Кркић ''ударио'' по Барселони!

Несуђени српски репрезентативац жали због дана које је провео у Каталонији, али каже и да је срећан у Стоуку.

Фудбал 21.11.2014 | 11:20
Кркић ''ударио'' по Барселони!

Бојан Кркић је играч који је оборио Месијев рекорд, када је постао најмлађи који је заиграо за Барсу. То је учинио са 17 година. Прошлог лета он је прешао у Стоук за суму мању од милион фунти.

После тешког старта и адаптације на стил Премијер лиге, напокон је почео да добија добру минутажу. Он се присетио својих почетака у Барси.
"Када имате 17 година, не знате шта је притисак, пошто играте у најбољем тиму на великим стадионима са великим играчима. Када се осврнем на то, тешко је за једног 17-годишњака да се носи са таквом ситуацијом. Почео сам у клубу који има много титула и богату историју, а ту су били и неки од најбољих светских играча. Играо сам много мечева и врло рано стекао искуство. Да ли сам изгубио детињство? То је једна од ствари које ме највише дотичу, пошто сам породична особа. Било је много момената када нисам имао времена да уживам са породицом и пријатељима", присећа се Кркић у сетном тону.

Он је дебитовао за Барсу са свега 17 година и 19 дана, а само месец дана касније постигао је и свој први гол, на тај начин оборивши два Месијева рекорда. Оно што још више говори у прилог томе да је био важан за каталонски тим тих година је то што је неретко започињао утакмице испред Тјерија Анрија и Златана Ибрахимовића и то под тренерском палицом два тренера - Франка Рајкарда и Пепа Гвардиоле.

Ове сезоне за Стоук у Премијер лиги, Кркић је на шест утакмица постигао један гол, али је тек претходних недеља успео да се уклопи у енглески стил фудбала.

Коментари / 0

Оставите коментар