Демарш турском амбасадору

Министарство спољних послова Србије уручило је демарш амбасадору Турске у Београду Мехмету Кемалу Бозају због убиства навијача Црвене звезде у Истанбулу.

Србија 22.11.2014 | 14:49
Демарш турском амбасадору

"Тражимо истину о том злочиначком акту", рекао је Дачић на редовној изборној скупштини Једиснтвене Србије у Београду и додао да ће турски министар спорта данас са аеродрома у Истанбулу испратити посмртне остатке настрадалог нацијача.

Он је подсетио да су пре више од недељу дана турски навијачи били у Београду због једне утакмице и нагласио да су дочекани уз велике мере безбедности.

Навијач Црвене звезде убијен је синоћ у близини спортске хале у Истанбулу где је српски кошаркашки клуб играо са Галатасарајем.

Генерални конзул Србије у Истанбулу Зоран Марковић рекао је Тањугу да је наш навијач убоден ножем у груди у тучи испред хале "Абди Ипекчи" где се играла кошаркашка утакмица.

Према његовим речима, ово је "терористички акт на наше градјане од стране турских хулигана".

Српски конзул је рекао да је реанимација младића трајала пет сати и да је он умро од обилног крварења, мада су се турски лекари изузетно борили за његов живот.

Навијач убијен у међусобоном сукобу

У извештају турске полиције наводи се да је навијач Црвене звезде убијен ножем у међусобоном сукобу навијача црвено-белих.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

свако брани своје мамлазе

22.11.2014 13:59

Саучешће фамилији, штета младог живота, сачувај Боже сваком његову памет ако жели и ако нежели

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

22.11.2014 14:23

Не знам шта су друго могли очекивати у Турској! Није то љетовање,па те поштују због оног у новчанику! Турци су то, имате их и у Србији, знате какви су и шта вас тамо може једино снаћи. Дошао момак у Цариград да се сам убије,ето то је истина на крају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

22.11.2014 14:37

Турска је то,нема ту хоцеш нечеш. А то штоје уручен демарш,тоје само бламаза,турци не шишају никог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ковиљка

22.11.2014 14:57

Како ћемо коментарисати ако се испостави да је последња реченица тачна !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

22.11.2014 15:20

КОЈЕ БУДАЛЕ УДАРАЈУ МИНУСЕ КАД ЈЕ ЈЕДАН МЛАДИ ЖИВОТ УГАШЕН!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

22.11.2014 17:07

Зар прилици скандирање навијаца у Бања Луци на догадјаје у Истанбулу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

22.11.2014 17:17

Ре Ковиљка-Нецемо је никако коментарисати,јел то није тацно. Надам се да си погледала снимке из Инстамбула и могла сама да закљуцис како је досло до тога немилог догадјаја,гдје се види,како Турци,као бијесни КЕРОВИ,пси су за њих несто љепсе,нападају на групу Србски навијаци,за разлику од пре пар дана,гдје су у БГ доцекани онако како доликује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

22.11.2014 17:36

Ре Реално-Нетреба подрзават ни једно насиље,ником није добро досло а посебно на спортским теренима.Насиља,хулигана има свугдје,ето рецимо у Хрватској,данас није одигран њихов нај веци дреби.Скандирање,пјевање итд., је ниста на спрам убиства,као ово сто се десило у Турској,прелази границе нормале.

ОДГОВОРИТЕ