Захтјев Загреба класично лицемјерје

Шешељ је у Хрватској "топ тема" због предизборне кампање, а тој земљи недостаје храброст да реши питања из прошлости, сматра мнистар Ивица Дачић.

Србија 23.11.2014 | 12:42
Захтјев Загреба класично лицемјерје

Потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да је лидер радикала Војислав Шешељ "топ тема" у Хрватској из тамошњих унутрашњеполитичких разлога и предизборне кампање.

Реч је о класичној замени теза и покушају Хрватске да Србију увуче у нешто што са нама нема никакве везе, рекао је вицепремијер и додао да је понашање хрватске власти, која тражи да се Влада Србије огради од изјава лидера радикала, класично лицемерје и замена теза.

"Кад Хрватска буде могла да без великих снага полиције сачува 10 ћириличних табли онда може да држи лекције Србији", навео је Дачић напоменувши да све што говори, говори добронамерно јер Србија хоће да гледа напред.

Хрватска, додао је, треба да има много више храбрости за решавање питања из прошлости - тражењу несталих особа, али и остваривању права Срба који су тамо некада живели. Ту је, казао је, и питање граничне линије.

Зато, истакао је Дачић, унутрашњеполитички разлози морају да устукну пред интересима државе.

Србија је, додао је, управо то учинила када је доносила низ тешких одлука, али је истовремено остварила значајне кораке - спровела је унутрашње реформе, Београд води дијалог са Приштином, потписан је Бриселски споразум…

Дачић је подсетио да су поједини хашки оптуженици, Албанци, муслимани и Хрвати у својим земљама дочекивани као нациоанлни хероји који су потом у својим наступима слали различите поруке.

"Србија Шешеља није дочекала као националног хероја и ми нисмо ни на који начин учествовали у процесу његовог пуштања. Све то је само једна замена теза и покушај да се Србија увуче у нешто што са нама нема везе", рекао је Дачић и поновио да Шешељ не представља никакву снагу на политичкој сцени Србије, те да Србија нема одговорност за оно што ће Шешељ говорити.


Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дани

23.11.2014 12:31

Хрватска тоне и тоне и не знају висе ста це па су поцели да се брину и петљају у тудју политику. Они своје ратне злоцинце доцекују као хероје и дизу их у небеса. А Србија то са Сесељом није урадила, оцигледно смјестају Србији, само да Срби опет не ваљају. Хрвате у Србији нико не дира а ста раде они са Србима по Хрватској? Боље им је да се брину о љепој насој а не да трпају нос тамо где им није мјесто. Постујем све народе без обзира на вјеру и националност, али ових Хрвата ми је пуна капа висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мефисто

23.11.2014 13:52

Постају досадни:-П

ОДГОВОРИТЕ