплава у Бијељини што се тиче насипа је најбољи пример. Сутра може не дај Боже да падне киша па буде горе него у Мају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

24.11.2014 11:51

Који јавашлук од сједнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

24.11.2014 12:08

Е јадни народе за кога си гласао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јбт

24.11.2014 12:41

ја циркуса од допапка Стеванцевица, тј. неприпремљеног допапка. Јадов није науцио ниста од пословника изузев Бајиног који се једино пика. Папци и гмиизавци на броју!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шака јада

24.11.2014 12:53

Продали су образ за шаку долара...туужно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАТОР

24.11.2014 13:49

Цијели дан се само смијем... бесплатна комедија или циркус за масе

ОДГОВОРИТЕ
Name

митар

24.11.2014 14:50

Папке прозивати сваки дан и сваки пут кад се сретну градом. Дјеца треба да им носе те надимке, срам и стид их било, јавно се продају, пред свима нама да би њима било боље... Нисмо гласали због тога за њих нити гласамо да би се трговало на овај нацин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПД

24.11.2014 14:52

Само мотке у руке народе ниста друго нас не Мозе спасити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

папци

24.11.2014 14:58

Издајници рода свога. Ко Савез изда постаје историјска брука и срамота,и покољењима оставља вјецно ругло. Мјењаце им сродници презимена због њих јадних и бједних издајника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

24.11.2014 14:58

Људи ово је смјешније од серије Луд, збуњен а нико нормалан. Баја, Баја ста радиш од овог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крњ

24.11.2014 15:39

Какав Монти Пајтон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре коментатор

24.11.2014 15:44

Само се ти смеј.Ово је за плакања а не за смејања. Ово непоштовање према сопственом народу се мора казнити, кад тад. Овдје мислим на све представнике политичких странака из Републике Српске, на наше Српске представнике.Поштени Српски домаћине збијај се у редове да скидамо јарам са врата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Компа

24.11.2014 15:45

Људи, зар је могуће да неко даје паре за овог Илију? Шта ће он и коме? Боже сачувај како предсједава Народном скупштином. Има дикцију кркана. Ја сам за ону политичку опцију којој он окрене леђа. Сви ћемо се ми убрзо сјетити Вукановића на овој политичкој пијаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за гоогла

24.11.2014 16:02

СДС И ПДП СУ УКРАЛИ ДУПЛО ВИСЕ ЗА СВОЈУ ВЛАДАВИНУ НЕГО СНСД ,САМО СТО ЈЕ ПРОМЈЕНУТА ГАРТИНУРА ЉУДИ У СДС-у ! ТИ ЉУДИ СТО СУ КРАЛИ А НИСУ ДАЛИ СЕ САД БОРЕ ДА СДС МИЈЕЊА ПРЕСЈЕДНИКА А СВИ ЗНАМО СА МОМЦИЛО КРАЈИСНИКБИ ОСТАЛИ СУ САД НА СТРАНИ СНСД-а !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин 100%

24.11.2014 16:04

Тијесна, али СРПСКА већина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

24.11.2014 16:10

БРУКА,СРАМОТА,ЉАГА...КАКАВ ЕНТИТЕТ ТАКВА И СКУПСТИНА...само зал за погинуле у овом проклетом рату остаде..ЗИВЈЕЛИ ПАПЦИ СТЕВАНЦЕВИЦ ИЛИЈА И ВОЈИН МИТРОВИЦ..кад их видите пљуните их..

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

24.11.2014 16:14

ДАН ЗАЛОСТИ ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ,КУМОВИ ОСТАЈУ ДА ЗАВРСЕ ПЉАЦКУ ВИЈЕКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

24.11.2014 16:14

Овај полуписмени Илија Стевандић ће им умријети а неће ни 2 мјесеца издржати као посланик, свјестан је издаје. А Митровић Војин нека се не враћа у Бијељину, проклет био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс

24.11.2014 16:18

Ре За гоогла: Који је министар из СДС или ПДП украо лове као сто је украо Р.Шкрбић??? Који??? Ко од других министара има вилу у Монте Карлу??

