Видић, Ђорђевић, Суботић, Лазовић као ''увређене младе''!

Код Владимира Петровића збогом рекли Александар Луковић и Данко Лазовић који се касније предомислио, а Немања Видић разочаран критикама у јавности отишао после промашеног једанаестерца у Марибору.

Фудбал 20.11.2014 | 23:05
Видић, Ђорђевић, Суботић, Лазовић као ''увређене младе''!

Није први пут, вероватно ни последњи да је неко рекао збогом репрезентацији пре времена, а случај Филипа Ђорђевића који наводно не жели више да игра за Србију, говори о нашем менталитету и актуелном тренутку у коме све маске падају и заправо показују ко је од каквог материјала направљен.

Нападач Лација, наводно је путем друштвене мреже обавестио пријатеља да „не жели више да игра за репрезентацију уколико она на њега не рачуна озбиљно” а онда је, наравно, све испливало на површину. И све се то догађало у тренуцима када се репрезентација враћала са Крита где је савладала Грчку а Филип Ђорђевић није улазио у игру...

Вест о његовом незадовољству сачекала је стручни штаб репрезентације по доласку на београдски аеродром и све оставила без текста.

„Увређени” Ђорђевић је брже боље напустио аеродром, а да се претходно није ни поздравио са саиграчима, само је одмахнуо руком и рекао: „Ћао, свима”. Требало је, наиме, тада погледати у очи онима који су тек сазнали за његов „твит” и објаснити такав поступак, али лакше је било побећи.

О разлозима Ђорђевима не вреди ни причати, јер такав поступак једноставно нема оправдања. И он и сви они пре њега, али и неке будуће „љутибабе”, треба да знају да Србија никога не моли! Ко себе не види у служби тима који броји 20 и кусур играча, онда и није вредан дреса репрезентације. Без обзира на његово име и презиме.

А пре Филипа Ђорђевића „увређене младе” су били и Александар Луковић и Данко Лазовић из периода када је репрезентацију водио Владимир Петровић, с тим што се Лазовић вратио на списак код Дика Адвоката.

Сећамо се, такође, и неславног опроштаја Немање Видића који је рекао збогом репрезентацији после промашеног пенала у мечу са Словенијом у Марибору, у кквалификацијама за ЕП у Украјини и Пољској. Љут због силних критика што се прихватио задатка за који није био одређен и својим промашајем практично завио репрезентацију у црно, Видић је написао опроштајни говор и прекинуо све контакте са српским медијима!?

Репрезентација се у једном тренутку смучила и Невену Суботићу, па је тражио од тадашњег селектора Синише Михајловића „малу паузу” како би се посветио обавезама у клубу, а онда је његовом наследнику Дику Адвокату дефинитивно рекао да Србија није његов приоритет. Шта друго рећи него „хвала и до виђења”. И њему и свима који мисле да су изнад репрезентације и оних који носе дрес са државним грбом. А многи су управо и искључиво том дресу, направили велике трансфере у најјачим европским клубовима. Са великим новцем, међутим, мења се и свест, нажалост. Када се стане на новчаник Србија више није толико потребна...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

тито

21.11.2014 11:32

У праву је сто је напустио -играју поједини који9 нису устању гола да дају у првенству,рамадани и остали састављају репрезентацију ,Адвокат је то видио ,да додје било ко нема сансе да направи било ста,тек кад се расцисте све ствари у ФСС-је и селектру да потпуна контрола око састава мозе се надати нецему

ОДГОВОРИТЕ