Изненађујуће тужни животи богатих и славних људи

Да новац не купује срећу, примера је колико вам душа хоће. Међутим најилустративнији су примери богатих и успешних људи, који упркос успеху, богатству и слави- немају среће у приватном животу. Ово су неки од њих:

Забава 22.11.2014 | 21:25
 Изненађујуће тужни животи богатих и славних људи

Хауард Хјуз - Хауард Хјуз је био човек многих талената: успешан бизнисмен, инвеститор, авијатичар, иноватор, филмаџија и филантроп, а током 20-их година 20 века Хјуз је био један од најбогатијих људи свог доба. Такође, Хјуз је био познат као повучени ексцентрик. Наводно је патио од опсесивно-компулсивног поремећеје и хроничних болова које је задобио као резултат бројних несрећа које је доживео пилотирајући својим авионом.

Хјуз је велики део свог живота провео трпећи огромне болове па је на крају и развио зависност од кодеина. Упркос слави, успеху и богатству, последње године Хауарда Хјуза биле су тешке, а након његове смрти полиција је морала да употребила отиске прстију како би идентификовала његово непрепознатљиво тело.

Кеси Џонсон - Кеси Џонсон, чукунунука оснивача мултинационалне фармацеутске компаније Џонсон&Џонсон, провела је већи део свог кратког живота пунећи таблоиде и трачерске колумне. Кеси је била позната по разузданом животном стилу, "партијању" са Парис Хилтон, а била је чак и верена за ријалити звезду Тилу Текилу.

На странице жуте штампе доспевала је највише због скандала, када је на пример доведена у везу са пљачкањем куће њеног пријатеља или када је јавно оптужила тетку да јој је преотела момка. Такође, Кеси никада није хтела да оде на рехабилитацију због злоупотребе дроге због чега је продица престала да је финансира. Кеси је умрла у 30. години од компликација које су настале од нелеченог дијабетеса.

 

Мерилин Монро - Мерилин Монро слови за највећу холивудску легенду и најсексипилнију жену 20 века. Међутим, ова прелепа плавуша је водила тужан и тежак приватан живот. Многи њени биографи су писали како је славна глумица патила од психичких поремећаја и да није могла да изађе на крај са славом.

Заправо, њен живот никада није био лак: расла је без оца са психички неуравнотеженом мајком, део свог живота провела је и у хранитељским породицама а као тинејџерка била је и жртва сексуалног напада. Упркос слави и богатству коју је стекла снимајући филмове у Холивуду, Монро никада није била срећна- удавала се три пута, и три пута се развела. Доживела је и неколико побачаја, а последње године њеног живота биле су испуњене болешћу и проблемима. Околности под којима је умрла у 36. години живота и даље су предмет многих нагађања.



Френк Синатра - Иако је Френк Синатра својом музиком доносио много радости слушаоцима, ипак је сам певач био несрећан током живота. Његов син, Френк Јуниор рекао је једном приликом новинарима како је његов отац често био тужан и повучен. Синатра је патио од депресије и честих промена расположења а познато је да је 1953. године покушао два пута да се убије.

Џеси Ливермор - Почетком 20 века Џеси Ливермор је био познати берзански шпекулант који је губио и добијао милионе на берзи. Рад на њујоршкој берзи донео ми је невероватно богатство: накох краха берзе 1907 године Ливермор је зарадио 3 милиона долара а 1929. године чак 100 милиона долара. Ипак је успео да изгуби већи део свог капитала и већ 1934 године Ливермон је био тотални банкрот. На крају, извршио је самоубиство.


Камерон Даглас - Најстарији син Мајкла Дагласа и унук Кирка Дагласа, Камерон такође се бави глумом и играо је у неколико филмова. Иако је одрастао у познатој холивудској породици, већи део живота провео је у борби против зависности а неколико година је чак провео и у затвору.Најмање три пута су га хапсили због поседовања дроге, а Камерон је тренутно у затвору на издржавању казне због поседовања недозвољених супстанци.


Андре Агаси - Током 90-их Андре Агаси је био непобедив на тениском терену. Његов успех у тенису донео му је огромно богатство али и прво место на АТП листи. Међутим у аутобиографској књизи коју је објавио 2009. године, Агаси је открио да је мрзео статус тениског суперстара, јер је њргов приватни живот много трпео. Након спортске каријере, тенисер се посветио филантропији.

Извор: Блиц

 

Коментари / 0

Оставите коментар