ЕЛ: Дудин Ефес пао у финишу од Уникса!

Ефес остаје на другом месту са четири победе, док Руси сада имају скор 2-4 и заузимају пету позицију.

Кошарка 20.11.2014 | 19:05
ЕЛ: Дудин Ефес пао у финишу од Уникса!

Бивши ученик савладао Дуду! Ефес Дуде Ивковића поражен је на гостовању Униксу- 67:64 у шестом колу Евролиге и недавно промовисани тренер руске екипе Евгени Пашутин надмудрио је свог некадашњег учитеља којем је био помоћник у московском ЦСКА.

Најефикаснији у тиму Уникса био је Кит Ленгфорд који је убацио 17 поена, а подршку је имао у Д’Ор Фишеру који је постигао поен мање. Најбољи у пораженом табору био је Дарио Шарић са 13 поена и девет скокова, док је Догуш Балбај уписао 11 погодака.

Ивковићев тим нешто боље отвара меч, Милко Бјелица и Догуш Балбај доминирају на паркету и свом тиму доносе четири поена разлике након уводних 10 минута (18:14). Ни друга четвртина није донела озбиљнију доминацију једног тима, али се Ефес опет за нијансу боље снашао, па су Турци на одмор отишли са солидним вишком од шест поена - 34:28.

Скупо плаћене звезде Уникса нису много показале ни у трећем кварталу, екипа из Истанбула константно је увећавала своју предност, те су кошаркаши Дуде Ивковића и тај део игре решили су у своју корист и у последњи квартал ушли су са двоцифреном предношћу. Центар домаћих Д’Ор Фишер је одиграо сјајно на почетку поселдње четвртине, Руси су се тргли и серијом 8:0 уводе меч у потпуни егал и неизвесну завршницу. До краја меча једини играч Ефеса који је погађао кош домаћих из игре био је Даријо Шарић, док је с друге стране бриљирао Кит Ленгфорд који је био немилосрдан са линије пенала. Милко Бјелица имао је прилику да донесе победу Турцима на пет секунди пре краја, али је нагазио аут линију и тако ’’поклонио’’ одлучујућу лопту домаћину који је имао више концентрације у завршници и славио - 67:64.

Ефесу је ово тек други пораз након шест дуела и Ивковићев тим остаће на другом месту на табели групе А, док је ова победа од великог значаја за Уникс који се активно укључује у борбу за наредну фазу пошто је сада са скором 2-4 заузима знатно ближи Жалгирису и Нижњем из Новгорода.

Коментари / 0

Оставите коментар