ОДГОВОРИТЕ
Name

нови празник републике српске

24.11.2014 16:19

Данас је папковдан. Установљен 24.11.2014 године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вјерник

24.11.2014 16:21

Народе, да ли се ви ста питате у овом циркусу? Ако питате сј..ите оног папка сто се придрузио Додику!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

24.11.2014 16:23

Свака цаст, "Србин 100%".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан СНСД

24.11.2014 16:25

Људи нема друге него на масовне протесте. Досло је до краја зар не види народ шта велики Баја ради. Украо је звезду с неба и сад стим новцем купује "папке" за власт. Ово је болесно друштво зато сви на улице. Диктатор мора пасти што пре то боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјанго Њемаћка

24.11.2014 16:31

Ја сам за Републику Српску и да је и води СДС али морамо бити искрени овај период је Додо побједио. Ко зна шта вас чека, моје саучешће и поздрав из Њемачке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

24.11.2014 17:05

Ништа се у скупштини још не зна рано им је да се радују. Живи били па видјели...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранко

24.11.2014 17:05

Тешко нама када о насим судбинама одлучује чојек некарактеран,дволичан, подао, никоговић Илија Стеванцеиц, који је он папак и гњида и уз то нема истраге. Страшно, нека нам Бог помогне, а Баја о томе ништа, јад и цемер...

ОДГОВОРИТЕ
Name

На време утекао

24.11.2014 17:10

Среца па на црно радим у Бецу...Па не гледам овај јад и цемер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

с

24.11.2014 17:10

Илију на вјесала и све издајнике са њим у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

24.11.2014 17:13

А јес баја, бла, бла,бла Руси блс, блс, млади бла, бла..а јес мозе с..ти свака му цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

24.11.2014 17:19

Јел ово Лопов прогласио Републику Српску дрзавом? Људи моји ово на добро не мозе изаци. Народ мора изаци на тргове. Нама не треба рат, вец посао и редовна плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

24.11.2014 17:50

Сипа да ухапси Зељку Цвијановиц и особу с којом води разговор.Ако је истина треба је затворити заједно са два папка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јбт

24.11.2014 18:18

Обавезно треба избрисати "Народна" испред скупстина Република Српска. Овако испаде да је због пар папака и цитав народ папак те да је ово "папкарска" република лактаског говеда. Народе, освијести се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕНЗИОНЕР

24.11.2014 18:19

Све честитке предсједнику ,а и остлим делегатима у Скупштини Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неле

24.11.2014 18:22

Ааааа гдје Вучић и Иринеј на сједници парламента???Ахаххахаа...како сада нису дошли??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостар

24.11.2014 18:44

Коначно знамо; већина НСРС има папке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма јел могуце

24.11.2014 18:49

Само цетрдесет два,зивио СДС и предсједник Тадиц,на целу са Босицем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изненађен

24.11.2014 18:49

Да ли сам ја ово добро упратио. Шукало x 2 није гласао "за"? Ако је тако заиста сам пријатно изненађен. Људи само без сикирације. Маске су спале. Неће ова склепана власт дуго трајати. То знају и они зато нема радости. Сад сам гледао дневник БН-а. Да ли је могуће да су толика стока па су сваки пут кад се новинарка укључивала у директном преносу палили звона и држали цијело вријеме да звони. Заиста су пукли. Молим све добре и разумне људе да о срамоти, бирачком лудилу а посебно огромном криминалу причамо свуда и стално. Тако ћемо отворити очи неукој маси и показати им да се не бојимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Историчар

24.11.2014 18:54

Ово ме подсјећа на Арденски офанзиву, последњу хитлерову офанзиву која је нанијела велике губитке американцима али ништа није промијенила у току па ни исходу рата. Бајини су до данас од 200 највиших функција имали под контролом око 120 (посланици, министри и директори јавних предузећа и установа на нивоу РС и БиХ). Од данас им неће остати више од 60. Остало припада прецијењеним коалиционим партнерима и опозицији на нивоу БиХ. Пара нема а навикло се на иће и пиће. Све је ово добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гоогл корисник

24.11.2014 18:56

Ре за сдс: нисам мислио на сдс и пдп, већ на садашњу гарнитуру диктаторску. Нек неко од синдиката изађе на протест на улице, бар пола би остали без посла. Сви се жале како касне плате, нема се услова за живот. Разумем многе људе због чега се плаше. То је доказ диктатуре и то мора да престане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

