ДК: Вавринка донео предност Швајцарцима!

Селекција Швајцарске повела је у финалу Дејвис купа против Француске, пред скоро 28.000 навијача на фудбалском стадиону у Лилу.

Тенис 21.11.2014 | 17:15
ДК: Вавринка донео предност Швајцарцима!

Водећи поен за Швајцарце освојио је шампион Аустралијен опена Станислас Вавринка, који је савладао Жо-Вилфреда Цонгу у четири сета, 6:1, 3:6, 6:3, 6:2.

У другом мечу првог дана финала Дејвис купа играће други рекет света Роџер Федерер и Гаел Монфис. Меч почиње у 17 часова.

Вавринка је у првом мечу финала искористио слаб други сервис Цонге који је освојио тек 34% поена, за разлику од Швајцарца који је имао 62% успешности.

Четврти тенисер света је први сет преломио брејком у четвртом гему, искористивши трећу шансу на мечу, што је деконцентрисало Француза који лоше сервира и у следећем сервис-гему па Вавринка са два брејка добија сет.

Уследила је велика борба у следећем, Вавринка пропушта брејк шансу већ у првом гему, а Цонга га кажњава у четвртом искористившу другу прилику. У наставку сета оба тенисера су била сигурна на свом сервису па је Француз изједначио меч.

Неизвесно је било и у трећем периоду меча, све бо шестог гема није било брејк лопти, тада Вавринка одличним ритерном стиже до прве и одмах је претвара у предност 4:2

Цонга опет није имао праву уреакцију, успева да спаси две брејк-сет лопте у осмомг гему, али Вавринка добрим сервисом стиже до 2-1.

Швајцарац меч дефинитивно прелама на почетку четвртог сета. Користи слаб старт противника и одмах стиже до брејка који капитализује у 2:0. Вавринка је без проблема задржао предност у наставку сета, направио још један брејк и донео предност својој селекцији.

Коментари / 0

Оставите коментар