Миха: Вратићу се ја опет...некад!

Тренер Сампорије Синиша Михајловић каже да је за њега био сан да води репрезентацију Србије и да ће се једног дана вратити на клупу ’Орлова’.

Фудбал 20.11.2014 | 23:50
Миха: Вратићу се ја опет...некад!

“Одувек сам размишљао срцем – водити Србију био је сан који сам могао да наставим, али када сам добио позив одавде, схватио сам да морам да се одужим Сампдорији за све што је урадила за мене у прошлости, када је мени то било потребно“, рекао је Михајловић на годишњицу свог доласка на клупу Ђеновљана.

“Био је то ризик, скоро сви људи са којима сам разговарао сматрали су да није логично да прихватим. Имао сам уговор на још две-три године, могао сам да останем колико сам хтео, а и начин живота је утолико бољи зато што као селектор имаш више слободног времена. Али ја волим изазове, увек сам их прихватао и све је испало како треба. Ипак, једног дана ћу се вратити у национални тим“, додао је Михајловић.

Када је пре 365 дана преузео Сампдорију, тим је био трећи отпозади на табели, а сезону је завршио на 12. позицији.

“Дошао сам и питао сам шта ја могу да урадим за Сампдорију, а не обрнуто“, каже српски стручњак.

Ове сезоне Сампдорија игра изванредно и после 11 кола налази се на четвртој позицији у Серији А са 20 бодова.

“Видео сам како смо се прошле године спасли, то је било чудо. Сада играче познајем добро, искуснији су“.

Такође, Михајловић је променио и формацију.

“Када се узме у обзир начин на који ја видим фудбал и мој менталитет, као и чињеницу да волим да се игра пресинг, преферирам формацију 4-2-3-1. Ипак, треба у обзир узети и карактеристике играча, то да имамо Габијадинија и Едера по боковима, онда више играм 4-3-3“, објаснио је српски стручњак.

Михајловић истиче да воли да пружи шансу младим играчима и да ризикује.

“Не гледам године, већ то да ли је неко добар играч или није. Увек радим, и у клубу и у репрезентацији, као да ћу бити ту следећих 20 година – ризикујем и дајем шансу младима. Преузимам одговорност, а онда сам поносан када видим да се то исплаћује као у случају Окаке, Соријана, Обијанга, Мустафија“, закључио је Михајловић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Никола

20.11.2014 23:02

Врати се Миха шампионе, све ти је опроштено!

ОДГОВОРИТЕ