ЕЛ: Недовић промашио побједу у Пиреју!

У невероватно напетој завршници, Немања Недовић покушао је да реши важну утакмицу Евролиге на свом дебију у дресу Валенсије, али није успео.

Кошарка 20.11.2014 | 21:05
ЕЛ: Недовић промашио побједу у Пиреју!

Олимпијакос је некако, теже него што је било ко очекивао, победио Валенсију у Пиреју и остао непоражен и после 6. кола Групе Д Еворлиге, у којој је и Црвена звезда.

Трагичар је, испоставило се наш Немања Недовић, који је на дебију у дресу шпанског клуба покушао да реши меч, узео последњи напад 11 секунди пре краја, али његов улаз под кош није завршио ни фаулом, ни поготком.

Досуђена је "ничија лопта", после које је Валенсија имала још 1,3 секунди да уради нешто и... Недовић је погодио тројку из угла за победу, али "тик" после сирене, због клизања Пау Риваса.

На крају Олимпијакос - Валенсија 77:76!

Црвено-бели из Пиреја спасли су се тројкама Димитриса Аграваниса, Оливера Лафајета и нарочито Василиса Спанулиса, који је вратио Олимпијакос на 76:75, у последњем минуту, после чега је Ривас погодио само једно слободно бацање, Спанулис му се на другој страни реванширао, али Недовић није успео у намери да он буде "мечвинер".
Валенсија је губила 35:23, 40:28 и 42:35, када су се пробудили Ривас, Ромен Сато и пре свих црногорски центар Бојан Дубљевић, који је вукао, вукао и довукао Шпанце до 58:67, почетком четврте четвртине, уз два узастопна "куцања" Недовића на старту те деонице, међутим, Олимпијакос је тада употребио странце, Отела Хантера, Брента Петвеја, Лафајета, а онда и Грке Костаса Слукаса, Аграваниса и Спанулиса за 6:0 и сигуран пролаз у Топ 16.

У првој утакмици вечери, Нептунас је после велике драме, такође, победио Лаборал Кућу.

Црвена звезда гостује Галатасарају у петак увече.

РЕЗУЛТАТИ 6. КОЛА:

У четвртак

Нептунас - Лаборал Кућа 80:79

Олимпијакос - Валенсија 77:76

У петак

Галатасарај - Звезда 19.00

ТАБЕЛА: Олимпијакос 6-0, Црвена звезда Телеком 3-2, Нептунас 3-3, Галатасарај 2-3, Лаборал Кућа 2-4, Валенсија 1-5.

Коментари / 0

Оставите коментар