ДК: Монфис срушио Федекса за 1:1!

Французи успели у другом мечу сингла да стигну до победе и изједначе резултат против Швајцарске на 1:1 после првог дана финала Дејвис купа.

Тенис 22.11.2014 | 09:40
ДК: Монфис срушио Федекса за 1:1!

Гаел Монфис забележио је једну од највећих победа у каријери, над Роџером Федерером, али можда и најважнију.

Деветнаести играч света тријумфовао је против другог играча са АТП листе, резултатом 6:1, 6:4, 6:3 у Лилу, обезбедивши Француској изједначење у дуелу против Швајцарске после првог дана такмичења финала Дејвис купа - 1:1.

Монфис, ношен великом подршком са трибина, од старта је кренуо агресивно, вешто се трудећи да искористи противников проблем са леђима, са којим се суочава последњих дана и због којег је и предао финални меч завршног турнира сезоне Новаку Ђоковићу у Лондону у недељу.

Федерер, коме једино у каријери недостаје пехар Дејвис купа, у наставку меча покушао је да пружи нешто јачи отпор ривалу, али недовољан за преокрет.

Швајцарци су претходно повели преко Стена Вавринке, који је био бољи од Жоа Вилфреда Цонге у четири сета (6:1,3:6, 6:3, 6:2).

У суботу од 15.30 часова на програму је меч дублова за који су пријављени Жилијен Бенето и Ришар Гаске против Марка Кјудинелија и Михаела Ламера, а у недељу ће питање освајача "салатаре" бити решено после синглова.

Швајцарци јуре први пехар Дејвис купа у историји, док су Французи до сада били девет пута шампиони тог такмичења.

Коментари / 0

Оставите коментар