24.11.2014 18:58

Само 42 нисам ово оцекивао ја сам оцекивао 41

ОДГОВОРИТЕ
Name

антицрвени

24.11.2014 18:59

Сипа треба осим Баје и Зељкице, у затвор послати и ове папке

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор изненађен

24.11.2014 19:00

Зар ти мислиш да неко теба да се некога боји у Републици Српској, ето где иде ваша (не)памет, овим недјелима сте отворили многима очи, тако да сад нећете имати ни тих 25% гласова народа, добро си прочитао има те само 25% бирачког тела па ти јаучи колико год хоћеш, а што се тиче већине тек ћеш се изненадити колика је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

младјо

24.11.2014 19:03

И ко је сад дефинитивно на власти. Мјесец дана се незна..дај реците ми за кога да навијам...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДоДо

24.11.2014 19:06

Додик победник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

24.11.2014 19:14

Ре младјо...Додик Младјо навијај за њега слободно јос 4 године....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сфинга

24.11.2014 20:00

Најгори смо на свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ругло од предсједника

24.11.2014 20:02

Не да народ своје криминалце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

24.11.2014 20:06

Цеститка новом предсједнику скупстине РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

24.11.2014 20:08

Дакле дебелокожац Недељко Чубриловић постао предсједник скупштине. Срамота. Потопиће Српску као што је потопио Жељезнице, Путеве, Аеродроме, Аутопутеве, Поште и све остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУЛЕ

24.11.2014 20:31

Како год испоштована је воља грађана Републике Српске ,свиђало се коме или не а избори су показали.Јест да је побједа била тијесна али је побиједа.Сад ја икада опаметите се господо на власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босна

24.11.2014 20:39

Срби су увујек презирали издајице.Али,кад је у питању Кустурица ,ту су направили изузетак,зато име се сад са овим посланицима осветило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

какогод

24.11.2014 20:45

знаци изабрали Цубриловица... Тај је склопио десетак уговора за изградњу аутопут мрезе кроз РС у задњих десетак година. Наравно ниједан се није остварио. Неспособни лазовцина који је толико пута слагао и даље лазе. Мозе му парирати једино предсједник привредне коморе РС Борко Дјуриц. Тај хуманитарац се бори за права радникаи за социјални мир а у исто вријеме мрцвари раднике у предузецу које је опљацкао ГП Крајина... Е миле миле

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор сфинга

24.11.2014 21:15

Говори у своје име, да си најгори то знамо, не мораш да нас подсећаш! Велика већина како је и говорио од почетка председник 44!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Већина

24.11.2014 21:16

Ипак велика већина 44, а биће их још!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Његош

24.11.2014 21:21

Бог се драги на Србе разљути за њихова смртна сагресења. Наси цари закон погазисе, поцесе се крвницки гонити, један другом вадит оци зиве; забацисе владу и дрзаву, за правило лудост изабрасе. Невјерне им слуге постадосе и царском се крвљу окупасе. Великаси, проклете им дусе, на комате раздробисе царство, српске силе грдно сатријесе; великаси, траг им се утро, распре сјеме посијасе грко, те с њим племе српско отровасе; великаси, грдне кукавице, постадосе рода издајице. О проклета косовска вецеро, куд та среца да грдне главаре све потрова и траг им утрије; сâм да Милос оста на сриједи са његова оба побратима, те би Србин данас Србом био ! Бранковицу, погано кољено, тако ли се слузи отацаству, тако ли се цијени постење ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

папак

24.11.2014 21:25

Моји папци! Сукало...и екипа. Како цете пред народ папцинее.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан

24.11.2014 21:27

Српска папанска странка. Предсједник је Супкало а замјеник Ставанцевиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киwи

24.11.2014 21:27

Ипак је највећи циркус Шукало и његов колега из напредне Српске.Као фол они опозиција али гласају за чУБРИЛОВИЧА.А кад треба гласати за Стевандића онда су против.Ипак ово Додови су скупили 44 посланика.А Босић за викенд прича о већини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин 100%

24.11.2014 21:31

Зар Босић прије пар дана није спомињао да ће предложити мандатара и да има већину?

