Јосиповић: Шешељ дух из боце

Хрватска ће на седници Савета безбедности УН о раду Хашког трибунала, средином децембра, изнети своју позицију о Шешељевим јавним иступима, изјавио Јосиповић.

Регион 23.11.2014 | 15:52
Јосиповић: Шешељ дух из боце

Како је рекао председник Иво Јосиповић, Хрватска ће од Савета безбедности "затражити да у оквиру својих надлежности предузме мере које има", преноси Хина.

На питање новинара да прокоментарише оцене српских званичника да лидер радикала није важан политички фактор, Јосиповић је одговорио да Шешељ лично можда и није превелик политички фактор "с обзиром на стање и болест", али да је проблем његова идеологија која је, како је оценио, "дух из боце" који плаши све који
знају шта се догодило 1990-тих.

"Мислим да је заједнички задатак свих, укључујући ЕУ и Србију, да тај дух врати у боцу да више никад не залелуја овим просторима", рекао је Јосиповић.

Упитан за коментар изјаве потпредседника владе и министра спољних послова Србије Ивице Дачића да Хрватска не може да дели лекције Србији везано за случај Шешељ, Јосиповић је одговорио како је Дачићу познато каква је Шешељева идеологија као и то који су критеријими за улазак Србије у Еуропску унију.

"Према томе, мора бити свестан да ће, као што смо и ми испунили услове, који нису само усклађивање с техничким нормама, него су и одређени стандарди демократије, и Србија морати да испуни те услове", поручио је Јосиповић, наводи Хина.

Дачић је раније данас рекао да је Шешељ "топ тема" у Хрватској из тамошњих унутрашњеполитичких разлога и предизборне кампање, те да тој земљи недостаје храброст за решавање питања из прошлости.

"Србија Шешеља није дочекала као националног хероја и ми нисмо ни на који начин учествовали у процесу његовог пуштања. Све то је само једна замена теза и покушај да се Србија увуче у нешто што са нама нема везе", рекао је Дачић. Он је поновио да Шешељ не представља никакву снагу на политичкој сцени Србије, те да Србија нема одговорност за оно што ће Шешељ говорити.

У Хрватској су председнички избори заказани за 28. децембар.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ЈА

23.11.2014 14:58

А како сте ви гос.Јосиповицу доцекали Анту Готовину,и остале ратне ЗЛОЦИНЦЕ??? Боље би за вас било да цутите мало!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста је овим људима?

23.11.2014 14:59

Сесељ има карцином.Какву он представља опасност по Хрватску,нека га се окану вец једном

ОДГОВОРИТЕ
Name

залосно

23.11.2014 15:06

Како би било дивно да сте тако критицни према свему сто се десавало а и данас се јако цесто десава у Хрватској према Србима који никакве везе немају са злоцинима али су Срби. Ако је неко толико постен нека прво поцисти своје смеце. За вас је ок сваки ратни злоцин од Хрвата јер они су се тобозе бранили. Онај ко се брани не убија цивиле и не протјерује, не отима имовину него ако има морал и карактер признаје и своје греске. Никада ви не би отисли у ЕУ да вас не цува Њемацка и Америка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

му

23.11.2014 15:15

Колико ви имате духова из фласе требало би вам 100 година да их вратите,јер толика мрзња према Србима је невјероватна. Од саме ријеци Србин 99 посто Хрвата добија нападе свеједно јесу ли мускарци, зене дјеца. То су духови који се никада неце унистити и нису назалост од овог рата него одувијек. Зивим у Хрватској и знам ста казем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТЕ МРТЕ

23.11.2014 15:46

САЦЕКАЦЕМО ПРЕСУДУ У ЈАНУАРУ,А ВИ СИГУРНО МОРАТЕ ВРАТИТИ СВУ СРПСКУ ИМОВИНУ, ЗЕМЉИСТЕ ОБЕСТЕТИТИ, НАСТАЛЕ. БИЛИ СТЕ ВИ АУСТРОУГАРСКИ КОЊУСАРИ, ГЕНЕРАЛНО БОЛЕСТАН НАРОД. СЕМ ИСТРЕ. СТА КАЗЕТЕ СТОВАНИ НА ТОМПСОНОВЕ НАСТУПЕ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

23.11.2014 16:11

Јадни Хрвати, комплексаси, бас ми их је зао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

23.11.2014 16:13

Јосиповицу, Јосиповицу за сва она дјела и злоцине које сте поцинили, који и дан данас цините над Србима, не сумњам да вам се духови и не приказују и проце много времена да се вас ум разбистри од приказивања српски духова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

23.11.2014 16:55

Ми Срби требамо да се окренемо себи и стварању бољега сутра за нашу дјецy. Изјаве Xрватских првака не би смјеле да нас чуде, сви знамо да никад нисмо од тог народа добра видјели а вјероватно ће тако и остати, зато је важно да их увијек гледамо као комшије и ништа више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАРОШ101

23.11.2014 17:06

Ви сте сви духови из боце а не само он,још увек живите у 17 веку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

23.11.2014 19:34

Није вама до Сесеља него прорадила вам свијест,немозете клати убијати и мирно спавати,ако нисте ниста урадили сто не треба засто вас хвата паника,Сесељ це отици али остају остали сто вам неце заборавити,вама не преостаје ниста друго него да зивите са тим док постојите морате знати да цете платити једном за васа недјела

ОДГОВОРИТЕ