Норвешка најбоља, БиХ најгора

Према Годишњем индексу пресперитета британског института Легатум, најпросперитетнија земља на свијету је и даље Норвешка и то шесту годину заредом.

Свијет 17.11.2014 | 10:30
Норвешка најбоља, БиХ најгора

Овај индеx базиран је на 89 различитих економских аналитичких варјабли којим се мјери успјех у индустрији, образовању, здравству, слободи, приликама и друштвеном капиталу.

Након Норвешке слиједе државе Швајцарска, Нови Зеланд, Данска, Канада, Шведска, Аустралија, Финска, Холандија, док САД завршавају листу десет најпросперитатнијих земаља свијета.

Према овој листи Босни и Херцеговина се налази на 91. мјесту и убјдљиво је најгора од земаља региона. Словенија је на 24. мјесту, Хрватска на 50.. Црна Гора је 65. а Македонија 69. на овој листи. 

Србија се налази на 77. позицији ове листе.

хттпс://www.6yка.цом/

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

дервента

17.11.2014 10:21

Наравно да то су земље европскр праве норвеска и свецка а бих је једно смеце од дрзаве ако се уопсте мозе назвати дрзавом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

17.11.2014 12:11

Све банана дрзаве које су фасисти са запада направили не лице нинасто сад се јос спрдају са њима,па ви сте их направили Словенија,Хрватска,Босна,Македонија,Косово,па ето вам сада

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

17.11.2014 12:26

Ови наси политицари да имало имају свијести покупили би се И отисли са власти И да препусте некоме ко зна водити дрзаву. Мене као председника једне дрзаве би ме били срамота да је моја дрзава задња у готов свим истразивањима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

17.11.2014 17:20

Ја у ово не вјерујем, наси економски показатељи говоре сасвим супротно. Код нас је нон стоп привредни раст и то сваки квартал. Тако кзу наси струцњаци из Владе, раст и само раст...мозда водостаја ријека? Ма ста они знају, заврсе сколу и само знају обављати један посао, економист-економију итд, то наси УНИВЕРЗАЛЦИ обављају без сколе. Ако треба уцити за 3 мјесеца 5 факултетских диплома, са кромпир пецатом,ТО СМО МИ.

ОДГОВОРИТЕ