ОДГОВОРИТЕ
Name

поштено

24.11.2014 21:42

ТАКО је народ гласао, у чему је проблем, ипак као србин, надам се договору СНСД и СДС, живјели..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

24.11.2014 21:46

Каква мржња и љутња. Шта би од приче да ће ова коалиција за промјене сигурно имати 42 па како се деси да 44 би на другој страни а ту је и Шукало. Видјећете шта ће бити и на нивоу БиХ нема Дома народа без коалиције СНСД ДНС СП а то значи ни власти у БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

шта би хтјели

24.11.2014 21:47

Опозиција има 33 народна посланика, а власт 44! Ја заиста не разумијем шта хоћете ви сви! То је разлика од 11 посланика! Чак и да идете заједно са Домовином у коалицију то је 38, дакле разлика је опет 6 посланика! Ја не видим шта је ту тијесно! Напротив, то је стабилна већина и значајна разлика у оба случаја! Треба прихватити пораз и честитати побједнику! Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија?

24.11.2014 21:49

Нико не прокоментариса да је ово први пут да нема високих гостију из Србије. По правилу је долазио Предсједник а сад нико?! Ових папака се сви одрекли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо Градиска

24.11.2014 21:55

Цеститке господину Цубриловицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

24.11.2014 22:02

Драги моји пријатељи,брацо кумови нас и насу републику давно су продали издајници, и на крају се питате гдје су људи из ровова,е па нема их снсд их лицно похапсио и осудио на дозивотне робије.сипа суд бих зна се да с лузе снсд.ови избори су покрадени плацени парама добрих људи на рацун поплава.нека нам је Бог на помоци од ових старих вампира који нам пију крв.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор реално

24.11.2014 22:10

Баш си реалан, ево смејем се, једини који те је преварио и лагао је Босић, њега позови на одговорнос!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рр

24.11.2014 22:19

Овај мраз би до прољећа могао свирати клевир јер јепротив народа и државе чим позива напобуну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко це умријети,нема од тога ниста?

24.11.2014 22:34

Илија Стеванцевиц је полицајац у пензији,па зар мислите да се такав много брине.То је титова дрварцанска милиција.Брига њега за Рwпубликом Српском.Такав би сутра са Титом и Крцуном опет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

24.11.2014 22:45

Добро је, прође скупштина како треба! Само Шупкало се зајебо, сад ће морати ког Миле да му пољуби руку па да покупи мрвице које ће му бацити ко пашчету!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

24.11.2014 22:47

Кога више брига шта лажови из квази СзП причају, говоре задњих дана да имају већину, а они имају 33 мандата, а Додик и сарадници 44, страшно, па то су патолошки лажови, ко ће њих позвати на одговорност и патолошко лагање сво време након избора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

24.11.2014 23:21

Одговор за "одговор сфинга", мамлазе не сери, јебо те додик у уста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин РС

24.11.2014 23:33

"поштено", с том СНСД бандом никад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амис

25.11.2014 01:41

Ко преживи ову годину догодине ће бити још горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

25.11.2014 06:01

Какав вам је цовјек Војин Митровиц, токо би сутра и народ издао и продо. Тако је радио док и са нафтом и нафтиним дериватима пљацко отимо крао, сад улетио у политику, додо му обецо силу лове а порезске догове избрисо итд... Залосно али народ је имп сансу није ислористио сад трпи и цути!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

25.11.2014 06:53

Значи промјена нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

25.11.2014 08:45

Миле цар!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синдјелиц

25.11.2014 09:41

Ништа није завршеено, тек је почело као за време Плавшићке која је од државе Републике Српске направила мејтеф разоружала војску и полицију ставила на дно дна, историја се ових дана понавља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синдјелиц

25.11.2014 12:58

Сједница заврсена стока осла којекуде а стала остала празна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

25.11.2014 16:39

РЕ ДУЛЕ-СЛАЗЕМ СЕ ДА ЈЕ ТЕСКО АЛИ ОД ДОЛАСКА ДОДИКА 2006 ПЛАТЕ И ПЕНЗИЈЕ СУ РЕДОВНЕ И МИЛЕ ЈЕ БОГ А ПРИЈЕТЊЕ ПРЕКО ПОРТАЛА НЕ ПИЈУ ВОДЕ ДА ВАС ВИДИМ Н УЛИЦИ ЈУНАЦИНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

26.11.2014 04:40

откупљујем посланике, добра цјена. мјесто откупа: стоцна пијаца бањалука, близу НС РС.

ОДГОВОРИТЕ